Uw mening?


11-12-16 politieberichten 23 november - 12 december 2016

Diverse bestuursleden van Buurtplatform Parkwijk zijn naar een clinic geweest die georganiseerd werd door de Gemeente Gooise Meren. Het onderwerp was Observeren en Signaleren. De strekking is dat oplettende burgers kunnen meehelpen als actieve partners in opsporing. Dit betekent extra ogen en oren met als doel afname van overlast en criminaliteit. Hiermee wordt de veiligheid en de leefbaarheid vergroot. Verdachte en ongewone zaken direct melden bij de politie. Bij heterdaad en/of verdachte situatie of afwijkend gedrag, bel 112. De meldkamer vraagt: wat is er gebeurd, waar is het gebeurd, wanneer is het gebeurd, waar bevindt U zich. Tips zijn: kijken naar ogen/handen, signalement (hierbij ook de schoenen meenemen), gericht waarnemen, kijk naar gedrag, voorkomen is beter dan genezen, voertuigen/kenteken, maak foto’s, schrijf op wat je gezien hebt. Wat kunt u verwachten van de politie: melding is actie, indien mogelijk altijd binnen 10 minuten ter plaatse, melders worden teruggebeld, bij melding via E-mail altijd een reactie.

112, daar vang je boeven mee


Dan bericht Dennis van den Berg ons:

De Fortlanden

Tussen 18 november en 2 december werd er gepoogd in te breken in een woning aan de Schout. Er werd gepoogd de achterdeur open te breken. Door goed hang en sluit werk is dit niet gelukt.

Bedrijvenpark/Gooimeer

Geen bijzonderheden.

Industriepark

Op 1 december 2016, te 07.30 uur werd er ingebroken in een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg. Een raam aan de achterzijde van het pand is vernield, waarna er meerdere jassen uit het bedrijf zijn weggenomen.

Naardermeer

Geen bijzonderheden.

Naardermeerkwartier

Geen bijzonderheden.

Oranje Nassaupark Noord

Op 4 december tussen 15.30 uur en 21.00 uur werd er gepoogd in te breken in een woning aan de Anna van Burenlaan. Een raam aan de achterzijde werd opengebroken, maar vermoedelijk zijn de daders niet de woning in geweest.

Oranje Nassaupark Zuid

Geen bijzonderheden.

Vierhoven

Geen bijzonderheden.

Tuindorp/Keverdijk

Geen bijzonderheden.


Robin Vlug meldt het volgende:

Ik wil graag nog even de Whatsapp onder jullie aandacht brengen. Op moment ben ik van mening dat deze een beetje op zijn achterwerk ligt. Schroom niet, gooi verdachte personen, situaties, voertuigen etc maar over de app. Dat is belangrijk, niet alleen voor ons als politie, maar ook voor de veiligheid van de buurt.

Hieronder volgen de incidenten waarvan u op de hoogte moet zijn:

Vesting

Zaterdag 26 november omstreeks 21.30 uur werd er een melding gedaan van een verdacht persoon aan de Zusterenstraat. Aldaar zou een donker gekleed persoon zich verdacht ophouden. Wij zijn met 2 politievoertuigen ter plaatse gegaan. Wij hebben aldaar de persoon aangetroffen, met handen en voeten EN (niet te vergeten) hulp van de melder hebben wij in het frans gesproken met deze man. Uiteindelijk bleek dat man opzoek was naar een coffeeshop en het rode district. Wij hebben de man opweg geholpen richting Amsterdam.

29 november 2016 tussen 18.00 en 22.00 uur is er van een voertuig de achterruit ingeslagen. Hierbij zijn er diverse spullen weggenomen. Het voertuig stond geparkeerd aan de Westwalstraat.

Tevens is er op 30 november tussen 18.00 en 22.00 uur is er aan de nieuwe haven wederom een voertuig opengebroken. Er is een ruit ingeslagen en er zijn meerdere goederen weggenomen.

Tussen 26 november en 2 december is er een diefstal uit de tuin geweest. Hierbij is een tuinstoel weggenomen.

Tussen 2 en 4 december is er een woninginbraak geweest aan het Adriaan Dortsmanplein. Hierbij zijn meerdere goederen weggenomen.

Naarderbos

25 november tussen 18.00 en 22.30 uur is er een voertuig aan de Ijsselmeerweg opengebroken. Hierbij zijn goederen uit het voertuig weggenomen.

Op 28 november tussen 18.00 en 21.00 uur is er aan de Ijsselmeerweg een voertuig open gebroken. Hierbij is er een ruit gesneuveld. Tevens zijn hier meerdere goederen weggenomen uit het voertuig.

Ook op 29 november tussen 20.00 en 20.30 uur is er aan de Ijsselmeerweg een voertuig opengebroken middels het breken van glas. Wederom zijn hier goederen weggenomen.

Ministerpark

Het is bij mij bekend dat er het een en ander vernield wordt aan de Thorbeckelaan en de omliggende straten. Met name in het weekend gebeurd dit. Helaas wordt dit niet of nauwelijks gemeld/aangifte gedaan bij ons, politie. Ik wil dit graag even onder de aandacht brengen. Wanneer u iets ziet gebeuren of er is iets gebeurd laat het ons dan in ieder geval weten of doe aangifte!!

Componistenkwartier (Beethovenpark)

26 november zijn er wieldoppen van een voertuig weggenomen. Dit is gebeurd aan de Amersfoortsestraatweg.

Rembrandtpark

Geen bijzonderheden te benoemen in dit gedeelte van Naarden.

Bos van Bredius

Ook hier geen bijzonderheden te vermelden.

Valkeveen

Op 1 december tussen 09.00 en 14.00 is er een woning aan het Grenspad de dupe geworden van een inbraak

Tenslotte graag uw aandacht voor de Kerstmarkt in De Veste, op woensdag 14 december a.s. van 13.00 tot 16.00 uur. Ga ook snuffelen, shoppen, proeven, er is van alles te doen.

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha