Uw mening?


13-04-16 politieberichten 28 maart - 12 april 2016
De berichten van onze beide wijkagenten vindt u onderstaand.
Zelf kan ik u nog melden dat er in onze buurt weer mensen rondgaan die aanbieden de dakgoten te reinigen; ze hebben dan ook al losliggende dakpannen of loodflappen ontdekt. Dit zijn geen erg betrouwbare lieden, laat deze karweitjes over aan uw eigen (vak)mensen.

Robin Vlug schrijft ons:

U zal lezen dat weer de inbraken in de voertuigen zijn toegenomen de afgelopen twee weken. Wel zijn hier ook verdachten voor aangehouden.

Dames en heren, wees alert op personen in de wijk, bij twijfel belt u 112 en geeft u zoveel als mogelijk signalementen en kentekens door. Denk eveneens aan rijrichtingen.

Hieronder volgen de incidenten waarvan u op de hoogte moet zijn:

Vesting

Ik kan u allen melden dat er geen bijzonderheden te noemen zijn.

Naarderbos

Dit geldt, net als bovenstaande, ook voor het Naarderbos

Ministerpark

In de nacht van zondag 10 op maandag 11 april heeft er een auto-inbraak plaatsgevonden aan de Goeman Borgesiuslaan. Hierbij is een lifehamer weggenomen. Let op! Er is geen braakschade aangetroffen en de houder van het voertuig heeft het voertuig wel degelijk afgesloten.

Componistenkwartier (Beethovenpark)

Allereerst wil ik beginnen met de Algemene Leden Vergadering van afgelopen maandagavond 4 april. Deze werd gehouden in het Naarderheem tegen over het politiebureau. Ik was uitgenodigd om een kort woordje te houden over het Whatsapp project in de buurt. Als ik voor mijzelf spreek, vond ik het erg leuk om te doen en ik hoop ook dat er meerdere buurtbewoners zich aanmelden.

In de nacht van 28 op 29 maart is een buitenspiegel van een voertuig door onbekende oorzaak beschadigd aan de Handellaan.

In de nacht van 30 op 31 maart is er gereedschap uit een schuur weggenomen aan de Oud Blaricummerweg. Hierbij is weggenomen: freesmachine met slang en stofzuigerzak.

Tussen 5 april en 10 april is er bij 3 woningen gepoogd in te breken via de schuifdeur aan de achterzijde van de woning. Dit heeft zich afgespeeld aan de Dr. Anthon v/d horstlaan. Gelukkig is niemand binnen gekomen en zijn er geen goederen weggenomen.

Rembrandtpark

In dit gedeelte van Naarden zijn twee buurtbewoners de afgelopen maanden in combinatie met Veilig Verkeer Nederland, de gemeente en de buurt heel druk bezig geweest het wijkproject: Houdt het Laag, 30 km graag. Dit project is afgelopen zaterdagochtend van start gegaan met geweldig veel belangstelling uit de wijk, vanuit de gemeente en de pers was ook in veelvoud aanwezig. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat er bewoners zijn die zich zo inzetten voor de wijk, dat steun ik (vanuit de politie) heel graag. Het kan u niet ontgaan zijn

In de nacht van 30 op 31 maart is er een navigatiesysteem en radio uit een Mini Cooper weggenomen. Dit is gebeurd aan de Rembrandtlaan.

Tevens is er in de nacht van 4 april een navigatiesysteem en bedieningssysteem ontvreemd uit een BMW. Dit is gebeurd aan de Van Dijcklaan.

In de nacht van 5 op 6 april is er tevens een navigatiesysteem weggenomen vanaf de Ostadelaan. Deze navigatie is weggenomen uit een Volkswagen Golf. Ook is er een navigatiesysteem deze nacht weggenomen uit een Volkswagen Passaat. Dit voertuig stond geparkeerd aan de Ferdinand Bollaan.

Bovenstaande is erg triest en vooral ontzettend vervelend voor de benadeelden. Ik kan u wel melden dat er ook twee verdachten zijn aangehouden voor gelijke incidenten in een ander gedeelte van Naarden. Ik kan u alleen niets vertellen of bovenstaande zaken gekoppeld kunnen aan de verdachten.

Bos van Bredius

Vorig overzicht is er meerdere keren vals geld aangeboden in de Vesting. Ik kan u melden dat deze persoon is achterhaald en is aangehouden in dit gebied.

Op zondag 3 april heeft er een insluiping plaatsgevonden aan de Bollelaan. Hierbij is de bewoonster erg geschrokken en zijn er meerdere goederen zijn weggenomen.

Valkeveen

In het Valkeveense kan ik u geen bijzonderheden vermelden.

Dennis van den Berg laat ons het volgende weten:

Het valt gelukkig weer erg mee.

Wel wil ik jullie aandacht vragen voor alle wegwerkzaamheden met de daarbij behorende omleidingen.

Ik krijg op het moment dagelijks een hoop klachten dat auto’s met een rotgang door de woonwijk scheuren of hier en daar tegen het verkeer in rijden.

Ik snap het allemaal wel hoor, maar wilt u zich aub gewoon aan de regeltjes houden? Dan hoeft de politie niet te controleren en krijgen jullie ook geen bekeuring. We kunnen dan echt boeven gaan vangen, want dat krijgen we dan te horen. Heb je nou echt niks beters te doen joh, ga toch boeven vangen.

Dank voor uw begrip. Ook namens de, bezorgde, ouders die mij vragen te komen controleren.

Dan het overzicht.

De Fortlanden

Geen bijzonderheden.

Bedrijvenpark/Gooimeer

Geen bijzonderheden.

Industriepark

Op 4 april werd een verdachte aangehouden ivm een gepleegde diefstal uit een bus op de Energiestraat te Naarden. De verdachte heeft een verklaring afgelegd en moet zich binnenkort melden bij de rechter.

Naardermeer

Geen bijzonderheden.

Naardermeerkwartier

Geen bijzonderheden.

Oranje Nassaupark Noord

Geen bijzonderheden.

Oranje Nassaupark Zuid

Op zaterdag 9 april omstreeks 05.10 uur werd de melding gedaan dat op de Julianalaan 2 personen in een auto zaten die waarschijnlijk niet van hunzelf was. Hierop ben ik samen met 7 collega’s naar de Julianalaan gereden en troffen in de omgeving 2 personen aan. Bleek dat er gepoogd was om 1 auto weg te nemen en uit een andere auto waren goederen weggenomen. Deze goederen werden bij de verdachten aangetroffen. Beide verdachten aangehouden en de heren mogen zich voor de rechter verantwoorden.

Vierhoven

Geen bijzonderheden.

Tuindorp/Keverdijk

In de nacht van 5 op 6 april werd er ingebroken in een auto op de Evert de Bruijnstraat. Het slot werd geforceerd en een sleutelbos werd uit de auto weggenomen.

Op 8 april omstreeks 01.30 uur kwam de melding dat er op de Aalscholverstraat 2 personen tussen de auto’s door liepen. Collega’s hebben met meerdere eenheden gezocht, maar niemand aangetroffen

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha