Uw mening?


17-11-14 Incidenten 27 oktober tm 10 november

Hierbij de politieberichten van Mark Overliese en Dennis van den Berg over de periode 27 oktober tot en met 10 november.


Lieve mensen,


Hierbij het overzicht van de afgelopen 2 weken. Een woninginbraak waarbij er een confrontatie ontstond tussen bewoner en dader. Enorm aangrijpend, maar door kordaat optreden (en uiteraard het alarmsysteem) werd erger voorkomen. Verder weer twee opengebroken auto’s. Daarbuiten bleef het gelukkig redelijk rustig. Ook met de jeugdoverlast.


Let even op een malafide scharenslijper die langs de deuren komt. In Naarden wist hij een oudere bewoner voor duizenden euro’s op te lichten. Ga niet in zee met deze lui. Als je iets nodig hebt, bel dan zelf een bedrijf.


Verder heb ik weinig inspiratie vandaag. Pas goed op elkaar en op jullie spullen. Bel ons als je verdachte zaken ziet en met elkaar zorgen we voor een veilige woonbuurt. (te cliche?.....sorry). Fijne avond.


WONINGINBRAKEN

Op de Cort van der Lindenlaan (Ministerpark) werd op 4 november ingebroken in een woning. De daders werden hierbij overlopen door de bewoner die reageerde op het alarmsysteem dat af ging. Er is zelfs een schermutseling geweest tussen dader en bewoner.


INBRAKEN AUTO

Tussen 30 en 31 oktober werd een BMW in de Albert Grootlaan (Ministerpark) opengebroken. Men probeerde de navigatie te stelen, maar dit lukte niet. Het bleef bij een poging.


Tussen 2 en 4 november werd de BMW van een bewoner aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten) opengebroken. De navigatie werd gestolen. Men verbrak de auto door het cilinderslot uit de portier te trekken.


DIEFSTAL FIETS

Geen.


VERNIELING

Op 1 november werd de auto van een bewoner van de van Lijndenlaan (Ministerpark) vernield. Er werd verf op zijn auto gespoten.


CONFLICTEN

Geen.


JEUGDOVERLAST

Op 5 november rond 20.30 uur werd door een bewoner van de Mackaylaan (Ministerpark) geklaagd over een groep schreeuwende jeugd op straat. Mijn collega’s waren er 25 minuten later en troffen niemand aan. Denk je ook even aan afbellen van een melding als deze zichzelf oplost? Scheelt weer een ritje voor mijn collega’s.


OVERIGE INCIDENTEN

Op 31 oktober beet een loslopende hond de hond van meldster in de Vesting. De hond van meldster raakte gewond. Hoewel dit voornamelijk een civiel traject betreft heb ik de gemeente gevraagd de eigenaar van de loslopende hond aan te schrijven. Er was namelijk sprake van meerdere incidenten.


Met vriendelijke groet,

Mark Overliese


Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
  

Beste wijkbewoners,


De donkere dagen komen er weer aan en dat is te merken aan de meldingen en gebeurtenissen. Zo is het de afgelopen weken weer redelijk druk geweest in de omgeving van de Keverdijk. Er worden goederen uit auto’s gestolen en er zijn meerdere pogingen gedaan om in te breken in een woning. Bij een(1) van deze pogingen zag de melder dat  een persoon een tuin in klom en is achter de persoon aangegaan. Helaas is hij de persoon kwijtgeraakt. De persoon was geheel in het zwart gekleed en droeg een cappuchon over zijn hoofd.
Ik besef dat het een summier signalement is, maar beter iets dan niets. Ik wil iedereen dan ook vragen om goed op te letten en 112 te bellen bij verdachte situaties.


Heeft u een poort, doe die dan s’avonds op slot en zorg dat u schrikverlichting heeft. Een goede verlichting blijkt de kans op inbraak te verminderen.


Voor de deelnemers van Waaks wil ik exta aandacht vragen voor de steegjes en brandgangen.


Dan ook nog even de vermelding dat er melding is gedaan dat een jongen van 17 jaar door 6 personen aangevallen is op de Keverdijk waarbij hij onderuit is geschopt. Puur zinloos.De jongen durft nu geen aangifte te doen uit angst voor verdere problemen. Ik snap dit, maar ik wil toch vragen om aangifte te doen bij strafbare feiten. Er wordt een grens overschreden en we moeten met zijn allen deze grens aangeven. Mocht u zelf geintimideerd of belaagd worden, bel dan gelijk 112. U kunt dan altijd nog beslissen of u aangifte doet of niet, maar de kans dat we weten wie deze personen zijn wordt dan groter.


Dan het overzicht.


DE FORTLANDEN

Tussen 1 november en 3 november werd een auto, Volkswagen Golf, gestolen vanaf de Schout in Naarden. De eigenaar vermiste eerst zijn autosleutel, waarna op een later tijdstip vervolgens zijn auto werd weggenomen.


BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Geen bijzonderheden.


INDUSTRIEPARK

Op 29 oktober werd uit de kleedkamer van een bedrijf aan de Energiestraat te Naarden een jas met daarin een Audi autosleutel en sleutels van woning gestolen.


Tussen 7 november en 10 november werd een container opengebroken op een bedrijventerrein op de Energiestraat. Verschillende goederen werden uit de container weggenomen.


NAARDERMEER

Geen bijzonderheden.


NAARDERMEERKWARTIER

Geen bijzonderheden.


ORANJE NASSAUPARK NOORD

Op 8 november, omstreeks 02.00 uur werd er op de Prins Frederik Hendriklaan gepoogd in te breken. Eerst werd geprobeerd een achterdeur open te breken en toen dit niet lukte werd een raam ingegooid waarna de bewoner wakker werd en de dader er vandoor ging. Dader is niet binnen geweest.


ORANJE NASSAUPARK ZUID

Geen bijzonderheden.


VIERHOVEN

Geen bijzonderheden.


TUINDORP/KEVERDIJK

In de nacht van 29 op 30 oktober werd gepoogd vanaf de Amsterdamsestraatweg een vrachtwagen met oplegger en daarop 7 auto’s weg te nemen. Het contactslot werd geforceerd met een schroef, maar men heeft de vrachtwagen niet mee kunnen nemen.


In de nacht van 29 op 30 oktober werd er gepoogd in te breken in een woning aan de Keverdijk. Betreft een hoekwoning. Men heeft geprobeerd de voordeur open te breken, maar zijn niet binnen gekomen.


Op 31 oktober tussen 08.15 uur en 22.00 uur werd er gepoogd in te breken bij een woning op de Kolonel Michaelstraat.  Het bovenlicht boven de achterdeur werd gepoogd open te breken met een breekvoorwerp. De dader is niet binnen geweest.


In de nacht van 3 op 4 november werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond in de Kolonel Michaelstraat. Het slot werd geforceerd en diverse goederen werden uit de auto weggenomen.


Tussen 4 november, 22:30 uur en 5 november, 14:00 uur werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond in een parkeervak op het Jac P Thijssepark. Het slot werd geforceerd en diverse goederen werden weggenomen.


Met vriendelijke groet,

Dennis van den Berg


Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha