Menu Sluiten

Energietransitie in Parkwijk Naarden in volle gang

Eind september werd met een druk bezochte bewonersavond het startsein gegeven voor het bewonersinitiatief Parkwijk Duurzaam (Ministerpark, Fortlanden, Oranje Nassaupark). Naar aanleiding van de avond is het buurtteam versterkt met vijf enthousiaste buurtbewoners. Samen zetten de teamleden hun schouders onder de energietransitie in Parkwijk.

De collectieve isolatie actie Parkwijk
Bewoners konden tot 1 december deelnemen aan een collectieve inkoopactie voor isolatiemaatregelen. Voor de eerste zestig woningen is een woningopname uitgevoerd. Al meer dan dertig huishoudens hebben opdracht gegeven voor het isoleren van hun woning. De eerste huizen zijn in de afgelopen maand reeds geïsoleerd. Het gaat vooral om spouw- en vloerisolatie.
Deze zestig woningen zijn nog maar het begin. Om meer bewoners in de gelegenheid te stellen deel te nemen, is de inkoopactie met een paar maanden verlengd. Ga voor meer informatie naar parkwijknaarden.nl/duurzaam-wonen-in-parkwijk/.

Mede door de grote opkomst tijdens de bewonersavond ziet het buurtteam dat het onderwerp leeft in de wijk. Om het belang en de voordelen van Duurzaam Wonen met buurtgenoten te bespreken, gaat het buurtteam vanaf januari de wijk in.

Energiecoaches in de wijk
In Parkwijk zijn de afgelopen twee maanden de eerste drie energiecoaches opgeleid en gecertificeerd in samenwerking met energiecoöperatie WattNu. Bent u geïnteresseerd om uw eigen woning te verduurzamen, maar weet u niet goed wat hierin de beste stappen zijn? Vraag dan een gesprek aan met een energiecoach via de website wattnu.org. Dan komt een energiecoach bij u langs om met u mee te denken.