Uw mening?


05-01-15 Incidenten 8 t/m 22 december

Hierbij de politieberichten van Mark Overliese en Dennis van den Berg over de periode 8 december tot en met 22 december.

Lieve mensen.

Dit is mijn laatste schrijven aan jullie in dit jaar. Ik ben mij er van bewust dat ik verminderd beschikbaar ben voor de wijk. Vrije dagen, cursus, nachtdiensten en noodhulpdiensten slokken veel van mijn tijd op. Ik houd het dan ook kort. Ik wil u fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling toewensen. Inbrekers slaan hun slag ook (en zeker) tijdens de feestdagen als de helft van Nederland op visite is bij de andere helft. Veel woningen en soms ook hele straten zijn verlaten. Zorg dat uw woning er bewoond uitziet, let op de woning van de buren en bel gerust 112 in geval van een verdachte situatie. Mijn collega’s (en ik ook) staan die dagen voor u klaar.

 WONINGINBRAKEN

Op 15 december omstreeks 15.09 uur werd er een poging ondernomen om met een valse sleutel in te breken in een woning aan de Van Hall-laan (Ministerpark). Het alarmsysteem voorkwam erger. Er is niets vermist. Er is geen schade aan de woning.

INBRAKEN EN DIEFSTAL AUTO

Op 15 december tussen 18.00 en 21.00 uur werd er in de Turfpoortstraat (Vesting) ingebroken in een Citroen. Vanuit de kofferbak werd onder andere een laptop gestolen.

Rond hetzelfde tijdstip werd er ingebroken in een Skoda die geparkeerd stond aan de Kooltjesbuurt en een Skoda aan de Nieuwe Haven. Ook hier ging men ervandoor met laptops.

DIEFSTAL (BROM)FIETS

Tussen 8 en 9 december werd er een Merida Seven gestolen uit een niet afgesloten schuur in de Goeman Borgesiuslaan (Ministerpark).

VERNIELING

Tussen 8 en 9 december werd er een brievenbus opgeblazen in de Beethovenlaan (Componisten). Leuk grapje dat de samenleving 500, 1000 of misschien wel 1500 euro kost?

Tussen 8 en 9 december werd er in een tuin aan de Huizerstraatweg (Componisten) op de erfscheiding een heg gesnoeid door een onbekende derde. De buren konden het niet hebben gedaan dus de vraag is wie dan wel.

Tussen 20 en 21 december werd de BMW van een bewoner van de Godelindeweg (Rembrandtpark) vernield. Hij trof zijn auto aan met een afgebroken spiegel en een deuk.

JEUGDOVERLAST

In de Rembrandtlaan (Rembrandtpark) zat een aantal jongeren om 20.30 uur in de tuin te “chillen”. Volgens melder maakten ze een enorme herrie en aanspreken zou niet helpen. Mijn collega’s hebben hen aangesproken.

OVERIGE INCIDENTEN

In het Componistenkwartier vond op 14 december huiselijk geweld plaats. Een 27 jarige inwoner van Naarden werd hierop gearresteerd.

Op dit moment is de zorg druk bezig met een verwarde bewoners van de Amersfoortsestraatweg (Componisten). Wij volgen de situatie maar spelen op dit moment tweede viool.

Op 18 december rond 3 uur werd er een ruitje ingeslagen van een bedrijf aan de Kooltjesbuurt (Vesting). Er is verder niets gestolen.

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
  

Beste wijkbewoners,

De afgelopen 2 weken zijn er weinig incidenten geweest. Voor de aankomende 2 weken zit de vuurwerkperiode eraan te komen. Er zal dus weer het nodige vernield/opgeblazen gaan worden. Voorkom dit door goederen uit uw tuin binnen te zetten, af te dekken of dicht te plakken. Uiteraard kijken mijn collega’s uit naar personen die te vroeg vuurwerk afsteken, maar het is gewoon niet te voorkomen dat er vuurwerk wordt afgestoken. Ook heb ik de boa’s van de gemeente gevraagd om uit te kijken naar personen die vuurwerk afsteken.

Verder is het bekend dat er met kerst en vooral met oud en nieuw vaak wordt ingebroken.
Met oud en nieuw is er zoveel lawaai en geknal, dat een inbreker zonder moeite een deur of raam kan openbreken. Viert u oud en nieuw niet thuis, laat dan in ieder geval een licht aan in uw woning. Een inbreker gaat gewoon echt eerder een woning binnen waar geen licht brand.

Ik wil iedereen bedanken voor zijn/haar inzet in het afgelopen jaar en ik hoop we 2015 op dezelfde voet verder gaan. Fijne feestdagen en tot volgend jaar.

Dan het overzicht.

DE FORTLANDEN

Geen bijzonderheden.

BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Geen bijzonderheden.

INDUSTRIEPARK

Geen bijzonderheden.

NAARDERMEER

Geen bijzonderheden.

NAARDERMEERKWARTIER

Op 20 december werd een melding gedaan over een verdacht voertuig die geparkeerd stond op de Graaf Willem de Oudenlaan. Er zou nog een persoon in zitten. Collega’s troffen ter plaatse een bekende van de politie en hebben zijn auto doorzocht, waarna ze inbrekerswerktuigen aantroffen. Meneer werd aangehouden en heeft een boete gekregen. De inbrekerswerktuigen werden inbeslag genomen en zullen worden onderzocht.

ORANJE NASSAUPARK NOORD

In de nacht van 11 op 12 december is er op de Wethouder Koniglaan een auto opengebroken, waarna de navigatie en de climate control werd weggenomen. De auto stond op slot en op het alarm.

ORANJE NASSAUPARK ZUID

Op 19 december omstreeks 18.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Graaf Lodewijklaan. Een melder zag 2 personen met zaklampen schijnen en belde de politie. Ter plaatse bleek een raam open te zijn gebroken. De gehele woning werd doorzocht en vermoedelijk werden er sieraden weggenomen.

VIERHOVEN

Geen bijzonderheden.

TUINDORP/KEVERDIJK

In de nacht van 9 op 10 december werd uit de tuin op de Benjamin van Rooijenstraat een kerstboom gestolen. Eigenaar had de boom even in de tuin gezet om de volgende dag in huis te zetten. Kan bijna niet anders dat dit iemand uit de buurt is geweest en de boom nu zelf binnen heeft staan. Het moet echt niet gekker worden...

Op 11 december werden er 3 personen aangehouden bij een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg. De 3 werden verdacht van diefstal in dienstbetrekking.

Met vriendelijke groet,

Dennis van den Berg

Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha