Uw mening?


20-12-17 politieberichten 5-18 december 2017

We hebben dit keer berichten ontvangen van zowel Dennis van den Berg als van Robin Vlug.

Dennis schrijft ons:

Dit is alweer het laatste overzicht van 2017. Ik wil jullie bedanken voor de prettige samenwerking en ik wens iedereen prettige feestdagen.

Zie hieronder voor de bijzonderheden. Wat opvalt, is dat er, ook in Bussum weet ik, een inbreker rondloopt die gewoon een stoeptegel of klinker door het raam gooit om zo een woning binnen te komen. Let daar aub op.

De Fortlanden

Op 5 december werd er ingebroken in een woning aan de Vierschaar. Aan de achterzijde van de woning werd een ruit ingegooid. De gehele woning werd doorzocht.

Bedrijvenpark/Gooimeer

Geen bijzonderheden.

Industriepark

Geen bijzonderheden.

Naardermeer

Geen bijzonderheden.

Naardermeerkwartier

Tussen 5 en 7 december werd er ingebroken in een woning aan de Maria Louiselaan. Er werd een raam opengebroken en de woning werd doorzocht.

Oranje Nassaupark Noord

Op 8 december tussen 17.30 uur en 23.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Prins Frederik Hendriklaan. Vermoedelijk is een reservesleutel uit de schuur gebruikt en is dus met valse sleutel de woning betreden. Verschillende goederen zijn weggenomen.

Oranje Nassaupark Zuid

Geen bijzonderheden.

Vierhoven

Geen bijzonderheden.

Tuindorp/Keverdijk

Tussen 15 december te 15.00 uur en 16 december te 15.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Evert de Bruijnstraat. Er werd een raam ingegooid maar vermoedelijk is de dader niet binnen geweest.

Robin Vlug meldt ons:

Ik wil graag even beginnen met onderstaand artikel. Betreft een artikel die op vele (social)media is gepubliceerd. Het bericht geeft weer waar wij (de politie, gemeente en partners) al meerdere maanden meebezig zijn geweest. Wij kunnen het niet alleen, ook uw hulp hebben we nodig.

Zoals u kunt lezen betreft dit een kort maar krachtig bericht.

 

Boete 'Wodkaboy'

Boete voor koerier die sterke drank verkocht via WhatsApp

De gemeente Hilversum heeft afgelopen week een man beboet voor de illegale verkoop van sterke drank in de openbare ruimte. Hij kreeg een boete van €1.360 omdat hij na een bestelling via WhatsApp, drank vanuit zijn kofferbak verkocht. Voor de verkoop van sterke drank op bestelling is een slijtersvergunning nodig. De man was niet in het bezit van deze vergunning en daarmee in overtreding van de Drank- en Horecawet, meldt de gemeente in een persbericht. Het optreden tegen de man was een gezamenlijke actie van gemeente en politie. Burgemeester Pieter Broertjes: "Deze actie is de start van een strenge aanpak van deze drankkoeriers." In de Gooi- en Vechtstreek is de verkoop van sterke drank aan jongeren door drankkoeriers een probleem. Afgelopen zomer leidden de werkwijze van deze zogeheten ‘wodkakoeriers’ een aantal keer tot berichtgeving in de media. Een aantal van de jongeren die alcohol kochten belandde in het ziekenhuis als gevolg van overmat ig drankgebruik. Naar aanleiding van deze incidenten hebben de gemeente en de politie een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek kwam onder andere het telefoonnummer van de man die nu de boete heeft ontvangen meerdere malen naar voren. Bronnen: hilversumsnieuws.nl en hilversum.nl (27-11-2017).

Hieronder volgen de incidenten waarvan u op de hoogte moet zijn:

Vesting

In de Vesting zijn er geen bijzonderheden te vermelden, behalve wederom meerdere parkeerproblemen. Daarnaast was het een warm welkom voor de Sint in Naarden. Een mooi evenement neergezet door een ieder. Het is voorspoedig en zonder heftige incidenten verlopen.

Naarderbos

Ook in het Naarderbos zijn geen bijzonderheden te vermelden.

Ministerpark

Op 8 december is er in de avonduren een poging geweest van een woninginbraak aan de Thorbeckelaan. Gelukkig zijn er geen goederen weggenomen uit de woning, maar helaas wel veel schade.

Tevens zijn er 2 meldingen geweest van overlast jeugd in dit gebied.

Componistenkwartier (Beethovenpark)

Ook hier zijn geen bijzonderheden te vermelden.

Rembrandtpark

5 december in de nacht zijn er meerdere personen gezien op een oprit onder verdachte omstandigheden. Helaas was de politie niet direct gebeld.

Op 7 december in de avonduren zijn er tevens meerdere personen aan de van der Helstlaan gezien onder verdachte omstandigheden. Deze personen zijn gecontroleerd door de politie.

17 december is er een auto opengebroken aan de van Dijcklaan. Hierbij zijn meerdere getuigen die gezien hebben wat er is gebeurd. Helaas zijn de daders ontkomen, maar is een diefstal uitgebleven.

Valkeveen

Ook hier zijn er geen bijzonderheden te vermelden.

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha