Menu Sluiten

Boekenruilkastjes

Boekenkasten kunnen soms uitdijen met boeken die nooit meer gelezen worden. Zonde. In plaats van boeken te laten verstoffen kun je ze delen met anderen. Daarom zie je de laatste tijd steeds meer boekenruilkastjes in verschillende soorten en maten verschijnen in tuinen. 
In de Statenlaan staat een witte tafeltje met wieltjes en aan beide zijden boeken. Bij regen kan het naar binnen worden gereden. In de Piersonlaan staat een grote boekenkast. Helemaal creatief is het boekenkastje in de Willem Barentszstraat in Bussum-Zuid, dat geopend is tussen 9 en 5 uur en waar ook nog een radiootje in staat. Zo kan je met een heerlijk muziekje boeken uitzoeken.

Bij de meeste inwoners van Gooise Meren is ook het rode huisje op het pleintje voor de HEMA bekend. Als het hard regent kan je er schuilen, maar dat is niet de bedoeling. Er staan rijen boeken die mensen gelezen hebben en die de boeken een volgende lezer toewensen. Natuurlijk kan men de boeken ook naar de Kringloop brengen. Dat levert de Tomingroep nog wat op.

Kent u ook zo’n boekenkast in Parkwijk of zoekt u hulp om er een in elkaar te zetten? Laat het ons weten!