Openbare speelplekken Rookvrij verklaren!

Inwoners uit Gooise Meren kunnen tot 15 mei een openbare speelplek in hun buurt aanmelden om Rookvrij te worden. Een speelplek aanmelden kan via de website rookvrijegeneratie.nl. Het Rookvrij maken van buurtspeelplekken is een initiatief van de GGD en alle gemeenten uit onze regio.
Alle openbare speelplekken in de wijk komen in aanmerking, bijvoorbeeld de zandbak met klimrek. Als minimaal drie buurtbewoners de Rookvrije speelplek(ken) aanvragen, gaat de gemeente Gooise Meren samen met de GGD aan de slag om dit te realiseren. Met een bord of een stoeptegel wordt aan bezoekers verzocht de speelplek Rookvrij te houden. Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op 12 juni, worden de eerste speelplekken Rookvrij verklaard.
Geert-Jan Hendriks, wethouder Jeugd, steunt het initiatief van harte: “Kinderen kopiĆ«ren het gedrag van jongeren en volwassenen. Het is dus belangrijk dat die niet het verkeerde voorbeeld geven. Daar komt bij dat ook het inademen van de rook van anderen schadelijk is. Rookvrij is de nieuwe standaard.”