Uw mening?


27-11-15 politieberichten 10 - 25 november 2015

Dennis van den Berg:

Naast onderstaand overzicht, wil ik uw aandacht vragen voor oplichting door middel van babbeltruc. Simpel gezegd komt een oplichter langs de deur om vervolgens met een babbeltruc de woning binnen te komen en geld of goederen weg te nemen. Voornamelijk kwetsbare ouderen zijn dan slachtoffer.

Heeft u kennissen of ouders die al op leeftijd zijn, maak dit bespreekbaar en geef aan dat ze niet zomaar iedereen de woning binnen moeten laten. Misschien kunt u er zelfs voor zorgen dat het moeilijker wordt voor een oplichter om een woning binnen te komen door een kierstandhouder te monteren. Uit de aangiften en meldingen blijkt dat ouderen echt worden overrompeld tijdens de babbeltruc, waarbij de dader direct de woning binnen loopt. Door een kierstandhouder te monteren, wordt dit een stuk moeilijker.


De Fortlanden

Geen bijzonderheden.

Bedrijvenpark/Gooimeer

Geen bijzonderheden.

Industriepark

Geen bijzonderheden.

Naardermeer

Geen bijzonderheden.

Naardermeerkwartier

Geen bijzonderheden.

Oranje Nasseaupark Noord

Op 13 november omstreeks 15.30 uur werd er bij een woning aan de Meerstraat gepoogd in te breken. De bewoner zag een persoon via de regenpijp richting het openstaand slaapkamerraam klimmen. De persoon ging er vandoor toen hij werd aangeroepen. Betrof een licht getinte jongen van ongeveer 17-18 jaar geheel in het zwart gekleed.

Oranje Nasseaupark Zuid

Op 11 november omstreeks 01.00 uur werd er gepoogd in te breken bij een woning aan de Graaf Willen de Oudenlaan. De bewoners lagen te slapen toen ze een enorme klap hoorde. Toen men ging kijken bleek er een stoeptegel door een ruit aan de achterzijde te zijn gegooid. De dader is niet binnen geweest en er zijn goederen weggenomen

Tussen 12 en 14 november werden er goederen uit een schuur weggenomen bij een woning aan de Graaf Lodewijklaan, terwijl de bewoner in de voortuin aan het werk was.

Op 17 november omstreeks 18.00 uur werd de politie gebeld dat er zojuist een man bij de melder aan de deur stond die de meterstanden kwam opmeten. Toen de melder hier niet op inging, is de man snel weggelopen. Mogelijk poging oplichting.

Vierhoven

Tussen 12 en 16 november werd gepoogd in te breken bij een woning aan de Prinses Marijkehof. De bewoner trof 2 afdrukken van een breekvoorwerp in het kozijn van een raam aan de voorzijde. Het is de dader niet gelukt het raam te openen.

Tuindorp/Keverdijk

Op 10 november omstreeks 18.15 uur werd er gepoogd in te breken in een garagebox aan de van Limburg Stirumlaan. Een buurman zag 2 personen bezig bij de garage, die er vandoor gingen toen ze werden gezien. Bleek dat het cilinderslot voor een gedeelte was uitgeboord.

Robin Vlug:

Er hebben zich weer wat verdachte situaties voorgedaan in het Naardense. Daarnaast zijn er ook woningen getroffen door een inbraak. Wees alert op personen, auto’s en andere voertuigen. Bij twijfel BEL 112.

Hieronder volgen de incidenten waarvan u op de hoogte moet zijn:

Vesting

Op donderdag 12 november heeft er een insluiping plaatsgevonden in het Comeniusmuseum. Hierbij is de kassalade ontvreemd. Daarnaast lagen er twee damestassen met inhoud onder de balie, ook die zijn meegenomen.

In de nacht van 13 op 14 november is de vlag met de stok van de makelaar meegenomen.

In de nacht van 14 op 15 november hebben er verdachte personen zich opgehouden in en rond het Adriaan Dortsmanplein. Hierbij maakten zij gebruik van een voertuig.

Er zijn perso(o)n(en) die zich hebben bezig gehouden met creativiteit op een negatieve manier. Op maandag 16 november is er helaas graffiti aangetroffen op een pand aan de kooltjesbuurt

Tevens is er op maandagavond 16 november op de parkeerplaats aan de Kooltjesbuurt een auto opengebroken via een achteruit. Hierbij is een tas met veel inhoud weggenomen.

Tussen donderdag 19 en vrijdag 20 november is er een woning aan het Ruijsdaelplein getroffen door een inbraak.

Uiteraard zal jullie niet ontgaan zijn dat zaterdag 21 november die Lieve Goede Sint is aangekomen in het mooie pittoresk Naarden.

Naarderbos

Deze week heb ik geen bijzonderheden te melden

Ministerpark

Op donderdag 12 november zijn er op de Goeman Borgesiuslaan twee verdachte figuren gezien.

Ook zijn er twee meldingen geweest van overlast gevende jeugd. De politie is ter plaatse gekomen, maar hebben geen jeugd aangetroffen.

Componistenkwartier (Beethovenpark)

Ook heb ik geen bijzonderheden te melden voor dit gebied.

Rembrandtpark

Het lijkt wel een herhaling……

Bos van Bredius

Op vrijdag 20 november heeft er een woninginbraak plaatsgevonden aan de Oud Blaricummerweg.

Valkeveen

Op de Fazantenweg heeft er een mishandeling plaats gevonden, hierbij ging het om een uit de hand gelopen meningsverschil.


REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha