Uw mening?


09-12-15 Kennismaking nieuwe wijkagent

Robin Vlug, onze nieuwe wijkagent

Zo’n half jaar geleden heeft Robin Vlug  (Naarden, 1988) het rayon van Marc Overliese als wijkagent overgenomen. Dat houdt in dat ze binnen Parkwijk het Ministerpark onder haar hoede heeft.


Robin Vlug is in 2008 gestart met de politie-opleiding in onze regio; daarna heeft ze de directe hulpverlening gedaan , wat inhoudt dat ze, samen met collega’s,  erop af gaat als er meldingen binnen komen. Hierna heeft ze een korte tijd bij de recherche  gewerkt, en nu is ze actief als wijkagent in Naarden.


Robin vindt werken in de wijk heel mooi: het brengt meer verdieping met zich mee, je bouwt geweldige netwerken op, en –heel belangrijk- je hebt heel veel contact met de burger. Daarnaast werkt Robin ook wel in een heel erg mooi stukje Naarden, zegt ze. De wijkagent is het eerst aanspreekpunt  voor veiligheid, criminaliteit en leefbaarheid in de wijk.


Robin wil zo veel mogelijk aanwezig zijn in de wijk, ze is in elk geval altijd op dinsdag de hele dag en op donderdagavond aanwezig. Ze kan niet genoeg benadrukken dat, als er iets gebeurt, mensen daarvan aangifte moeten doen. Anders kent de politie het voorval niet en kunnen zij ook geen vervolgmaatregelen nemen, zoals extra surveilleren bij een melding van bijvoorbeeld overlast. De politie heeft overigens geen vaste surveillanceroutes.


Robin en haar collega’s worden vaak aangesproken op dingen waar de politie geen zeggenschap over heeft, bv. straatverlichting die het niet doet. Maar ze weten dan wel waar het probleem aangekaart moet worden, of ze spelen het zelf door. Een spin in het web!


Robin Vlug is biker; ze heeft binnen het politie-apparaat een opleiding tot biker gevolgd; dat betekent niet alleen dat ze snel kan fietsen, maar ook de nodige behendigheid op de fiets heeft. Ze is veel op haar bike in de wijk.

Robin Vlug woont in Amsterdam.

Robin Vlug is bereikbaar via 0900-8844 of robin.vlug@politie.nl.

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha