Uw mening?


19-03-15 Incidenten 2 februari t/m 15 maart

Hierbij de politieberichten van Mark Overliese en Dennis van den Berg over de periode 2 februari tot en met 15 maart.


Lieve mensen.


Opvallend veel inbraken in auto’s ditmaal. Allemaal in de Vesting van Naarden, gericht op laptops en andere elektronische apparatuur. Verder valt het allemaal mee in “mijn” deel van Naarden. Als je zelf slachtoffer bent geworden denk je daar natuurlijk heel anders over, maar objectief gezien is het redelijk rustig. Laten we echter wel voorzichtig zijn. In de wijk van Dennis, Tuindorp Keverdijk, zijn behoorlijk wat woninginbraken en dat is eng dichtbij.


Ik wil het belang van buurtpreventie en buurtplatformen nog eens onder de aandacht brengen. Wij, van de politie, merken juist in goed georganiseerde woonwijken dat bewoners oplettend zijn en niet schromen de politie te bellen bij verdachte situaties. Ook weten deze bewoners elkaar snel en goed te vinden. Dat hebben we nu kunnen zien in het Componistenkwartier waar een woninginbraak werd voorkomen door de oplettendheid van een buurtbewoner. Het draait dus niet alleen om doorsturen van incidentenoverzichten, maar juist om de veiligheid in je eigen buurt.


Ik wil nog wel de aandacht vragen voor vernielingen op de RK begraafplaats aan de Amersfoortsestraatweg. Tussen vrijdag 13 en zaterdag 14 februari zijn er een hoeveelheid zerken, potten, vazen en ornamenten vernield. Er is door de politie een sporenonderzoek verricht waarbij voorzichtig gesteld kan worden dat het kinderwerk is geweest. Andere opties sluiten wij echter niet uit. Is uw kind die vrijdag- of zaterdagmiddag vies of schrikachtig thuisgekomen? Hebt u of uw kind iets gezien of gehoord? Laat het mij dan even weten.


Met de komst van het mooie weer steekt er gelijk een hardnekkig probleem de kop op. Jeugdoverlast. Ik heb daar vorig jaar ook al over geschreven. Jeugd dat basketballt op een basketbalveld is geen overlast dat de politie gaat oplossen. Gebeurt het echter om 23.00 uur ’s avonds dan is dat een heel andere situatie. Een groepje jeugd dat in een straat rondhangt om 14.30 uur is geen melding voor de politie. Dat zult u toch echt doordeweeks door moeten geven aan de gemeente c.q. jongerenwerkers van Versa, als u al vindt dat daar iets aan gedaan moet worden. De politie kan niets met een groepje jeugd. Wegsturen? Waarom? Heeft de jeugd dan geen recht om op straat te staan? We knutselen met zijn allen jeugd bij elkaar, we vinden ook (bijna) allemaal dat jeugd iets te doen moet hebben, maar bij voorkeur niet in onze eigen backyard.


Opvallend veel pogingen woninginbraak. Gelukkig maar dat het bij pogingen is gebleven. Dat zegt iets over het aangebrachte hang- en sluitwerk en in veel gevallen de sociale controle en oplettendheid.


WONINGINBRAKEN

Op zaterdag 7 februari rond 20.30 uur arresteerden mijn collega’s, na een melding van een bewoner, een Roemeen. Hij was mogelijk bezig met het plegen van een woninginbraak in de omgeving van de Mahlerlaan (Componisten) hoewel dat op dat moment niet helemaal duidelijk was. De Roemeen, samen met een ontvlucht “maatje”, dook de sloot in maar werd uiteindelijk koud en nat in de kraag gevat. Hulde voor de oplettende buurtbewoner die meteen de politie heeft gebeld.


Op zondag 8 februari, tussen 17.00 en 21.30 uur werd er geprobeerd een woning open te breken aan de Chopinlaan (Componisten). Er waren sporen zichtbaar aan het raam van de slaapkamer.


Op dinsdag 17 februari rond 5 uur probeerden onbekenden een achterdeur van een woning aan de Nagtglaslaan (Ministerpark) open te breken. De bewoonster werd wakker en heeft de inbraak waarschijnlijk hierdoor weten te voorkomen. Er is geen confrontatie geweest. De schade aan de woning is marginaal.


Tussen 16 en 25 februari is er geprobeerd met een koevoet in te breken in een woning aan de Ijsselmeerweg.


Tussen donderdag 26 en vrijdag 27 februari werden er een schilderij en een sieraad gestolen vanuit een woning aan de Hoofdgracht (Vesting). De schuifpui was niet afgesloten.


Tussen 21 en 26 februari is er geprobeerd in te breken in een woning aan de Jan Steenlaan (Rembrandtpark). Men probeerde het slot van de voordeur uit te boren maar dat lukte niet.


Tussen 3 en 14 maart is er geprobeerd in te breken in een woning aan de van Ostadelaan (Rembrandtpark). Er is een kleine beschadiging te zien aan een raamkozijn.


AUTO INBRAKEN

Op maandag 2 februari tussen 19.30 en 22.00 uur werd er op het parkeerterrein van het Adriaan Dortsmanplein (Vesting) ingebroken in een Mitsubishi. Behalve een paspoort werden er ook een laptop, een I-Phone en een iPod gestolen.


Op dinsdag 3 februari tussen 19.00 en 20.00 uur brak men de auto van een Parijzenaar open aan de Kooltjesbuurt (Vesting). Hier wist men te ontkomen met twee laptops.


Op dinsdag 10 februari tussen 20.50 en 21.50 uur werd er wederom in de Vesting een auto opengebroken. Ditmaal op het Adriaan Dortsmanplein. Van een Volvo werd er een raampje ingetikt maar ging men er vandoor zonder buit.


Op dinsdag 24 februari tussen 10.15 en 20.50 uur werd er een Toyota van een bewoner van Hoofddorp aan het Adriaan Dortsmanplein (Vesting) opengebroken. Vanuit de auto werden een Nintendo spelcomputer, een Apple IPod, een videocamera, een dvd speler en een bril gestolen.


Tussen vrijdag 27 en zaterdag 28 februari werd er twee keer ingebroken in een auto in het Rembrandtpark. In een BMW aan de van der Helstlaan en in een BMW aan de Rembrandtlaan. In beide gevallen werd de navigatiesystemen gestolen.


Tussen zaterdag 28 februari en zondag 1 maart probeerde men in te breken in een Audi aan de Verlengde Fortlaan (Ministerpark). Dit is niet gelukt.


Op maandag 2 maart tussen 16.00 en 22.00 uur heeft men kennelijk geprobeerd brandstof uit een vrachtwagen te stelen. De vrachtauto stond geparkeerd op Over de Tol (Componisten) en men heeft de tankdop vernield. Er is geen brandstof gestolen.


Tussen vrijdag 6 en zaterdag 7 maart is er een paar liter benzine gestolen vanuit een Fiat Panda aan de van Houtenlaan (Ministerpark). De tankdop was niet afsluitbaar maar is inmiddels vervangen.


BEDRIJFSINBRAKEN

Tussen donderdag 26 en vrijdag 27 februari is er ingebroken in een opslagschuur van een tuincentrum aan de Huizerstraatweg (Componisten). Er werd elektrisch gereedschap gestolen.

DIEFSTAL (BROM)FIETS

Tussen 11 en 13 februari werd er in de van der Helstlaan (Rembrandtpark), vanuit een niet afgesloten schuur een niet afgesloten fiets gestolen. Van deze fiets zijn verder geen bijzonderheden bekend.


Tussen 6 en 9 februari werd er een zwarte Cortina U4 gestolen vanaf de Ijsselmeerweg. Verdere gegevens van de fiets ontbraken.


VERNIELINGEN

Tussen 6 en 8 februari zou de auto van een bewoner van de Thorbeckelaan (Ministerpark), in genoemde straat zijn vernield. Volgens de eigenaar van de auto werden er gaten in de achterbumper gemaakt.


Tussen zaterdag 21 en zondag 22 februari werd de Volvo van een bewoner van de Zwarteweg (Ministerpark) bekrast.


CONFLICTEN

Op woensdag 18 februari kregen vader en zoon in de Vesting ruzie met elkaar. De politie werd gebeld waarna mijn collega’s bemiddelend zijn opgetreden en vader hebben verwezen voor hulp.


Op 19 februari werd er door een bewoonster van het Componistenkwartier aangifte gedaan van bedreiging door een familielid. Strafrechtelijk zat er niets in, dus hebben mijn collega Henriette en ik bemiddeld. Hoe succesvol dit geweest is moet nog blijken.


Op vrijdag 20 februari rond 16.30 uur kregen twee ex-echtelieden het in de Vesting aan de stok met elkaar. Er werden geen strafbare feiten gepleegd, maar er is wel een aantekening gemaakt in ons systeem om de meldster van dit verhaal snel van dienst te kunnen zijn.


JEUGDOVERLAST

Op vrijdag 13 februari misdroeg een groepje jeugd zich in de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark). Mijn collega’s troffen de groep aan, sprak hen aan, liet hen de troep opruimen en stuurde ze vervolgens weg.


Op woensdag 18 februari omstreeks 21.20 uur belde een bewoonster van de Mackaylaan (Ministerpark) over een groepje jeugd bij de winkels. Waar de overlast uit bestond is mij onbekend maar toen mijn collega’s 20 minuten later ter plaatse waren was er geen jeugd meer te bekennen.


Op donderdag 19 februari rond 16.15 uur belde een bewoner van het Binnenhof (Ministerpark) over hangjeugd bij de flat. Mijn collega’s troffen twee 15 jarige en een 16 jarige Naardense jochies aan in een portiek die daar aan het schuilen waren voor de regen. Gezien de leeftijd van de knapen en het tijdstip van de melding, vraag ik mij af of je daar de politie voor moet bellen maar goed, ik was er niet bij zal ik maar zeggen.


Op zondag 22 februari om 20.00 uur belde een bewoonster van de Mackaylaan (Ministerpark) over jeugd bij haar buurman voor de deur, in de portiek. De buurman was niet thuis zo vertelde deze bewoonster. Zijzelf ging ook weg. Hoewel het niet toegestaan is in de APV om in een portiek te hangen, vraag ik me nu toch wel af wie nu last had van wie.


Op zaterdag 14 maart rond 01.00 uur werden er flessen stuk gegooid in de speeltuin bij de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark). Omwonenden belden terecht naar de politie en de jeugd is door mijn collega’s weggestuurd.


Op zaterdag 14 maart omstreeks 21.00 uur belde onze vaste meldster over een groepje jeugd bij haar voor de deur aan de Mackaylaan (Ministerpark). Het duurde even maar toen mijn collega’s ter plaatse waren was de groep al vertrokken.


Ook op zondag de 15e was het raak. Om 14.30 uur belde een bewoner van de Mackaylaan (Ministerpark) dat er 8 jongens rondhingen onder de overkapping van de bakkerij aldaar. De bakker zou het volgens melder niet op prijs stellen dat daar jeugd staat.  Ook nu was de jeugd vertrokken voordat wij er waren. Tja.


Die avond van de 15e speelde een groepje jeugd een potje basketbal op het basketbalveldje van de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark). Er werd alcohol gedronken volgens melder en men had de radio aan. Gezien het tijdstip van 21.30 uur snap ik dat het vervelend is voor omwonenden, maar het is niet zo gek dat er op een basketbalveld gebasketbald wordt, denk ik zo.


OVERIGE INCIDENTEN

Op dinsdag 3 februari rond 14.00 uur werden meerdere meisjes aangesproken door een man op een fiets. Dit gebeurde in het Naarderbos, aan de IJsselmeerweg, op het fietspad langs de golfbaan. De man deed oneerbare voorstellen en fietste vervolgens snel weg. Uiteraard wil de politie weten wie deze man is. Het betreft een blanke man met een leeftijd van 50 a 60 jaar, grijs haar, een spleet in zijn kin en gekleed in een rode jas met witte stukken.


Op dinsdag 10 februari tussen 00.00 en 15.30 uur stal men vanaf de Amersfoortsestraatweg (Componisten) een KTM 125 Duke, kleur oranje. Deze motorfiets is oorspronkelijk voorzien van het kenteken 61MDGF en is internationaal gesignaleerd.


Op 13 februari rond 16.00 uur werd er een 58 jarige Naarder in de Vesting gearresteerd als verdachte van een mishandeling. Hij zou een 29 jarige inwoonster van Naarden aan haar haren hebben getrokken nadat ze haar hond haar behoefte had laten doen maar dit niet opruimde. De man bekende en zal een passende straf tegemoet zien.


Op dinsdag 3 maart stal een 46 jarige Bussummer voor 59 euro aan levensmiddelen in een supermarkt aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten). Hij werd aangehouden door winkelpersoneel en aan de politie overgedragen. Op 7 mei mag hij zich voor de rechter verantwoorden. Het is een bekende van de politie.


Tussen 20 februari en 7 maart hebben onbekenden geldbedragen opgenomen met een gestolen creditcard van een 95 jarige bewoner van het Rembrandtpark. Rond de diefstal van de creditcard is nog veel onbekend. De zaak is in onderzoek.


Op woensdag 11 maart tussen 13.45 en 18.30 uur hebben onbekenden bamboeplanten gestolen rondom een woning aan de Kloosterstraat (Vesting). Een dag daarvoor heb ikzelf die planten nog zien staan dus het moet iemand toch zijn opgevallen. Iets gezien? Bel 0900-8844 of anoniem 0900-7000.

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC  Naarden

Postbus 42, 1200 AA  Hilversum

T (0900) 8844

Twitter @wijkagentmark


Goede mensen,


In dit overzicht geen hele bijzondere voorvallen te melden. Er is kennelijk een groep inbrekers actief die het heeft gemunt op (tuin) gereedschappen en daarbij schuurtjes binnengaat of openbreekt. Sommige schuurtjes staan gewoon open. Ik heb het zelf gezien toen ik met een oud inbreker op pad ging.
Verder ook weer een aantal inbraken waarbij er een schroef in het cilinderslot wordt gedraaid en vervolgens het cilinderslot wordt afgebroken.
Mensen wacht niet af tot het u ook gebeurd, maar ga eens naar een slotenspecialist en kijk welke maatregelen er getroffen kunnen worden. 


Wat opvalt is dat het voornamelijk in Tuindorp/Keverdijk weer wat drukker is en dat is helaas terug te zien in het aantal (pogingen) inbraken. Bij een (1) van deze inbraken is een spoor gevonden die mogelijk naar een dader zal leiden. Zodra ik hier uitslag van heb, dan laat ik het jullie weten.


Ook is er 2 maal met een baksteen een ruit vernield, waarvan ik denk dat dit een poging inbraak is. Glasgerinkel is dus gewoon 112 bellen.


Verder toch weer mensen die problemen ondervinden met bedrijven die hun diensten aan de deur aanbieden en hier en daar een navigatiesysteem die uit een auto wordt weggenomen.


DE FORTLANDEN

Geen bijzonderheden.


BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Geen bijzonderheden.


INDUSTRIEPARK

Op zaterdag 7 februari omstreeks 12.15 uur werd de melding gedaan dat een persoon vanuit zijn auto diverse goederen te koop aanbood. Collega’s hebben in de omgeving uitgekeken, maar niemand meer aangetroffen. Op 9 februari kwam dezelfde melding en toen trofen collega’s wel een persoon. Na controle bleek alles in orde. Wees voorzichtig met het kopen van goederen op straat. Het kunnen zomaar gestolen goederen zijn.


In de nacht van 14 op 15 februari werd er ingebroken bij een bedrijf op de Energiestraat waarbij er een ruit werd vernield. Inpandig is er vervolgens getracht een deur open te breken, maar dit is niet gelukt. Er werden geen goederen weggenomen.


In de nacht van 16 op 17 februari werd er gepoogd in te breken bij een bedrijf aan de Nikkelstraat. Gepoogd werd om de voordeur open te breken.


Tussen zaterdag 21 februari 2015 te 12:30 uur en zondag 22 februari 2015 te 12:30 uur werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Kobaltstraat. een zijruit werd vernield waarna er diverse goederen uit het pand zijn weggenomen.


Tussen zaterdag 7 maart 2015 te 15:15 uur en maandag 9 maart 2015 te 10:00 uur werd er ingebroken in een loods op de Bronsstraat. Er werd een rolluik opengebroken waarna er gereedschap uit de loods is weggenomen.


NAARDERMEER

In de nacht van 22 op 23 februari werd er ingebroken bij meerdere schuren aan de Overscheenseweg te Naarden. Diverse tuingereedschappen werden weggenomen. Tevens werd er een aanhangwagen ontvreemd.


Op 9 maart werd een persoon aangehouden in verband met een gepleegde woninginbraak bij een woning aan het Voormeer. Meneer zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.


NAARDERMEERKWARTIER

Op 21 januari ontstond er op de Anna Paulownalaan een conflict tussen een bewoner en een dakdekkersbedrijf. Een en ander had te maken met een offerte die na inspectie van het dak door de bewoner getekend werd. Toen de heren aan het werk waren kwamen er steeds meer gebreken bij, waarna de rekening uiteindelijk duurder werd.
Mensen, ga niet met bedrijven in zee die iets aan de deur komen verkopen, maar maak zelf de keuze voor een bedrijf. Bijna altijd zijn het de ouderen die de dupe zijn van deze slinkse manier van zaken doen. Het zijn vaak belachelijke bedragen waarvoor getekend worden en als er eenmaal is getekend, dan zit je er dus ook aan vast. Niet doen dus.


ORANJE NASSAUPARK NOORD

In de nacht van 11 op 12 februari werd er gepoogd in te breken bij een woning aan de Meerstraat. De achterdeur is geprobeerd open breken, evenals een raam. De dader is niet binnen geweest.


Op zondag 1 maart 2015 te 02:25 uur werd er ingebroken bij een woning aan de Rijksweg te Naarden. De bewoner werd wakker van getik en gebonk. Toen hij vanuit zijn slaapkamerraam naar buiten keek, zag hij 3 personen bij zijn achterdeur die er vandoor gingen toen zij doorkregen dat ze opgemerkt waren. Later bleek het cilinderslot uit te zijn geboord. Geen signalement van de daders behalve dat ze allen een cappuchon droegen en in het donker gekleed waren.


Tussen maandag 9 maart 2015 te 06:30 uur en maandag 9 maart 2015 te 19:50 uur werd er ingebroken in een woning aan de Meerstraat. Op onbekende wijze is de achterdeur geopend en is de woning doorzocht. Er zijn geen goederen weggenomen.


ORANJE NASSAUPARK ZUID

Op 27 februari omstreeks 23.30 uur werd er gepoogd in te breken bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan. De bewoner hoorde gebonk en getik en zag 2 personen weglopen. Toen zij vervolgens ging kijken trof de bewoonster een schroef in het cilinderslot van de achterdeur aan.


VIERHOVEN

Geen bijzonderheden.


TUINDORP/KEVERDIJK

Op 20 januari tussen 05.30 uur en 20.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Evert de Bruijnstraat. Eerst werd de poort opengebroken en vervolgen de achterdeur. De gehele woning werd doorzocht en goederen werden weggenomen.


Op 27 januari werd een winkeldief aangehouden bij de Plus supermarkt aan de Evert de Bruijnstraat. De verdachte is gedagvaard en mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden. Tevens moet hij zich melden bij de reclassering.


Tussen zondag 1 februari 17:00 uur en woensdag 4 februari 11:00 uur werd er ingebroken bij een woning aan de van Limburg Stirumlaan. Er werd een zijraam open gebroken en de woning werd doorzocht en diverse goederen werden weggenomen.


In de nacht van 9 op 10 februari werd er een navigatiesysteem weggenomen uit een auto die geparkeerd stond op de Huibert van Eijkenstraat.


Op 12 februari tussen 09.00 uur en 21.30 uur werd er gepoogd in te breken bij een woning aan de Benjamin van Rooijenstraat. Gepoogd werd om het achterraam open te breken.


Op dinsdag 17 februari omstreeks 19.00 uur werd er gepoogd in te breken bij een woning aan de van Limburg Stirumlaan. De melder hoorde een klap en zag bij de buren 2 personen uit de tuin weglopen. Hierop is de melder gaan kijken en zag een raam openstaan. Er zijn geen goederen weggenomen.


Tussen 21 februari te 16.00 uur en 22 februari te 11.00 uur is er gepoogd een schuurtje open te breken bij een woning aan de Evert de Bruijnstraat. Met een breekvoorwerp is getracht de deur open te breken.


Tussen woensdag 4 maart 2015 te 14:00 uur en woensdag 4 maart 2015 te 22:00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Churchillstraat. De voordeur werd opengebroken waarna de gehele woning werd doorzocht. Sieraden werden uit de woning weggenomen.

 

Tussen zaterdag 7 maart 2015 omstreeks 14.30 uur en 21.30 uur werd met een baksteen een ruit vernield bij een woning aan de Kol Michaelstraat. Het betrof de ruit van de achterdeur. Het is in ieder geval een vernieling, maar kan ook een poging inbraak zijn.


Tussen woensdag 11 maart 2015 te 13:00 uur en woensdag 11 maart 2015 te 14:00 uur werd er een electrische fiets gestolen bij de Kringloopwinkel aan de Amsterdamsestraatweg in Naarden. De fiets stond wel op slot, maar niet met een ketting aan een vast voorwerp. Het is te gek voor woorden maar als je een (dure) fiets hebt, zet hem dan ergens aan vast.


Tussen zaterdag 14 maart 2015 te 18:00 uur en zaterdag 14 maart 2015 te 19:55 uur werd er ingeslopen in een woning aan de Tets van Goudriaanstraat. Vermoedelijk is de dader door een openstaand raam naar binnen geklommen en heeft de woning doorzocht. Er is in ieder geval een ketting weggenomen.


Tussen zaterdag 14 maart 2015 te 18:30 uur en zaterdag 14 maart 2015 te 23:06 uur werd er ingeslopen bij een woning aan de Vaartweg te Naarden. De bewoner heeft vermoedelijk de achterdeur open laten staan waarna er iemand naar binnen is gegaan. Er werden geen goederen weggenomen.


Tussen 14 maart 2015 te 20.00 uur en 15 maart 2015 te 01.00 uur werd er een fiets gestolen uit een voortuin van de Chruchillstraat.


Tussen 14 maart 2015 te 21.45 uur en 22.30 uur werd er met een baksteen een ruit vernield van een woning aan de Dubelaarstraat. Dit zou wederom mogelijk ook een poging inbraak kunnen zijn. Helemaal omdat het de tweede keer in een week is.


Met vriendelijke groet,

Dennis van den Berg

Wijkagent Naarden

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC  Naarden

Postbus 42, 1200 AA  Hilversum

 

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha