Uw mening?


17-06-15 Incidenten 16 mei t/m 15 juni

Hierbij de politieberichten van Mark Overliese en Dennis van den Berg over de periode 12 mei tot en met 8 juni.

Lieve mensen,

Wel een heel kort lijstje deze keer om mee af te sluiten. Want met dit lieve mensen overzicht wil ik bekend maken dat dit de laatste keer is dat ik op deze manier de woonkamer binnenkom. Ik stop als wijkagent in Naarden en begin aan een nieuw avontuur. Na 10 jaar wijkagent werd het voor mij tijd om iets heel anders te gaan doen. Per 16 juni word ik operationeel expert – groepschef in Huizen, Laren en Blaricum.

Terugkijkend zijn deze 10 jaren voorbij gevlogen. Maar geldt dat niet voor het hele leven? Het gaat allemaal zo snel. Ik heb met heel veel plezier mij ingezet voor “ons” prachtige Naarden. Ik ben gaan houden van de stad en niet in het minst van de Naarders zelf. Ik word opgevolgd door mijn collega Robin Vlug. Uiteraard blijft Dennis vd Berg gewoon zijn deel van Naarden doen.

Aankomende zaterdag, 13 juni, zal ik voor een laatste keer in mijn functie in Naarden zijn en wel tijdens de veiligheidsdag. Vanaf 10 uur ben ik in de Vesting aanwezig samen met andere hulpdiensten zoals brandweer en ambulance. Wellicht dat wij elkaar dan nog de hand kunnen schudden. Ik wens een ieder van jullie veel liefde, geluk en gezondheid toe en ik dank jullie hartelijk omdat jullie mijn stukjes wilden lezen, omdat jullie betrokkenheid in de wijk groot was en is  en omdat jullie er gewoon waren de afgelopen jaren.

 Dank,

 Mark.

 INBRAAK AUTO

Tussen maandag 25 en dinsdag 26 mei is er in de Jan Steenlaan (Rembrandtpark) ingebroken in een Audi A3. Een ruitje werd ingetikt en het navigatiesysteem gestolen. Ook op de Tenierslaan (Rembrandtpark) was het die nacht raak. Daar werd de navigatie uit een Skoda Octavia gestolen.

DIEFSTAL (BROM)FIETS

Tussen dinsdag 2 en woensdag 3 juni stal men op de Westwalstraat een afgesloten Batavus Old Dutch.

OVERIGE INCIDENTEN

Op zaterdag 30 mei rond 21.00 uur ontstond er brand in een auto aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten). De eigenaar was bezig met de elektrische bedrading en daar ging waarschijnlijk iets bij mis. De brandweer heeft de auto geblust en er raakte niemand gewond.

 

Tussen woensdag 3 en donderdag 4 juni werd er een Suzuki buitenboordmotor, 5 pk 4 tact gestolen vanaf de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark). De motor lag in een tuinhuisje.

 

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC  Naarden

Postbus 42, 1200 AA  Hilversum

T (0900) 8844

Twitter @wijkagentmark


Goede mensen,

Ook wil ik een ieder er nog een keer op wijzen dat 112 gebeld moet worden bij verdachte situaties zodat mijn collega’s direct een persoon of auto kunnen controleren. Achteraf een melding doen wordt zeker gewaardeerd, maar is niet effectief.

Dan wil ik een ieder wijzen op het volgende:

-          Staat de schutting van de buren scheef en heb je hier last van, ga in gesprek met je buren

-          Hangen er takken van de buren boven jouw tuin/erf of woning, ga in gesprek met je buren

-          Heb je last van leefgeluiden van de buren, ga ik in gesprek met je buren

-          Staat de auto van een buurman op een openbare parkeerplaats, waarvan jij vindt dat het jouw parkeerplaats is, pech voor je, want een parkeerplaats op de openbare weg is voor iedereen.

-          Leeft de buurman/buurvrouw op een andere manier dan jij graag zou willen, JAMMER voor je, want het is zijn/haar leven en niet die van jou.

-          Heb je last van de kinderen uit de buurt, spreek de ouders hier dan op aan en geef ze geen draai om de oren of schop onder hun kont.

Het overzicht.  

De Fortlanden

Geen bijzonderheden.

Bedrijvenpark/Gooimeer

Geen bijzonderheden.

Industriepark

Tussen woensdag 20 mei 2015 te 18:00 uur en woensdag 20 mei 2015 te 23:11 uur werd er ingebroken bij een bedrijf aan de energiestraat. Een nooddeur werd opengebroken en er werd een camera weggenomen. Deze camera werd later op de openbare weg weer terug gevonden.

Op 12 mei tussen 00.00 uur en 05.00 uur werd er op de Energiestraat een tankdop van een vrachtwagen opengebroken en 100 liter diesel weggenomen.

Tussen 24 en 26 mei, werd er ingebroken in een aantal zeecontainers bij een bedrijf aan de Kobaltstraat. Banden incl. velgen werden weggenomen.

Tussen 28 en 29 mei werd wederom een container open gebroken, maar deze keer werden er geen goederen weggenomen, waarschijnlijk omdat er geen banden in lagen.

Op 3 juni tussen 13.30 uur en 14.30 uur werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Nikkelstraat. Een tas met daarin een ipad werd weggenomen. De tas stond zichtbaar in de auto. Typisch voorbeeld van een gelegenheidsdiefstal.

Naardermeer

Geen bijzonderheden.

Naardermeerkwartier

Geen bijzonderheden.

Oranje Nasseaupark Noord

Op 12 mei tussen 00.00 uur en 05.30 uur werd op de Prins Frederik Hendriklaan een Tom Tom uit een NIET afgesloten auto weggenomen. Er is een verdachte in beeld zal binnenkort worden aangehouden.

Op 1 juni vond er op de hoek Kon Wilhelminalaan/Rijksweg, een straatroof plaats. De aangeefster was op de fiets en droeg een tas over haar schouder, toen er iemand langs fietste en met kracht de tas van haar schouder trok. De dader fietste weg over de Juliana van Stolberglaan. De man zag er als volgt uit:

- Man

- Blank

- Rond gezicht

- Stevig postuur

- 180 cm - 190 cm

- Tussen de 20 - 30 jaar

- Droeg een donkere jas/vest met capuchon welke hij ook over zijn hoofd droeg

- Grijze broek welke iets wijder werd gedragen. Mogelijk een trainingsbroek.

- blond/donkerblond haar.

- Onbekend hoe de fiets eruit zag

Bent u getuige geweest of herkend u het signalement, laat het mij weten via 0900 8844.

Tussen 8 juni 19.00 uur en 9 juni 01.30 uur werd een ruitje ingeslagen van een geparkeerde auto op de Stadhouder Willem 2 laan. Er zijn geen goederen weggenomen. Mogelijk getracht de navigatie en/of airbag weg te nemen.

Tussen 6 en 8 juni werd er uit de tuin van zorgcentrum de Schans aan de Kon Wilhelminalaan een grote, (150 cm hoog), plant weggenomen. Mogelijk heeft iemand gezien dat de plant in een auto werd geladen of met een kruiwagen werd weggereden.

Oranje Nasseaupark Zuid

Op 15 mei tussen 08.00 uur en 16.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Rijksweg. Een raam werd opengebroken en de woning werd doorzocht.

Tussen 6 juni te 13.00 uur en 8 juni te 08.45 uur werd er ingebroken in een geparkeerde auto op de Graaf Janlaan. Radionavigatiesysteem werd weggenomen.

Vierhoven

Tussen 28 mei 2015 te 14:00 uur en 29 mei 2015 te 15:00 uur werd er een bootje weggenomen vanuit de sloot achter het Pr Marijkehof. Het bootje werd later terug gevonden bij een steiger bij de Abri.

Tussen 1 juni te 20.00 uur en 2 juni 07.45 uur, werd er fiets gestolen uit de voortuin van een woning aan het Pr Beatrixhof.

Tuindorp/Keverdijk

Tussen 11 mei 21.00 uur en 12 mei 07.00 uur werd er uit de tuin op het Jac P. Thijssepark een bromfiets weggenomen. De bromfiets stond op slot met een hangslot.

Op 30 mei omstreeks 01.30 uur kwam de melding dat 3 personen mogelijk een boot of een buitenboordmotor probeerde weg te nemen uit de sloot aan de Vaartweg.

Collega’s troffen in de omgeving 3 personen die aan het door de melder opgegeven signalement voldeden. Alle 3 de personen werden angehouden.

Tussen 25 juni 20.30 uur en 26 juni 07.45 uur werd er gepoogd brandstof uit een auto te stelen. Auto stond geparkeerd op het Jac P Thijssepark.

Tussen dinsdag 2 juni 2015 te 22:00 uur en dinsdag 2 juni 2015 te 22:30 uur werden er 5 bloembakken weggenomen bij een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg. Door een getuige werd een kenteken genoteerd. Onderzoek volgt.

Met vriendelijke groet,

Dennis van den Berg

Wijkagent Naarden

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC  Naarden

Postbus 42, 1200 AA  Hilversum

 

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha