Menu Sluiten

Van de voorzitter

We hebben een tijdlang niet van ons laten horen, maar we hebben niet stil gezeten. Nu de Coronatijd tot het einde komt, maar weer eens wat nieuwtjes.
U heeft waarschijnlijk de verhalen in het Naardernieuws gelezen over de burgerparticipatie en de rol van het Buurtplatform. Het blijft soms lastig om bepaalde zaken aan de orde te brengen bij de Gemeente. Wij hebben zeer goede contacten met de Gemeente en die zijn terdege bereid ons te helpen of rekening te houden met onze wensen. De bewoners kunnen ook zelf naar de Gemeente gaan om zaken aan de orde te brengen of goede idee├źn in te brengen, waar ook een subsidie voor gevraagd kan worden. Dat is zeker niet alleen voorbehouden aan het Buurtplatform.
In juni 2021 is de Samenwerkingsovereenkomst tussen Gemeente en alle Buurtplatformen door de Raad akoordbevonden en ook door ons ondertekend. De Buurtplatformen hebben hierbij terdege in mee geparticipeerd. Wij heten vanaf nu geen Buurtplatform meer, maar Bewonersplatform. Dat doet meer eer aan de bewoners die uiteindelijk de buurt vormen.
De Samenwerkingsovereenkomst is geplaatst op onze website, zodat u het kunt lezen.