Uw mening?


19-04-15 Incidenten 16 maart t/m 15 april

Hierbij de politieberichten van Mark Overliese en Dennis van den Berg over de periode 16 maart tot en met 15 april.


Lieve mensen.


Hierbij het overzicht van incidenten in mijn wijk. Het overzicht spreekt voor zichzelf. Het aantal auto-inbraken is groot. Ik weet van mijn collega wijkagenten in aanleunende wijken dat ook daar veel in auto’s wordt ingebroken.  Sla internet er maar op na en je komt er achter dat in heel Nederland deze vorm van criminaliteit plaatsvindt. Een landelijk probleem dus. Kunnen we er dan niets mee? De eigenaar van de auto kan zelf maatregelen treffen in de vorm van een navigatieslot, maar dat voorkomt niet de diefstal van een airbag. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat de alarmsystemen niet afgaan als er ingebroken wordt en dat er nauwelijks schade is. Wij volgen e.e.a. nauwgezet en wellicht is er een rol weggelegd voor REMCOM, immers 4 inbraken vonden daar plaats. Bij het uitlaten van de hond, neem een pen en papier mee en bel de politie bij onraad (Waaks). Ook als je wat later naar bed gaat. Kijk af en toe even uit het raam, wees alert, het kan ook bij jezelf gebeuren.


Nog een behoorlijk probleem waar mijns inziens grote emotionele gevolgen aan zitten is het aantal woninginbraken. 4 pogingen en 1 rake inbraak. Ik hoor van mijn collega wijkagenten dat er ook in de andere wijken veel pogingen zijn. Gelukkig dat het hang en sluitwerk zodanig is dat een voltooit delict voorkomen kon worden, maar we moeten oplettend zijn. Pas op je eigen en elkaars eigendommen. Geef aan de buren aan wanneer je een paar dagen weggaat. Bel 112 bij verdachte situaties en doe dat meteen, niet na 20 minuten.


Zoals je ziet ben ik deze keer weer wat later met mijn overzicht. Ik merk dat opleidingen en andere zaken behoorlijk in de weg zitten. Ik probeer alle ballen hoog te houden maar sommige zaken moet ik echt afwijzen. Zo krijg ik regelmatig verzoeken lezingen te geven bij ledenvergaderingen van de verschillende buurtorganisaties. Ik kan daar niet aan voldoen. Ik kies juist momenten zoals de aankomende veiligheidsdag in Naarden om de dialoog tussen de wijkagent en alle belangstellenden aan te gaan. Leuk, ik kijk daar naar uit. Er zal nog over worden gecommuniceerd.


Zo krijg ik ook wekelijks een verzoek om iets te doen aan een auto die al weken onbeheerd in een straat staat. Ga vooral door met de wijkagent informeren over een dergelijke auto, want het kan zomaar een gestolen exemplaar zijn. Echter, als de auto verder in orde is kan ik er niets aan doen. Dan is het niet meer dan vervelend want een auto mag overal geparkeerd staan, ook voor langere tijd, mits de regeltjes gevolgd worden uiteraard.


WONINGINBRAKEN

Tussen donderdag 19 en vrijdag 20 maart werd er met een steen het keukenraam van een woning aan de Galerij (Naarderbos) ingegooid. Hier bleef het bij. Er werd niets gestolen.


Op zondag 22 maart tussen 16.30 en 22.15 uur probeerde men in te breken in een woning aan de Beethovenlaan (Componisten).


Op donderdag 26 maart tussen 08.00 en 15.00 uur is er geprobeerd in te breken in de Driftweg.


Tussen woensdag 25 en donderdag 26 maart werd de deur opengetrapt van een leegstaande woning in de Thorbeckelaan (Ministerpark). Er werd niets gestolen.


Op zondag 29 maart tussen 12.30 en 22.30 uur werd er daadwerkelijk ingebroken in een woning aan de Thorbeckelaan (Ministerpark). Het keukenraam werd opengebroken en de inbrekers gingen er vandoor met sieraden en een computer.


Op dinsdag 7 april omstreeks 21.45 uur ging het alarm af van een woning aan de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark). Buren hoorden dit en namen poolshoogte. Buiten een raam dat open stond werd er niets geconstateerd. Er werd niets gestolen.


Tussen vrijdag 10 en maandag 13 april werd er geprobeerd via een garage in een woning in te breken in de Cort vd Lindenlaan (Ministerpark). Dit bleek een herhaling van zetten want men probeerde dit ook al op 1 april. Goed hang- en sluitwerk of een heel onhandige boef, maar ik denk het eerste.


AUTO INBRAKEN

Tussen woensdag 18 en donderdag 19 maart werd er in de Frans Halslaan (Rembrandtpark) een BMW opengebroken. De airbag werd gestolen. Diezelfde nacht probeerde het dievengilde dit ook in de Dr. Anthon vd Horstlaan (Componisten). Er werd geen braakschade aangetroffen en de autodealer heeft het alarmsysteem opnieuw ingeregeld. Wellicht een tip om met de auto langs de dealer te gaan en het alarmsysteem te laten nakijken.


Tussen woensdag 25 en donderdag 26 maart is er ingebroken in een Audi aan de vd Helstlaan (Rembrandtpark) en werden de airbag en navigatiesysteem gestolen. Men wist in te breken door een ruit in te slaan. Ook in de Albert Grootlaan (Ministerpark) was het raak. Daar stal men een navigatiesysteem uit een BMW.


Op donderdag 26 maart tussen 18.00 en 21.45 uur werd er ingebroken in een Audi aan de Kooltjesbuurt (Vesting). Een Ipad en een minibeamer werden gestolen.


Tussen zondag 29 en maandag 30 maart werden de airbags en een boordcomputer gestolen uit een BMW in de vd Helstlaan (Rembrandtpark).


Op maandag 30 maart tussen 18.00 en 23.00 uur werd aan de Westwalstraat (Vesting) een Peugeot opengebroken. Een tas werd gestolen maar die is later teruggevonden. De avond werd er ook op het Adriaan Dortsmanplein ingebroken in een auto. Vanuit een Audi werd een koffer gestolen met daarin een laptop.


DIEFSTAL (BROM)FIETS

Op vrijdag 3 april tussen 08.30 en 15.00 uur gingen onbekende er vandoor met een Piaggio snorfiets vanaf de Huizerstraatweg (Componisten).


CONFLICTEN

Dinsdag 17 maart rond 14.30 uur kregen twee schilders het in de Zwarteweg (Ministerpark) met elkaar aan de stok. De een vond dat de ander in zijn wijk aan het schilderen was. Er waren geen strafbare feiten gepleegd en men is civiel verwezen.


Op datzelfde moment kregen twee bestuurders ruzie in de Verlengde Fortlaan (Ministerpark). De een blokkeerde de weg voor de ander, een foto werd gemaakt en de zaak liep uit de hand. Ook nu weer geen strafbare feiten en de zaak werd in der minne geschikt.


Op donderdag 2 april moesten mijn collega’s ingrijpen bij een ruzie tussen twee echtelieden. Tot een arrestatie kwam het niet, mijn collega’s wisten de zaak te sussen.


Op zondag 5 april opnieuw een ruzie tussen echtelieden. Ook daar is door mijn collega’s bemiddeld en geadviseerd.


Op dinsdag 7 april omstreeks 8 uur werd er door een getuige gezien dat er een meisje werd geslagen in het Naarderbos. Deze getuige belde de politie en was zo attent om een kenteken te noteren. Mijn collega’s zijn aan de deur gegaan van de eigenaar van de auto en kwam zo in contact met het betreffende meisje. Zij ontkende ten stelligste geslagen te zijn door haar vriend en na de nodige adviezen zijn mijn collega’s vertrokken.


JEUGDOVERLAST

Maandag 16 maart rond 20.30 uur veroorzaakte de jeugd overlast op het speelveldje van de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark). Mijn collega’s troffen inderdaad wat jeugd en hebben hen gevraagd het wat rustiger aan te doen.


Van de beheerder van de kinderboerderij “De Gooise Ark” kreeg ik het bericht dat de “lieve jeugd” zich buiten openingstijden toegang had verschaft tot het terrein van de boerderij aan de Korte Bedekteweg (Vesting). Tot vernielingen was het nog niet gekomen.


OVERIGE INCIDENTEN

Op vrijdag 20 maart rond 21.00 uur werd er ingebroken in een schuur van een woning aan de Oud Blaricumerweg (Componisten). Binnen enkele minuten hadden mijn collega’s en ik het hele terrein omsingeld maar de vogel bleek toch gevlogen. Dat wat hij wilde stelen lag nog bij de schuur, dus verder dan een poging is het niet gekomen.


Op woensdag 8 april omstreeks 17.15 stalen de inzittenden van een bestelbus 400 kratjes van een supermarkt aan de Mackaylaan (Ministerpark).


Op maandag 13 werd er door mijn collega’s een gestolen Opel aangetroffen die eerder in Hilversum was gestolen.


Op dinsdag 14 april ontstond er brand aan boord van een boot in de haven van Naarden, aan de Onderwal. De brandweer heeft de brand geblust. Er vielen geen gewonden.


Zoals inmiddels bekend en in de krant gepubliceerd zijn de vernielingen in februari aan de begraafplaats Naarden gepleegd door buurtkinderen.Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC  Naarden

Postbus 42, 1200 AA  Hilversum

T (0900) 8844

Twitter @wijkagentmark


Goede mensen,


De inbraken zijn helaas gestegen en de inbraken lijken vooral plaats te vinden in de hoek van de Keverdijk, Jac. P. Thijssepark en het industrieterrein.


Deze keer 2 inbraken in de Fortlanden. De inbraken zijn voornamelijk in de avonduren. Ogen open dus.


Wat ook opvalt is dat de inbraken veelal in de avonduren plaatsvinden. Misschien is het voor de Waaks deelnemers een idee om de hond tussen 19.00 uur en 23.00 uur uit te laten en dan vooral de steegjes achter de woningen aan te doen. In ieder geval de eigen woning via de achterzijde verlaten als dit mogelijk is.


Ik heb ook wat meldingen gekregen van overlast van honden. Meld dit vooral bij de Boa’s van Naarden te bereiken via het algemeen nummer van de gemeente, 035 695 7811. Of het nu om loslopende of gevaarlijke honden gaat.


Het overzicht. 


DE FORTLANDEN

Tussen 25 maart en 27 maart werd er ingebroken bij een woning aan de Schepenen. Een achterraam werd met een breekvoorwerp opengebroken. De gehele woning werd doorzocht.


Tussen dinsdag 7 april 2015 te 21:25 uur en dinsdag 7 april 2015 te 21:40 uur werd er gepoogd in te breken bij een woning op de Schout. De bewoner werd wakker van een geluid en toen zij ging kijken zag ze een jongen bij het raam staan, die vervolgens wegrende. Geen signalement bekend.


Tussen dinsdag 7 april 2015 te 11:00 uur en dinsdag 7 april 2015 te 21:30 uur werd er gepoogd in te breken bij een woning op de Schout. Gepoogd werd de schuifpui aan de achterzijde open te breken. Bij dezelfde woning werd wel een fiets uit de garage gestolen, nadat de deur was opengebroken. De fiets hebben we terug gevonden bij de parkeerplaats hoekje Schout/Vroedschap, bij het sportzaaltje. Kennelijk heeft de inbreker hier zijn auto geparkeerd en is hij/zij lopend de wijk in gegaan.


BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Tussen woensdag 8 april 2015 te 23:05 uur en donderdag 9 april 2015 te 07:30 uur werd er ingebroken bij een bedrijf op het Gooimeer. Onbekend hoe de dader binnen is gekomen. Binnen in het bedrijf werden kasten opengebroken. Een laptop en geld werden weggenomen.


INDUSTRIEPARK

Op 16 maart tussen 08.00 uur en 21.10 uur werd er op de Kobaltstraat wederom een rolluik geforceerd. Echter ging het alarm af en kwam Gooilandbeveiliging ter plaatse. Er zijn geen goederen weggenomen.


Op 20 maart omstreeks 21.05 uur werd er ingebroken bij een bedrijf op de Kobaltstraat. Het rolluik werd opengebroken, waarna er een alarmering op de telefoon van de eigenaar werd gedaan.  De eigenaar merkte de volgende dag dat er klein gereedschap was weggenomen.


NAARDERMEER

Geen bijzonderheden.


NAARDERMEERKWARTIER

Geen bijzonderheden.


ORANJE NASSAUPARK NOORD

In de nacht van 25 op 26 maart werd er ingebroken in een auto welke geparkeerd stond op het erf van een woning aan de stadhouder Willem 2 laan. De deur werd ontzet en de navigatie werd weggenomen.


Tussen 5 april te 09.00 uur en 6 april te 07.00 uur werd er op de Meerstraat een wiel vanaf een geparkeerd voertuig gestolen.


Tussen dinsdag 7 april 2015 te 19:15 uur en dinsdag 7 april 2015 te 23:30 uur werd vanaf de koningin Wilhelmina een auto gestolen.


ORANJE NASSAUPARK ZUID

Tussen 18 maart te 18.30 uur en 19 maart 06.30 uur werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Graaf Lodewijklaan. Onbekend hoe de auto is geopend. Er werd geld uit de auto weggenomen.


Tussen maandag 30 maart 2015 te 11:15 uur en maandag 30 maart 2015 te 11:50 uur werd op de Lambertus Hortensiuslaan een geparkeerde auto vernield. Door een getuige is de dader herkend en onderzoek volgt.


VIERHOVEN

Op 26 maart tussen 17.30 uur en 21.45 uur werd er een fiets gestolen vanaf de Prinses Marijkehof.


TUINDORP/KEVERDIJK

Op 27 maart tussen 18.30 uur en 21.00 uur werd er ingebroken bij een woning aan de Keverdijk.  Aan de achterzijde van de woning werd het keukenraam opengebroken en diverse goederen uit de woning zijn weggenomen.


Op 27 maart tussen 14.00 uur en 23.00 uur werd er ingebroken bij een woning aan de van Limburg Stirumlaan. Een deur op de eerste etage aan de achterzijde werd opengebroken en goederen uit de woning zijn weggenomen.


Tussen vrijdag 27 maart 2015 te 19:30 uur en zaterdag 28 maart 2015 te 10:30 uur werd er gepoogd in te breken bij een woning aan de Jan Houtmanstraat. De schuifpui aan de achterzijde van de woning werd ontzet, maar de dader is het niet gelukt om binnen te komen.


Tussen zondag 29 maart 2015 te 23:00 uur en maandag 30 maart 2015 te 12:30 uur werd er gepoogd in te breken bij de cafetaria aan de Evert de Bruijnstraat. Gepoogd werd de voordeur open te breken.


Tussen donderdag 9 april 2015 te 17:45 uur en donderdag 9 april 2015 te 18:00 uur werd er een mishandeling gepleed op de G Schipperstraat, waarbij 1 verdachte werd aangehouden. Onderzoek is in gang gezet.


Tussen 11 april 2015 te 20.00 uur en 12 april 2015 te 12.15 uur werd een buitenboordmotor gestolen vanaf een boot die lag in de Vaart langs de vaartweg.


Met vriendelijke groet,

Dennis van den Berg

Wijkagent Naarden

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC  Naarden

Postbus 42, 1200 AA  Hilversum

 

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha