Duurzaam wonen in Parkwijk

Het streven van het buurtteam Parkwijk Duurzaam is om met elkaar de energievraag in Parkwijk te verlagen en onze woningen geschikt te maken voor een duurzame toekomst van onze wijk. Een belangrijke eerste stap richting duurzaam wonen is het isoleren van de woningen, met kleine en grotere maatregelen. De aanpak hiervoor is gepresenteerd tijdens de bewonersavond op 23 september jl.

Energiescans van modelwoningen
Duurzaam Bouwloket heeft van zes model woningen in onze wijken een energiescan gemaakt. In deze energiescans worden de maatregelen besproken die genomen kunnen worden. Aan de hand van een stappenplan wordt aangegeven wat de juiste volgorde is om deze stappen te nemen. Deze energiescans zijn beschikbaar op de onze wijkpagina bij Duurzaam Bouwloket. Klik hier voor de energiescans en de presentatie van Duurzaam Bouwloket over isolatiemaatregelen.

Energie coöperatie WattNu
Een belangrijke partner van het buurtteam bij het verduurzamen van onze wijk is WattNu, de energie coöperatie Gooise Meren. WattNu is een energie coöperatie zonder winstoogmerk voor en door bewoners. De coöperatie is dus ook een bewonersinitiatief dat geheel door vrijwilligers wordt vorm gegeven. WattNu betrekt bewoners actief bij de energietransitie in onze gemeente. Dit doet WattNu oa door training en inzet van vrijwillige energie coaches. Klik hier voor meer informatie over WattNu, de samenwerking in de wijk en de energiecoaches.

Collectieve inkoopactie isolatiemaatregelen met subsidie mogelijkheden
De werkgroep ondersteunt en faciliteert bewoners bij het nemen van de eerste stappen. Om deze reden heeft de werkgroep samen met Duurzaam Bouwloket een collectieve inkoopactie georganiseerd voor vloer, bodem en spouw isolatie. Hiervoor is het buurtteam een samenwerking aangegaan met Van de Bunt Isolatietechniek. Klik hier voor alle informatie over deze collectieve inkoop actie. Er zijn op dit moment hele interessante subsidiemogelijkheden bij het nemen van 2 of meer isolatiemaatregelen. Klik hier voor meer informatie

Met elkaar komen we verder, is het leuker en makkelijker!!!