Uw mening?


15-12-15 politieberichten 24 november-8 december 2015
Gaat u tijdens de feestdagen gezellig naar uw buren, familie of vrienden? Of bij Oud en Nieuw de straat op? Of krijgt u juist bezoek? Met de feestdagen loopt het huishouden vaak net iets anders. Even familie ophalen, nog snel een boodschap doen. Ook op dit soort momenten zijn insluipers uit op uw kostbare goederen. Laat hen uw feestdagen niet bederven! Zorg ervoor dat terwijl u feest viert een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen. Sluit ramen en deuren, ook als u even weg bent.
Licht zet inbrekers in het zicht!
Inbrekers zijn in de wintermaanden het meest actief in de vooravond. Want als het ‘s avonds donker is en er brandt op dat moment geen licht in een woning, weet een inbreker dat er niemand thuis is. Met een eenvoudige tijdschakelaar op uw binnen- en buitenverlichting kunt u dit voorkomen. Maar alleen verlichting is niet genoeg. Inbrekers slaan graag toe zonder dat toevallige voorbijgangers hen kunnen zien. Kijk daarom eens kritisch naar uw eigen huis. Zijn er plekken waar het zicht slecht is, zoals een raam met een grote struik ervoor of een niet verlicht portiek of voorportaal? Zet ze in het licht!

Robin Vlug meldt ons het volgende:

Er zijn weer ontzettend veel auto inbraken gepleegd in het Naardense. Ik wil u er op attenderen dat u hierop alert moet zijn. Ik wil u dan ook vriendelijk verzoeken om bij een verdachte situatie ECHT 112 te bellen, zelfs bij twijfel. Neem het signalement goed in uw op en kijk welke kant de mannen/vrouwen oplopen.

Hieronder volgen de incidenten waarvan u op de hoogte moet zijn:

Vesting

Op vrijdag 27 november heeft een persoon een verdachte situatie gemeld op de parkeerplaats aan de Nieuwe Molen. Collega’s zijn er geweest, maar helaas hebben zij geen personen/voertuigen aangetroffen.

Op 1 december is er een voertuig op de parkeerplaats Nieuwe Molen in de avonduren ook getroffen door een (meerdere) auto inbreker(s).

Ook is er op 27 november weer een autoruit gesneuveld aan de Kooltjesbuurt. Uit het voertuig zijn goederen weggenomen waaronder onder andere een computer.

Op 1 december is er tevens een auto op de parkeerplaats aan de Kooltjesbuurt een voertuig vernield. Helaas heb ik nog geen verdere info voor u hierover.

Naast bovenstaande incidenten is er nog een auto-inbraak geweest in de avonduren aan de Kooltjesbuurt, waarbij er meerdere goederen zijn ontvreemd.

Op 30 november zijn nog twee ruiten gesneuveld van een voertuig die geparkeerd stond aan de Kooltjesbuurt. Ook hierbij zijn meerdere goederen gestolen.

Op het Adriaan Dortsmanplein zijn de auto inbreker(s) actief bezig geweest met het leeg halen van een auto, ook hierbij zijn er goederen weggenomen in de avonduren.

Tussen 27 en 29 november is er een woninginbraak geweest aan het Ruijsdaelplein. De daders zijn middels breekvoorwerpen binnengekomen. Hierbij zijn goederen weggenomen.

Naarderbos

Ook het Naarderbos is getroffen door een auto-inbraak/vernieling op 26 november. Hierbij zijn namelijk kentekenplaten weggenomen van een voertuig die de gehele dag op de carpoolplaats aan de Ijsselmeerweg geparkeerd stond.

Ministerpark

Op de Goeman Borgesiuslaan is er op 1 december een poging gedaan om een navigatiesysteem uit een voertuig te stelen. Gelukkig is dit niet gebeurd, maar de eigenaar/houder heeft wel erg veel schade.

In de nacht van 1 op 2 december is er een woninginbraak geweest aan de Keizer Ottoweg. Hierbij lagen de bewoners te slapen en waren de bezoekers op de begane grond alles aan het doorzoeken. Er zijn tevens goederen meegenomen.

Op de Meerweg zijn de auto-inbrekers ook actief geweest. In de nacht van 4 op 5 december is er een ruit ingeslagen en is het gehele voertuig leeg gehaald.

Componistenkwartier (Beethovenpark)

Op de Beethovenlaan is er een melding gedaan van drie personen die aan voertuigen aan het voelen waren. Collega’s zijn ter plaatse gegaan, maar hebben helaas niets of niemand meer aangetroffen. Dit incident heeft plaats gevonden op 30 november.

Op 4 december is er een woninginbraak gepleegd aan de Lisztlaan, gewoon overdag. Hierbij is de gehele woning doorzocht terwijl de bewoners niet thuis waren. Ook hier zijn goederen weggenomen.

Rembrandtpark

Er zijn meldingen gedaan dat er mogelijk personen in de wijk aanwezig zijn die zich voor doen als krantenbezorgers. Zij proberen middels deze babbeltruc de woningen binnen te komen. LET HIEROP.

Bos van Bredius

Voor dit gebied zijn er geen bijzonderheden te melden.

Valkeveen

Op de parkeerplaats Bastion is er op 1 december 2015 in de avonduren binnen een half uurtje de auto open gebroken. Hierbij zijn ook goederen weggenomen.

Zoals jullie lezen is Naarden weer getroffen door de criminaliteit. Ik wil jullie allen heel erg op het hart drukken dat (ondanks dat jezelf thuis bent) je te allen tijde bewust moet zijn van de ramen en deuren die je open laat staan. Daarnaast is het van belang dat u denkt aan bijvoorbeeld verlichting (middels een schakelaar) die aangaat op het moment dat er beweging rond de woning is.

Beste mensen, ik wil jullie mededelen dat dit één van de laatste, zo niet hét laatste infobulletin van 2015. Ik ga over enkele dagen met vakantie en zal er dan weer in het nieuwe jaar zijn. Wellicht dat er tussentijds nog een klein stukje informatie langs komt, maar dat kan ik u niet verzekeren

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha