Politieberichten mei 2019

Hierbij het overzicht van de maand mei. 

Vanuit Robin Vlug komt de volgende vraag: Er is mij ter oren gekomen dat er vele diefstallen uit/vanaf voertuigen zijn geweest. Dit geldt niet alleen voor Naarden, maar ook voor de rest van het Gooi. Hierbij wil ik u vragen/ benadrukken dat u ten alle tijden aangifte dient te doen. Dit kan ook online. Heeft u het al online gedaan dan duurt de verwerkingstijd even. Mocht u hierbij beelden hebben, of mogelijk buren zorg dan dat deze beelden ook bij ons terecht komt. Dit kan via een usb stick en anders kunt u mij altijd benaderen. Ik ben telefonisch te benaderen via 0900-8844 of via de mail: robin.vlug@politie.nl.

Daarnaast hebben alle wijkdelen een buurtapp. Bent u hier nog niet bij aangesloten doe dit dan alsnog. Levert veel informatie op. Niet alleen voor de buurt onderling, maar ook de beheerders melden ons jullie bevindingen door. Wilt u weten hoe dit werkt, kom dan op de lijn bij de buurtbeheerder, of bij mij. Wel wil ik graag nog even aanstippen dat wanneer er iets gaande is in de buurt, eerst 112 bellen en de melding doorgeven, vervolgens het in de buurtapp zetten en dan komt dit ook bij ons terecht. Mochten wij info waarbij u kunt helpen of andere info die u kunt helpen i.v.m. voorzorgsmaatregelen dan komen wij bij u op de lijn via de app. Dit is alleen als het geen spoed heeft.
Verder zijn er de nodige meldingen binnen gekomen van personen die bij verschillende woningen aanbellen en allerlei diensten aanbieden. Niet verboden, maar kijk ermee uit.

Naardermeerkwartier
Op 26 mei 2019, omstreeks 01.00 uur werd er ingebroken in het pand van Natuurmonumenten gelegen aan de Meerkade. Verschillende flessen drank zijn weggenomen.
Ministerpark

Via de buurtapp heb ik te horen gekregen dat er een aantal voertuigen leeg geroofd zijn. Tot op heden is er bij ons niets bekend (in de maand mei) als het gaat om aangiftes. Het zou kunnen dat deze nog verwerkt moeten worden in onze systemen als benadeelde de keuze heeft gemaakt om online aangifte te doen. Uiteraard geldt dit niet alleen voor het Ministerpark.
Fortlanden
Geen bijzonderheden
Oranje Nassaupark Noord
Geen bijzonderheden
Oranje Nassaupark Zuid
In de nacht van 1 op 2 mei werd er ingebroken in een auto op de Graaf Lodewijklaan. Het navigatiesysteem en het stuur zijn weggenomen.
Op 2 mei omstreeks 19.30 uur vond er een insluiping plaats in een woning aan de Graaf Lodewijklaan. Er is een portemonnee weggenomen.
Op 2 mei 2019, omstreeks 02.25 uur wordt de melding gedaan dat een bewoner van de Burg van Hasseltlaan, die op dat moment elders verblijft, op zijn camerasysteem ziet, dat er een persoon in zijn, in aanbouw zijnde, woning loopt. Ter plaatse treffen mijn collega’s helaas niemand meer aan. 
In de nacht van 23 op 24 mei werd er ingebroken in een geparkeerde suto op de Graaf Willem de Oudenlaan. Op onbekende wijze is de deur geopend en zijn er losse goederen uit de auto weggenomen. Mogelijk was de auto niet afgesloten.
Vierhoven
Tussen 5 en 7 april werd er ingebroken bij een woning aan de Pr Marijkehof. Een tegel uit de achtertuin werd door het raam gegooid, waarna goederen uit de woning zijn weggenomen.
Tuindorp Keverdijk
Op 27 april, omstreeks 22.20 uur, werd er gepoogd in te breken in een woning aan de Huibert van Eijkenstraat. Het raam van de achterdeur werd vernield, waarna de bewoner wakker werd. De dader is niet binnen geweest en er zijn geen goederen weggenomen. 
Tussen 6 en 12 mei werd er een boot gestolen uit het water aan de van Limburg Stirumlaan. 
Vesting
In dit gedeelte van Naarden zijn een aantal meldingen geweest, maar geen bijzonderheden voor u. Wel is er veel te doen om jeugd op de vestingwallen. Ik kan u hier over melden dat het bij ons bekend is en dat wij er als politie behoorlijk druk mee zijn. Blijf ons de overlast melden, zodat wij op de hoogte zijn en blijven. Het blijkt dat het al een tijdje speelt onder de burger, maar als wij niet op de hoogte worden gebracht, kunnen wij ook weinig. Dan lopen de emoties soms hoog op.
Naarderwoonbos
Tussen 15 en 20 mei is er een aanhangwagen gestolen aan de IJsselmeerweg.
Componistenkwartier en Rembrandtpark
Tussen 1 en 2 mei is er aan de Ostadelaan een BMW open gebroken. Hier is onder andere een navigatiesysteem weg genomen. 
Ook is er tussen 2 en 3 mei aan de Rembrandtlaan een BMW opengebroken. Hierbij zijn onderdelen uit de BMW weg genomen.
Tussen 26 en 27 mei is er uit een BMW het navigatiesysteem gestolen.
Op 28 mei is er in de nacht een BMW open gebroken. Hierbij is een navigatiesysteem weggenomen.
Bosch van Bredius
Tussen 28 en 29 mei zijn er koplampen weggenomen vanaf een Porsche aan de J. van Woensel Kooylaan.