Uw mening?


01-10-15 POLITIEBERICHTEN 29 AUGUSTUS 0 29 SEPTEMBER 2015

29-08-2015 tot 14-09-2015

Toch wel weer het e.e.a. gebeurd. Naast het onderstaande zijn er ook meerdere meldingen gedaan over personen die van alles en nog wat aan de deur proberen te verkopen of aanbieden. Naast de bekende klusjesmannen, zijn er nu meldingen gedaan over personen die zeggen van de bank te zijn, voor thuiszorg te komen, van een beveiligingsbedrijf zijn of voor waternet te werken. Ik wil niet zeggen dat al deze meldingen met oplichting te maken hebben, maar toch zeker wel ongeveer 99%. :-)

Het komt er gewoon op neer dat je heel erg moet uitkijken met mensen die aan de deur staan met een of andere smoes. Sowieso niemand binnen laten en al helemaal niet met je bankpas gaan zwaaien als daarom gevraagd wordt.

Vaak zijn oudere mensen slachtoffer van dit soort oplichters. Heeft u dus ouders, kennissen, vrienden of buren die op leeftijd zijn, geef dit dan a.u.b. aan hen door.

Whatss App

Vanaf september slaat de politie samen met de gemeenten de handen in elkaar om burgers te stimuleren whatts app groepen te gaan gebruiken.

Zo kunnen burgers elkaar in het geval van een verdachte situatie snel informeren en ‘live’ informatie doorspelen naar de meldkamer.

Ik wil een ieder vragen om na te denken om deel te nemen aan een whatts app groep die mogelijk in uw buurt opgezet gaat worden. Voor meer informatie en aanmelden om deel te nemen, kijk op de site van de gemeente of klik op de volgende link:

http://www.naarden.nl/over-naarden/veiligheid_42762/item/groepsappsveiligheidsapps_59177.html

Bent u al beheerder of neemt u al deel aan een whatts app groep in uw buurt, meld u dan alsnog aan, zodat de gemeente en politie op de hoogte is.

14-09-2015 tot 29-09-2015

De eerste keer dat ik niets noemenswaardig te vermelden heb.

Wel even een correctie op het vorige verslag. Met dank aan Mariet Piebes, penningmeester Parkwijk.

In de nacht van 6 op 7 september werd een auto weggenomen vanaf een oprit aan de Juliana van Stolberglaan. De aangifte komt bij mij in mijn systeem niet direct naar voren, maar dat heeft met ons fijne systeem te maken.

Nog wel even een algemene opmerking.

In verband met de politie stakingen kan het zijn dat mijn collega’s bepaalde meldingen niet afhandelen. Als het goed is wordt u dan gebeld. Graag enig begrip hiervoor.

Tot over 2 weken.

 

Het overzicht.  

De Fortlanden

Tussen 1 september 14.00 uur en 2 september 02.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Vroedschap.

Het cilinderslot van de voordeur werd geforceerd, waarna een kamer op de eerste etage werd doorzocht.

Bedrijvenpark/Gooimeer

Geen bijzonderheden.

Industriepark

Geen bijzonderheden.

Naardermeer 

Geen bijzonderheden.

Naardermeerkwartier

Geen bijzonderheden.

Oranje Nasseaupark Noord 

Op 1 september tussen 15.00 uur en 17.30 uur werd er ingeslopen in een woning aan de Alexanderlaan. De bewoonster lag even te slapen toen er plotseling een persoon in haar slaapkamer stond.

Vermoedelijk heeft de bewoonster een deur open laten staan, want er was nergens braakschade te ontdekken. Verschillende sieraden werden weggenomen.

Tussen 20 augustus en 6 september werd er ingebroken in een woning aan de Thierensweg. Het cilinderslot van de achterdeur werd verwijderd, waarna de woning werd doorzocht. Verschillende goederen werden weggenomen.                           

Oranje Nasseaupark Zuid

Geen bijzonderheden

Vierhoven

Geen bijzonderheden.

Tuindorp/Keverdijk

In de nacht van 29 op 30 augustus werden op de Nesciohof, 2 kentekenplaten vanaf een auto gestolen.

In de nacht van 2 op 3 september werden er totaal 24 banden (incl velgen) gestolen vanaf geparkeerde auto’s op het terrein van een autobedrijf aan de Amsterdamsestraatweg.

In de nacht van 8 op 9 september werden bij een ander autobedrijf aan de Amsterdamsestraatweg, 4 autobanden met velgen weggenomen.

Op 10 september in de middag werd er een telefoon uit een jas gestolen. De jas lag in een schuurtje van de volkstuintjes aan de Meerstraat/Keverdijk, terwijl de eigenaar in zijn tuintje aan het werk was. Ondertussen werd zijn telefoon uit zijn jas weggenomen.

Tussen 11 en 14 september werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg, waarbij een raam op de eerste verdieping werd vernield. Er werd een kluis weggenomen.

 

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha