Duurzaamheidscafés in de biebs van Muiden, Naarden en Bussum!

Het klimaatprobleem zien we inmiddels elke dag op het journaal. Van de stikstofproblematiek in ons eigen land, stijgende energiekosten, bosbranden en droogte in heel Europa tot gigantische overstromingen in Pakistan.

Inmiddels weten we dat de mens de grootste veroorzaker is van al dit leed. Op alle fronten moeten we aan de bak. Fossielvrije energie opwekking, beter watermanagement, een circulaire economie, nieuwe duurzame goederen hubs rondom de stad, een natuurinclusief voedselsysteem, etc, etc. Hoe gaan we dit doen? Wat is het perspectief voor boeren, ondernemers en inwoners? Kunnen we hopen dat nieuwe technologie en de politiek voor oplossingen gaan zorgen?

Wat we wel weten is dat er op alle fronten vanuit allerlei hoeken van de samenleving mensen zijn met goede ideëen.  Waarschijnlijk jij en ik! Ook weten we zeker, dat we het met elkaar moeten gaan doen en vooral goed naar elkaar luisteren. Daarom organiseert Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren Duurzaamheidscafés waar we informeel met een kop thee of koffie, met elkaar een mooi en duurzaam perspectief kunnen bouwen.

Kom ook eens langs, puur uit nieuwsgierigheid. Je hoeft geen deskundige te zijn of met een vooropgezet doel te komen, maar doe gewoon mee! De duurzaamheidscafés hebben al zoveel mooie ideeën en initiatieven voortgebracht.

Hopelijk tot snel!

VOLGEND THEMA: een duurzaam voedselsysteem voor boeren, ondernemers en inwoners: wat voor initiatieven en ideeën zijn er in Gooise Meren? Hoe kunnen we de boeren helpen en tegelijkertijd de nieuwe voedselbos- en stadslandbouw boeren ruimte bieden? Hoe gaan we de droogte met elkaar aan? Wat is de eiwittransitie eigenlijk en moeten we echt van het vlees af?

  • Muiden, maandagavond 12 september, om 19:30 uur in de bieb, Kazernestraat 10.
  • Naarden, woensdagavond 14 september, om 19:30 uur in de Plataan.
  • Bussum, dinsdagavond 20 september, om 19:30 uur in de bieb.

Aan toegang, koffie en thee zijn geen kosten verbonden.

Zie ook: https://www.samensnellerduurzaamgooisemeren.nl/agenda