Uw mening?


23-11-16 politieberichten 7-22 november 2016
Dennis van den Berg bericht ons:

Helaas weer een aantal inbraken. Ook is maar weer gebleken dat goed hang en sluitwerk en/of een alarmsysteem, kan voorkomen dat er daadwerkelijk wordt ingebroken.

Het valt op dat voornamelijk hoekwoningen gewillig zijn bij het inbrekersgilde. Vaak is de achtertuin van een hoekwoning makkelijk te betreden en is het voor een inbreker zo een stuk makkelijker om uit het zicht zijn werk te doen.

Heeft u een zijpad, overweeg dan een poort om de toegang af te sluiten. Ook met recht van overpad is dat mogelijk, maar dan moeten uw buren er wel mee instemmen.

Verder wil ik u vragen rekening te houden met het bewoonbaar achterlaten van uw woning.

Als u s ’avonds weg gaat, laat dan een lamp aan en sluit de gordijnen. Zo is het voor een inbreker niet te zien of er iemand thuis is. Ik zie s ‘avonds nog teveel woningen die helemaal donker zijn en het overduidelijk is dat er niemand thuis is.

Hierbij het overzicht.

De Fortlanden

Geen bijzonderheden.

Bedrijvenpark/Gooimeer

Geen bijzonderheden.

Industriepark

Op 7 november 2016 werd een verdacht voertuig gezien op de Nikkelstraat. De auto betrof een opvallend mooie witte Mercedes, met daarin 4 personen die allen voorkomen in het politiesysteem.

Mijn collega’s hebben de hele auto binnenste buiten gekeerd, maar niets strafbaars kunnen ontdekken. Het was wel duidelijk dat de heren niet veel goeds in de zin hadden.

Naardermeer

Geen bijzonderheden.

Naardermeerkwartier

Geen bijzonderheden.

Oranje Nassaupark Noord

Tussen maandag 14 november 2016 te 14:45 uur en maandag 14 november 2016 te 20:30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Rijksweg. Een raam aan de zijkant van het huis werd er opengebroken. De gehele woning werd doorzocht en geld en sieraden zijn weggenomen.

Op 16 november 2016, omstreeks 18.30 uur werd er gepoogd in te breken in een woning aan de Rijksweg. De bewoners werden gebeld door de alarmcentrale en bij thuiskomst bleek de voordeur te zijn opengebroken. De dader is, vermoedelijk door het alarm, de woning niet binnen geweest.

Oranje Nassaupark Zuid

Geen bijzonderheden.

Vierhoven

Tussen 11 en 16 november 2016 werd er gepoogd in te breken in een woning aan de Pr Beatrixhof. Er is gepoogd om de voordeur open te breken.

Tuindorp/Keverdijk

Op 8 november 2016, tussen 16.30 uur en 20.15 uur werd er ingebroken in een woning aan de Vaartweg. Via het zijpad van de woning, heeft men aan de achterzijde een raam opengebroken en de gehele woning doorzocht. Verschillende goederen zijn weggenomen.

Op dezelfde dag werd er ook gepoogd in te breken in dezelfde straat, 2 deuren verderop. Bij deze woning werd gepoogd de voor en achterdeur open te breken.

Tussen 2 en 11 november werd er ingebroken in een woning aan de Gen Kraijenhoffstraat. Een raam aan de zijkant van de woning werd opengebroken, waarna de gehele woning werd doorzocht. Verschillende goederen zijn weggenomen.

Robin Vlug meldt het volgende:

Er zijn behoorlijk wat verdachte situaties/inbraken geweest in Naarden. Heeft u iets gezien of gehoord neem dan alsjeblieft contact op met de politie, dit mag ook via mij.

Hieronder volgen de incidenten waarvan u op de hoogte moet zijn:

Vesting

17 november is er een melding gedaan van overlast bij Nieuw Molen, racende jongeren in een voertuig. Een collega op de motor is ter plaatse gegaan, hij heeft gesproken met de jongens, maar zelf niets geconstateerd.

19 november is onze Sint weer aangekomen in Naarden. Het was een mooi evenement die goed is verlopen.

Naarderbos

Op 14 november in de avonduren is er een voertuig opengebroken bij de Golfclub. Er zijn meerdere spullen uit het voertuig weggenomen.

Op 15 november is in de avonduren een inbraak geweest bij Van Enk aan de IJsselmeerweg. Hierbij zijn meerdere machines weggenomen.

Op 19 november is er een verdachte situatie geweest bij de carpoolparkeerplaats, het gaat om het tijdstip tegen 23.00 uur. Collega’s zijn ter plaatse gegaan en hebben het verhaal aangehoord. Het betrof een plausibel verhaal.

Ministerpark

Tussen 11 en 13 november is er een vernieling gepleegd aan de Thorbeckelaan aan een personenvoertuig. Hierbij is het benzineklepje er af gehaald.

17 november, midden in de nacht aan de Heemskerklaan is er een insluiper in een tuinhuisje ontdekt. De persoon is weggegaan zonder goederen, omdat de bewoners deze persoon hebben aangeroepen dat hij/zij weg moest gaan.

Tussen 16 en 17 november is er ingebroken bij de Dierenpraktijk aan de Zwarteweg. Hierbij is geld weggenomen.

18 november in de middag is er ingebroken aan de van Halllaan. Heeft u iets gezien of gehoord, neem dan contact op.

Componistenkwartier (Beethovenpark)

9 november is er een voertuig geweest aan de Beethovenlaan die zich verdacht ophield. Het voertuig is opgevallen door een bewoner en heeft dit doorgestuurd via Whatswapp.

Rembrandtpark

12 november zouden er jongeren aan de jan ter gouw weg voor overlast zorgen. Collega’s zijn ter plaatse gegaan, maar hebben niemand aangetroffen.

cid:image001.jpg@01D151CE.729957E0Op vrijdag 13 november is er een diefstal uit voertuig geweest aan de Amersfoortsestraatweg. Hierbij is een kilometerteller weggenomen.

Bos van Bredius+Valkeveen

Geen bijzonderheden met betrekking tot beide gebieden.

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha