Uw mening?


20-05-15 Incidenten 16 april tm 15 mei

Hierbij de politieberichten van Mark Overliese en Dennis van den Berg over de periode 16 april tot en met 15 mei.

Lieve mensen.

Koningsdag achter de rug. Ik blijf het altijd een speciale periode in het jaar vinden. Ik heb me enorm goed vermaakt tijdens Koningsdag. Het zonnetje scheen, de temperatuur was aangenaam en de sfeer erg goed. Ik heb veel mensen gesproken en daar geniet ik ieder jaar weer van. De verschillende ondernemers hadden echt hun best gedaan om er een feest van te maken en het Oranje Comité had het goed voor elkaar.

Meteen vallen de auto-inbraken weer op. Wellicht voor u allemaal hetzelfde maar voor mij een groot verschil in werkwijze en buit. In het ene geval gericht op gereedschap in een bestelbus, in het andere geval de laptop. Ook de inmiddels zeer bekende airbag kwam weer voorbij.

Een vraag van een buurtbewoner triggerde mij en ik ben op onderzoek gegaan. Vaak betreft het een BMW 1 serie met een standaard beveiliging. Ik heb mij laten vertellen dat het juist de standaard beveiliging is, die op de een of andere manier omzeild kan worden. De crux ligt dus in de beveiliging. Zonder op de stoel te gaan zitten van de deskundige, ik ben dat zeker niet, heb ik mij laten vertellen dat je bij een auto-onderdelenbedrijf een nieuw product kunt aanschaffen dat aanvullend is op de al aanwezige beveiliging. Aangezien ik geen reclame mag maken, noem ik de naam niet. Ook niet omdat ik helemaal niet weet of het werkt en of ik geen vals veiligheidsgevoel opwek. Ik heb zelfs oplossingen voorbij zien komen als een babyfoon of een los systeem dat werkt op luchtdruk, met dank aan wijkagent Dennis.  Hoe dan ook. De boeven weten het standaard beveiligingssysteem te omzeilen. Een aanvullend systeem zou dan in principe moeten helpen, denk ik dan.

Ik hoef toch niet te zeggen dat je laptops en dergelijke dure spullen niet in de auto moet achterlaten? Toch?

WONINGINBRAKEN

In de van Woensel Kooijlaan (Componisten) zette de oppas haar fiets in de hal van de woning en liet de deur wijd open staan. In een fietstas lag een portemonnee. De woning en openstaande deur waren goed te zien vanaf de openbare weg. Het is dus niet verassend dat de portemonnee na 2 uur weg was. E.e.a. gebeurde op maandag 4 mei tussen 10 en 12 uur.

DIEFSTAL (BROM)FIETS

Tussen zaterdag 18 en zondag 19 april stal men een Old Dutch vanaf het Grenspad (Valkeveen).

Op vrijdag 24 april tussen 9 en 18 uur, gebeurde dit aan de IJsselmeerweg. Hier ging men er vandoor met een zwarte Batavus.

Op woensdag 13 mei, tussen 14.00 en 14.10 uur werd er vanaf de Godelindeweg (Rembrandtpark) een elektrische fiets gestolen.

DIEFSTAL AUTO EN INBRAKEN

Op zondag 19 april tussen 07.00 en 08.30 uur werd er een BMW opengebroken in de Jan Steenlaan (Rembrandtpark) waarbij voor de 5e keer op rij het navigatiesysteem werd gestolen.

Tussen zondag 26 en maandag 27 april werd er een rode Suzuki Swift vanaf de Westwalstraat (Vesting) gestolen.

Woensdag 29 april tussen 06.00 en 16.00 uur was een Opel Combo doelwit van een auto-inbraak. Aan het begin van de IJsselmeerweg, naast de A1, op de carpoolplaats verbrak met het slot van de achterdeur. Men ging er met lasapparatuur vandoor.

Aan het einde van de IJsselmeerweg, carpoolplaats bij de A6 was het een dag daarna raak. Vanuit een Fiat Punto werden zonnebrillen, een cd speler en een bril gestolen.

Tussen donderdag 30 april en vrijdag 1 mei, werd er vanuit een BMW X1, vanaf de Rembrandtlaan, een airbag gestolen. Er was geen braakschade.

Op donderdag 7 mei, tussen 17.00 en 19.00 uur sloegen onbekenden de ruit in van een Peugeot en stalen vanuit de achterbak een iPad en een laptop. E.e.a. gebeurde aan de IJsselmeerweg, bij de golfclub aldaar. De Almeerse eigenaar van de auto sloeg een balletje en vond het een goed idee de laptop en iPad in de kofferbak te bewaren.

VERNIELINGEN

Op maandag 27 april werd er een ruit van een abri kapotgeslagen aan de Godelindeweg (Rembrandtpark). E.e.a. gebeurde rond 01.30 uur.

JEUGDOVERLAST

Op zondag 26 april rond 00.30 uur troffen mijn collega’s een groepje jongeren aan op de Vestingwallen van de Oostwalstraat. Ze veroorzaakten geluidsoverlast, maakten troep en hadden een fles wodka en Malibu bij zich dat gezien de leeftijd van deze kinderen niet toegestaan was. De drank werd afgepakt, namen genoteerd, de troep opgeruimd en de kids werden naar huis gestuurd. Vandaag heb ik de ouders een brief gestuurd om hen te informeren over het gedrag van hun kroost.

Op maandag 27 april omstreeks 18.00 uur renden er in de van Dijcklaan (Ministerpark) zo’n 20 kinderen door de tuin van melder. Was inderdaad een beetje vreemd en de politie werd gebeld. Ze bleken afkomstig van een feestje verderop in de straat.

Vrijdag 8 mei rond 23.50 uur gebruikten een aantal jongeren de Beethovenlaan (Componisten) als racestrip. Ze scheurden met een zwarte Opel Caprio over de weg. Helaas is er geen kenteken bekend geworden.

Op zaterdag 9 mei rond 23.00 uur veroorzaakten jongeren overlast aan de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark). Mijn collega’s troffen geen jeugd aan.

Op woensdag 13 mei tussen 12 en 14 uur werden er stokken gelegd op het fietspad langs de Huizerstraatweg (Componisten). Een fietser van respectabele leeftijd kwam hierdoor te vallen en bezeerde zijn been. Het vermoeden bestaat dat deze stokken door buurtkinderen daar zijn neergelegd. Deze zaak is dan ook in onderzoek. Mijn collega Robin zal proberen de snoodaards te achterhalen.

Op donderdag 14 mei omstreeks 01.00 uur zou er een groep van een man of 15 lopen te schreeuwen over de Jan ter Gouwweg. Mijn collega’s troffen niemand aan terwijl ze er toch echt binnen 15 minuten waren. Soms moet je ook even geduld hebben denk ik of in ieder geval ons afbellen als er niets meer is. Scheelt een ritje en kunnen we ons weer elders met belangrijke zaken bezig houden, toch?

OVERIGE INCIDENTEN

Tussen maandag 4 en dinsdag 5 mei stal men een plantenbak vanuit een tuin in de Turfpoortstraat (Vesting).

Op zaterdag 9 mei rond 14.00 uur sloeg de vlam in een wasdroger in een woning aan het Binnenhof (Ministerpark). De brandweer wist de brand te blussen. De woning raakte beschadigd door rook en bluswater. Er vielen geen gewonden.

Op donderdag 14 mei tussen 13.30 en 17.00 uur ontstond er veel parkeeroverlast bij speelpark Valkeveen. E.e.a. wordt opgenomen met de gemeente en verkeersspecialist van de politie.

Op vrijdag 15 mei rond 23.30 uur was er een feestje gaande op de van Lijndenlaan (Ministerpark). Een bewoner van de Thorbeckelaan was waarschijnlijk niet uitgenodigd en klaagde over geluidsoverlast. Tot 2 keer toe hebben mijn collega’s hun oor te luisteren gelegd bij de melder en konden niets van geluidsoverlast constateren. Ze hebben het erbij gelaten.


Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark

Goede mensen,

Ik kreeg afgelopen week een mail van een coördinator uit 1 van mijn wijken. De coördinator had namelijk op haar beurt weer een mailtje gekregen van een bewoner uit de wijk die een verdachte situatie doorgaf waarin deze bewoner zich afvroeg of dit bij de wijkagent of bij de coördinator gemeld moest worden. Deze bewoner had zelfs nog een foto van de verdachte man gemaakt. 

Het is uiteraard goed dat deze bewoner in ieder geval bij de coördinator meld dat er vreemde personen in de wijk lopen, maar zonder een verwijt te willen maken vraag ik mij toch echt af waarom deze wijkbewoner niet de politie heeft gebeld op het moment dat deze verdachte personen in de wijk liepen.

Ik probeer iedere 2 weken in mijn overzicht duidelijk te maken dat bij verdachte situaties 112 gebeld moet worden zodat wij als politie direct kunnen handelen. Achteraf kan ik vaak heel weinig met allerlei vermoedens en verdachte personen.
Blijkbaar ben ik toch niet duidelijk genoeg en wil ik nogmaals een ieder vragen om bij verdachte situaties 112 te bellen. En ja ik weet ook dat de politie niet altijd gelijk komt, omdat het vaak erg druk is, maar dat is weer een ander verhaal. Als bewoner moet je gewoon melding blijven doen als er een verdachte situatie is.

Onderstaande spreekt voor zich. Een nieuwe manier om zelf iets aan de auto inbraken te doen is om een babyfoon in de auto te zetten. Een normaal alarmsysteem helpt niet altijd omdat die op de een of andere manier uitgeschakeld wordt. Een babyfoon kan men (nog) niet uitschakelen. Zo kan je in ieder geval horen als er in je auto wordt ingebroken.

Verder ben ik met de gemeente aan het kijken of er per wijk/straat/buurt een whatts app groep opgestart kan worden om elkaar zo snel te kunnen waarschuwen bij een verdachte situatie.

Het overzicht. 

DE FORTLANDEN

Op 23 april tussen 03.00 uur en 08.00 uur werd op de Schout een ruit van een auto vernield. Mogelijk poging inbraak maar is men gestoord.

Op 29 april werd een melding gedaan van verdachte mannen op de Schout. Collega’s troffen 2 personen die aan het flyeren waren om de schoorsteen te vegen. Uiteraard is het een ieder zijn of haar keus, maar persoonlijk ga ik nooit in zee met mensen die iets aan de deur aanbieden. Als ik iets nodig heb of gedaan wil hebben, dan zoek ik zelf wel iemand die me helpt.

BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Geen bijzonderheden.

INDUSTRIEPARK

Op 8 mei tussen 08.00 uur en 16.30 uur vond er een insluiping plaats bij een bedrijf op de Nikkelstraat. Er werd een tas en een geldkistje uit een kantoor weggenomen.

NAARDERMEER

Geen bijzonderheden.

NAARDERMEERKWARTIER

Tussen 13 april te 22.00 uur en 14 april 20.30 uur werd op de Johan Willem Frisolaan gepoogd een auto open te breken. Gevolg is een hoop schaden.

Tussen 22 april te 23.00 uur en 23 april te 09.15 uur werd op de Graaf Willem de Oudenlaan een auto opengebroken en het navigatiesysteem weggenomen.

ORANJE NASSAUPARK NOORD

Tussen 22 april te 23.30 uur en 23 april te 09.45 uur werd er op de Stadhouder Willem 2 laan een auto open gebroken en het navigatiesysteem weggenomen. Ook hier werd eerst een ruitje vernield om toegang in de auto te krijgen.

In de nacht van 10 op 11 mei is er ingebroken in een auto op de Ernst Casimirlaan. Er werd een zonnebril en muntgeld weggenomen. Onbekend hoe de auto is opengebroken.

In dezelfde nacht werd ook op de Prins Frederik Hendriklaan ingebroken in een auto. Hier werd een ruitje ingeslagen en werden er 2 tassen met waardevolle spullen weggenomen.

ORANJE NASSAUPARK ZUID

Tussen donderdag 16 april 2015 te 10:50 uur en donderdag 16 april 2015 te 12:50 uur werd er gepoogd in te breken bij een woning op de Rijksweg. De bewoner kwam thuis en zag 2 personen van het erf af komen lopen. Na aanspreken gingen ze er vandoor. De bewoonster liep vervolgens om de woning heen en zag braakschade aan de achterdeur.

Persoon 1:

-       leeftijd: 20 a 25 jaar

-       sprak gebrekkig Nederlands

-       blanke huidskleur

-       Oost Europees uiterlijk

-       droeg een bruin gilet, wit t-shirt.

Persoon 2:

-       leeftijd: 20 a 25 jaar

-       sprak gebrekkig Nederlands

-       getinte huidskleur

-       Oost Europees uiterlijk

-       droeg donkerkleurige kleding.


Op 22 april 2015 te 02:52 uur werd er ingebroken bij het BP tankstation aan de Lambertus Hortensiuslaan. Er werden geen goederen weggenomen.

Op 11 mei werd er getankt zonder te betalen bij een BP tankstation aan de Lambertus Hortensiuslaan. Het kenteken van de verdachte werd genoteerd en onderzoek wordt ingesteld.

VIERHOVEN

Tussen 2 en 4 mei werd uit de sloot, achter een woning op de Prinses Margriethof, een 3.30 meter lange opblaasboot gestolen. De boot lag vast met een kettingslot.

Op 28 april vond er een insluiping plaats bij een bedrijf op de Amsterdamsestraatweg. Er werden 3 laptops weggenomen.

TUINDORP/KEVERDIJK

Op 20 en 21 april werd door een persoon een winkeldiefstal gepleegd bij de Plus supermarkt aan de Evert de Bruynstraat. Beide keren liep de verdachte met een volle boodschappenwagen voorbij de kassa, zonder de goederen af te rekenen.

Signalement van de man:

-       man

-       leeftijd: 25 - 30 jaar

-       lengte: 180 tot 185 centimeter

-       blanke huidskleur, nederlands uiterlijk, sprak Nederlands

-       stevig, grof, sportief postuur

-       donkerblond kort geschoren haar

-       blauwe ogen

-       blauwe jas, blauwe pet met klep op, spijkerbroek

Mogelijk dat de man uit de buurt komt dus bij herkenning van het signalement, graag contact met mij opnemen via 0900 8844.

Op 5 mei werd een bromfiets gestolen vanaf de Nesciohof, waarbij een getuige het e.e.a. had zien gebeuren en een kenteken noteerde. De recherche is een onderzoek gestart.

In de nacht van 11 op 12 mei werd er een bromfiets gestolen op het Jac P Thijssepark. De bromfiets stond met een hangslot op slot.

Dan nog even de verwarde vrouw die bij een aantal van jullie misschien wel bekend is.

Ik ga binnenkort met een rechter bij mevrouw langs om het e.e.a. in gang te zetten. Iedere melding die jullie doen die geef ik door aan de hulpverlening en die moeten dan beoordelen of het nog wel kan dat mevrouw zelfstandig blijft wonen. Wat mij betreft niet, alleen de politie gaat hier niet over. Wat de politie doet is het signaleren van mensen die hulp nodig hebben en doorverwijzen naar de juiste hulpinstantie. Bij het signaleren heb ik jullie hulp nodig want als ik het niet weet, dan kan ik het ook niet doorverwijzen. Voor sommige die de mevrouw kennen is het waarschijnlijk niet te begrijpen dat er niets aan wordt gedaan. Ik snap die gedachte want ik begrijp het zelf ook niet. Probleem is gewoon dat andere instanties aan zet zijn. Wel wil ik vragen om meldingen te blijven doen zodat we samen de druk erop blijven houden.

Met vriendelijke groet,

Dennis van den Berg

Wijkagent Naarden

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC  Naarden

Postbus 42, 1200 AA  Hilversum

 

   

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha