Uw mening?


30-03-16 politieberichten maart 2916
Robin Vlug schrijft ons:

Vesting

Op zondag 6 maart is er vals geld uitgegeven in een winkel aan de Marktstraat. Tevens is dit gebeurd op woensdag 9 maart.

Tussen 8 en 9 maart zijn er twee garageboxen opengebroken aan de Abri.

Op vrijdag 25 maart is het jaarlijkse evenement de Matthaus Passion geweest. Dit is zeer goed en gemoedelijk verlopen. Geen bijzonderheden tijdens dit evenement.

Naarderbos

Er zijn geen bijzonderheden gemeld in het Naarderbos.

Ministerpark

In de nacht van 1 op 2 maart is er vanuit een Volkswagen Tiquan een navigatiesysteem en een portemonnee weggenomen. Dit voertuig stond geparkeerd op de Meerweg.

Op dinsdag 8 maart tussen 15.30 en 16.00uur is er een garagebox opengebroken aan de Cort van der Lindenlaan. Hierbij is gereedschap weggenomen.

HOERA! Op woensdag 9 maart is er een woninginbreker aangehouden aan de Meerweg. Weliswaar zat deze jongen in een woning in Bussum, waarna hij de benen heeft genomen. Door het goede speurwerk van collega’s is hij uiteindelijk in Naarden aangehouden.

Op 10 maart in de avonduren is er wederom valsgeld uitgegeven aan de Piersonlaan. Helaas is ook hier geen persoon aangetroffen.

Tussen 24 en 25 maart is er een vernieling aan een voertuig geweest. Hierbij is een buitenspiegel beschadigd. Dit alles heeft plaatsgevonden aan de Thorbeckelaan. Het voertuig betrof een Opel Corsa.

Componistenkwartier (Beethovenpark)

Op woensdag 2 maart zijn er meerdere personen overlopen in een woning aan de Chopinlaan. De bewoner was thuisgekomen en hoorde wat geluid in zijn woning. Helaas zijn er geen personen aangehouden.

Verder geen bijzonderheden.

Rembrandtpark

Op maandag 7 maart is er een fiets weggenomen bij de Albert Heijn aan de Amersfoortsestraatweg. De eigenaar van de fiets was vergeten deze op slot te zetten. Dit geeft absoluut nog niet goedkeuring om iets weg te nemen. Het betreft een Omafiets, onbekend wat voor merk.

Tussen 1 en 17 maart is een garagebox aan de Amersfoortsestraatweg gepoogd open te breken. Gelukkig is hier niets weggenomen.

Op 14 maart rond 16uur zijn er weer zakkenrollers actief geweest in de Albert Heijn. Hierbij is een telefoon weggenomen. In het hoesje van de telefoon zat onder andere een bankpas.

Bos van Bredius

In dit mooie gedeelte van Naarden kan ik u geen bijzonderheden melden.

Valkeveen

Op zaterdag 26 maart is er een fiets weggenomen bij de hockeyclub. De fiets is op slot gezet. De fiets is van het merk Cortina en is grijs van kleur

Dennis van den Berg laat ons het volgende weten:

Vooraf wil ik even benoemen dat ik steeds meer meldingen krijg over een persoon die met zijn auto langs de A1 of de A6 (vaak in de bocht van de A6 naar de A1) op de vluchtstrook staat en mensen wenkt om te stoppen. Als er mensen stoppen omdat ze denken te moeten helpen, dan wordt er vaak met een babbeltruc geld afhandig gemaakt. De laatste melding heeft er iemand 1200 euro afgegeven.

Als eerste, geef alstublieft geen geld aan vreemden. Gewoon NIET doen. Hoe zielig het verhaal ook is. Iedereen heeft een telefoon en kan bellen voor hulp. Ten tweede is het sowieso niet verstandig om op de vluchtstrook stil te gaan staan. Het levert gevaarlijke situaties op en daarbij kunt u een bekeuring krijgen.

Ik blijf me er toch over verbazen hoe makkelijk mensen geld geven of in zee gaan met personen die aan de deur staan en hun diensten aanbieden of om geld vragen. Doe dat nou gewoon niet. Als je een bedrijf nodig hebt, zoek dan gewoon zelf een bedrijf uit en leg afspraken vast in een contract. Of het nou een glazenwasser is of een dakdekker. Altijd de afspraken op papier laten vastleggen.

Camera in beeld.

De afgelopen tijd is gebleken dat de inbraken zijn gestegen! Hierdoor zijn er extra aandachtspunten gekomen, wordt er extra gesurveilleerd en wil de politie op allerlei manieren deze inbraken terugdringen!!!!

Een van deze manieren is het project Camera in Beeld. Dit project registreert waar camera’s hangen die ook een stukje openbare weg in beeld brengen.

Voor de politie is dit van groot belang omdat dit de opsporing en recherche erg kan helpen om tot een oplossing te komen.

Om bewoners en ondernemers, die een camera hebben hangen, zo snel mogelijk te bereiken, willen wij u vragen zich aan te melden via de website www.politie.nl en te klikken op:

- Thema’s

- Opsporing

- Camera in beeld

Hieronder een directe link. Het aanmelden duurt ongeveer 10 minuten.

https://www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html?sid=124d89fa-d28c-48f5-bdab-7b14bbf5c3cf

Als u toch nog vragen heeft dan kunt u mailen naar onderstaande collega’s.

rita.van.der.wal@politie.nl

ria.post@politie.nl

Dan het overzicht.

De Fortlanden

Geen bijzonderheden.

Bedrijvenpark/Gooimeer

Geen bijzonderheden.

Industriepark

Afgelopen tijd zijn er meerdere diefstallen geweest bij bedrijven op het industriepark. Aankomende week wordt in ieder geval 1 verdachte aangehouden voor 1 van deze diefstallen. Het onderzoek is begonnen naar aanleiding van camerabeelden. Volgende keer meer hierover.

Naardermeer

Geen bijzonderheden.

Naardermeerkwartier

Geen bijzonderheden.

Oranje Nassaupark Noord

Geen bijzonderheden.

Oranje Nassaupark Zuid

Geen bijzonderheden.

Vierhoven

Geen bijzonderheden.

Tuindorp/Keverdijk

Tussen 15 maart 2016 te 22.15 uur en 16 maart 2016 te 07.15 uur werd er ingeslopen in een woning aan de Nesciohof. Vermoedelijk heeft de achterdeur open gestaan. Meerdere goederen zijn weggenomen.

In de nacht van 25 op 26 maart werd wederom een schuurtje opengebroken op de Meerstraat bij de tuintjes. Er zijn geen goederen weggenomen, maar kennelijk is iemand bezig om allerlei goederen uit de schuurtjes weg te nemen. Zorg dat er geen waardevolle goederen achterblijven.

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha