Menu Sluiten

Van de voorzitter

Beste buurtgenoten van Parkwijk,

Het bijzondere jaar 2020 loopt ten einde. Ik hoop dat u en de uwen een goed vooruitzicht hebben op 2021. Ons Buurtplatformbestuur zit vol goede ideeën om de bewoners van Parkwijk te helpen met van alles wat er in onze buurt speelt. U heeft waarschijnlijk de verhalen in het Naardernieuws gelezen over de burgerparticipatie en de rol van het Buurtplatform. Het blijft soms lastig om bepaalde zaken aan de orde te brengen bij de Gemeente. Een Buurtplatform kan hierbij helpen, maar is zeker niet de enige weg. De bewoners kunnen ook zelf naar de Gemeente gaan om zaken aan de orde te brengen of goede ideeën in te brengen, waar ook een subsidie voor gevraagd kan worden. Dat is zeker niet alleen voorbehouden aan het Buurtplatform. In januari 2021 zal de Raad van Gooise Meren dit verder in kaart brengen, dus volg het Naardernieuws. Maar wij hebben wel een goede relatie met de Gemeente en kunnen ondersteuning bieden. 
Parkwijk beslaat een groot gebied met vijf verschillende buurten. Elke buurt heeft zo zijn eigen zorgen en ideeën en wensen. Wij, als bestuur, kunnen dat niet allemaal in kaart brengen. Wij hebben uw steun nodig. Wij gaan dan niet van alles uitvoeren, daar hebben we de mensen ook niet voor, maar wij gaan u helpen. U als bewoner blijft de regie houden. 
Hierbij wil ik u ook nogmaals verzoeken om lid te worden, zie onze website.

Wij hadden de intentie om dit jaar een ALV (Algemene Ledenvergadering) te houden, maar Corona gooide roet in het eten. Ons plan is nu om volgend jaar in de zomer, mits mogelijk, een ALV te houden voor onze leden. Hier tonen wij u onze plannen en kunt u meepraten over van alles. Dus word lid, het is gratis, en kom langs op de ALV.

Probeert u de mensen in uw straat zich in ieder geval aan te melden voor de Nieuwsbrief.
Zo kan de communicatie beter en sneller verlopen. Wij kunnen ook nog wel iemand gebruiken die het leuk vindt om zich met de invulling van de Nieuwsbrief bezig te houden. Communicatie is de basis van Burgerparticipatie.

Ik wens u het allerbeste voor 2021 met veel betrokkenheid voor elkaar en ik hoop van u te mogen horen in het verbeteren van ons mooie Parkwijk.

Kees Scheltes, voorzitter Parkwijk