Uw mening?


10-05-17 politieberichten 27 april - 10 mei 2017
Van Dennis van den Berg:

Naast onderstaande wil ik jullie aandacht vragen voor de vele meldingen met betrekking tot overlast van hangende jeugd. In Naarden zijn er een aantal locaties die structureel overlast hebben van hangende jeugd. Zo waren er een aantal weken geleden een hele hoop klachten over hangjeugd achter de Plus Supermarkt aan de Evert de Bruijnstraat in Naarden. Deze hang groep hebben we in eerste instantie proberen op te voeden, door aan te geven dat men zachtjes moet doen en de rommel op te ruimen. Op zich normale vragen zou je denken, maar de meldingen van geluidsoverlast en achter gelaten rommel bleven binnen stromen. Uiteindelijk is besloten om de groep dan maar weg te sturen, waarop vanuit de jeugd de vraag werd gesteld, waar ze dan wel mochten staan. Mijn antwoord was heel simpel, namelijk dat je op de openbare weg overal mag staan, tenzij je oa. geen rommel maakt, mensen l astig valt en geen geluidsoverlast veroorzaakt.

Hierop is de groep verhuist naar de bibliotheek aan de van Limburg Stirumlaan, maar ook hier krijg ik helaas weer meldingen van overlast. Er zal aankomende periode meer gecontroleerd worden en ook bij de van Limburg Stirumlaan mag men niet meer hangen.

Heeft u kinderen en hangen ze ook op straat, zorg dan dat uw kind een identiteitsbewijs op zak heeft. Er gaat namelijk meer gecontroleerd worden.

Het overzicht.

De Fortlanden

Geen bijzonderheden.

Bedrijvenpark/Gooimeer

Geen bijzonderheden.

Industriepark

Geen bijzonderheden.

Naardermeer

Geen bijzonderheden.

Naardermeerkwartier

Geen bijzonderheden.

Oranje Nassaupark Noord

Op 27 april tussen 15.15 uur en 19.15 uur werd op de Prins Frederik Hendriklaan een geparkeerde auto vernield. Met een scherp voorwerp werden er allerlei tekens in de auto gekrast.

Oranje Nassaupark Zuid

In de nacht van 3 op 4 mei werd er ingebroken op de Rijksweg in een geparkeerde auto. Navigatie en airbags zijn weggenomen.

Vierhoven

Geen bijzonderheden.

Tuindorp/Keverdijk

Geen bijzonderheden

Robin Vlug laat ons het volgende weten:

Er zijn weer wat mooie evenementen voorbij gekomen in de afgelopen periode. Het Matthaus Passion en Koningsdag. Beide evenementen zijn goed en rustig verlopen.

Hieronder volgen de incidenten waarvan u op de hoogte moet zijn:

Vesting

Op koningsdag hebben wij vanuit de politie het evenement begeleid. Het was weer een mooie bijeenkomst van vele en vrolijke personen. Er zijn vanuit de politie geen bijzonderheden te vermelden.

3 mei is er een melding geweest van glasgerinkel op de Kloosterstraat. Collega’s zijn gaan kijken, bleek dat er een bloemenvaas/bak was omgevallen en daarbij is deze gesneuveld.

4 mei is er in de nacht ingebroken bij de slijterij aan de Marktstraat. Hierbij is een goed weggenomen.

Naarderbos

Tussen 15 april en 1 mei is er een buitenboordmotor gestolen vanaf de jachthaven te Naarden. Dit betreft een Mercury XR-15 zwart van kleur.

Ministerpark

In de nacht van 28 op 29 april heeft er een persoon zich verdacht opgehouden op de Cort vd Lindelaan. De persoon zou in de richting hebben gelopen van de Meerweg. Collega’s hebben gezocht, maar geen bijzonderheden aangetroffen.

In de nacht van 3 mei op 4 mei zijn diverse voertuigen op en rondom de Binnenhof vernield. Bent u ook slachtoffer geworden. Doe dan aangifte, dit kan ook via internet.

Op 5 mei is tussen 14 uur en 18 uur een fiets gestolen aan de Thorbeckelaan. Het betreft een Batavus damesfiets, grijs van kleur.

Componistenkwartier (Beethovenpark)

In dit gebied zijn er geen bijzonderheden te vermelden.

Rembrandtpark

Dat geldt ook voor dit gebied.

Bos van Bredius

Tussen 25 en 26 april zijn er goederen weggenomen aan de JP van Rossumlaan bij een inbraak woning.

Valkeveen

In dit gebied zijn er geen bijzonderheden te vermelden.

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha