Menu Sluiten

Tweede buurtsporthuis geopend!

Dinsdag 22 september is het tweede Buurtsporthuis in Gooise Meren officieel geopend. Een samenwerking tussen voetbalclub BFC en de buurtsportcoach om de velden in de ochtend te benutten voor buurtbewoners. Ook andere inwoners die graag buiten sportief op eigen niveau willen werken aan conditie, kracht, lenigheid en aan hun algehele conditie, kunnen hier terecht. Daarna is er gelegenheid voor koffie of thee, een praatje en gezelligheid.

Bewegen zet de buurtsportcoach graag in als middel om mensen weer te verbinden of te laten ontdekken dat het ook leuk en gezellig kan zijn met elkaar te bewegen, elkaar te stimuleren en te werken aan gezondheidswinst.
De samenwerking tussen de buurtsportcoach en een vereniging heeft eerder al tot een succes geleid. Vijf jaar geleden startte het 1ste Buurtsporthuis bij NVC. Helaas kon dit afgelopen voorjaar niet gevierd worden, maar op donderdag 24 september is er bij stil gestaan. Na de training op het veld met een straffe wind en een mooi zonnetje, was er koffie en een welverdiend stukje taart. De oudste deelnemer vertelde dat hij 90 jaar is en nog steeds elke week met plezier naar de training van Carola komt. De trouwe deelneemster van het allereerste uur weet zich vitaal te houden door deze functionele lessen in de buitenlucht te volgen naast haar roeiapparaat thuis.

Elkaar ontmoeten en bijpraten onderling is zeer belangrijk. Dat een vereniging in die vrij simpele behoefte kan voorzien, blijft niet onopgemerkt. In de gemeente zijn gelukkig nog meer verenigingen nieuwsgierig geworden naar het concept en de buurtsportcoaches van Gooise Meren Beweegt staan te trappelen om dit  samen op te pakken. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom vrijblijvend een keer kijken in Naarden of Bussum.

Buurtsporthuis BFC elke dinsdag 9.15u inloop, 9.30-10.30u training tot 11u  koffie/ thee JOOST 06-24732518

Buurtsporthuis NVC elke donderdag 10u inloop, 10.30-11.30u training tot 12 u koffie/thee CAROLA  06-44003953

Aanpassingen bij Gooise Meren Beweegt in verband met Corona: 
Voorlopig zijn de buurtsporthuizen gesloten. Volg de informatie op www.gooisemerenbeweegt.nl