Uw mening?


29-10-14 Incidenten 16 september t/m 26 oktober

Hierbij de politieberichten van Mark Overliese en Dennis van den Berg over de periode 16 september tot en met 26 oktober.

Lieve mensen,


De afgelopen 2 weken waren gelukkig niet erg wild. Een opengebroken auto, een woninginbraak en verder weer behoorlijk wat meldingen van jeugdoverlast. Inmiddels is er door de gemeente het nodige gedaan. Zo zijn de bankjes en tafels aan de Mackaylaan en Keizer Ottoweg weggehaald en is er inmiddels een bewonersbijeenkomst geweest. Ik blijf het zeggen. Aan jeugdoverlast kunnen wij niet in alle gevallen iets doen. We kunnen jeugd niet verbieden in een speeltuin te “chillen” en een groepje jeugd betekent snel geluidsoverlast. Dat is enorm zuur, maar niet zomaar strafbaar. De gemeente, samen met de jongerenwerkers van Versa, hebben dit probleem “geadopteerd”. Klachten over jeugdoverlast kunnen, gedurende kantooruren, aan de gemeente worden gemeld. De opsporingsambtenaren van de gemeente (boa’s) pakken de meldingen dan verder op.


WONINGINBRAKEN

Een woning aan de Valkeveenselaan was doelwit van inbrekers op 20 september tussen 14.00 en 23.00 uur. Onder andere werd er een kluis gestolen.

Op zondag 19 oktober tussen 17.30 en 23.15 uur werd er ingebroken in een woning aan de Gerard Doulaan. Een deur van de woonkamer werd opengebroken. Er is buurtonderzoek gedaan.


INBRAKEN AUTO

Op donderdag 18 september, tussen 00.00 en 08.00 uur werd de auto van een bewoner van de Jan Steenlaan (Rembrandtpark) met een koevoet opengebroken. De navigatie werd gestolen.

Op dinsdag 23 september rond 21.00 uur betrapte de bewoonster van de Kuijperlaan (Ministerpark), 2 personen die bij de buren aan het inbreken waren. Ze sprongen van het balkon en gingen er als een haas vandoor. Het bleef door deze oplettende buurvrouw een poging.

Tussen maandag 20 en dinsdag 21 oktober werd er ingebroken in een bmw aan de Goeman Borgesiuslaan (Ministerpark). Het navigatiesysteem werd gestolen.


DIEFSTAL FIETS

De fiets die 2 weken geleden in de Vesting zou zijn gestolen bleek geleend te zijn door een vriendin. Loos alarm dus.

Op dinsdag 16 september tussen 14.00 en 23.00 uur werd er een Koga Miyata gestolen vanaf de Ijsselmeerweg.

Op zondag 21 september tussen 16.00 en 17.30 uur werd er een blauwe Gazelle gestolen vanaf de Amersfoortsestraatweg (Componisten), ter hoogte van de sportvelden.


VERNIELING

Tussen maandag 20 en dinsdag 21 oktober werden de ruitenwisser van een Renault Espace in de Rembrandtlaan (Rembrandtpark) omgebogen.

Tussen dinsdag 21 en woensdag 22 oktober werd de ruit van een Volkswagen Golf ingeslagen aan de Ferdinand Bollaan (Rembrandtpark).


CONFLICTEN

Op maandag 22 september omstreeks 01.00 uur hadden bewoners van een woning in het Componistenkwartier een luidruchtig conflict met elkaar. Een omwonende maakte zich hierover zorgen en waarschuwde de politie. Bleek te gaan om een woordenwisseling.

Op maandag 22 september om 01.00 uur ontstond er een huiselijk conflict in het Componistenkwartier. Mijn collega’s hebben bemiddeld. Er was geen sprake van huiselijk geweld.

Op woensdag 24 september rond 09.00 uur ontstond er een burenconflict in het Naarderwoonbos. De kat zou gebeten zijn door een hond van de buren en de eigenaar van de kat kwam verhaal halen. Ook hier hebben mijn collega’s bemiddeld


JEUGDOVERLAST

Dinsdag 16 september omstreeks 21.30 uur werd er geklaagd vanaf de Mackaylaan (Ministerpark) dat er een groepje jeugd voor de deur stond. Mijn collega’s waren binnen 7 minuten ter plaatse. De jeugd was toen al gevlogen.

Op zondag 21 september rond 13.00 uur klaagde dezelfde klaagster over jeugd in de Mackaylaan ter hoogte van de winkels. Ook nu was de jeugd alweer gevlogen.

Op 27 september rond 22.30 uur deed dezelfde klaagster melding van een vervelend groepje jeugd in de Mackaylaan. Er zou zelfs tegen haar deur zijn geürineerd. Helaas troffen mijn collega’s wederom niemand meer aan.

Zondag 21 september rond 02.00 uur werd er geklaagd over jeugd in de speeltuin aan de Lambertus Hortensiuslaan (Ministerpark). Mijn collega’s troffen niets meer aan.

Op dinsdag 23 september rond 15.30 uur klaagde een aanwonende van de speeltuin aan de Keizer Ottoweg (Ministerpark) over luidruchtige en vernielende jeugd. Ikzelf heb daar een tijdje staan luisteren. Een groepje van 13 jongeren in de leeftijd van 14 en 15 jaar hadden zich genesteld op en aan de picknicktafel. Dat dit niet geluidloos ging hoef ik niet uit te leggen maar van vernielingen was geen sprake. Ik heb de jeugd aangesproken, hen de hele speeltuin laten opruimen en de ouders een brief gestuurd. Niet omdat de jongeren er een potje van maakten, maar opvoedkundig omdat het een grote rotzooi was op, naast en onder deze jongens en meisjes. Overigens waren het vrijwel allemaal direct omwonenden.

Op donderdag 16 oktober, rond 19.45 uur klaagde een bewoonster van de Mackaylaan (Ministerpark) over luidruchtige jeugd op straat. Mijn collega’s troffen de jeugd aan, spraken hen aan, vroegen begrip voor de situatie en stuurden hen weg.

Op vrijdag 17 oktober rond 21.20 uur zou er luidruchtige jeugd aanwezig zijn in de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark). Door drukte konden wij niet ter plaatse komen.

Op zaterdag 18 oktober rond 14.00 uur werd er opnieuw jeugdoverlast gemeld vanaf de Mackaylaan (Ministerpark). Mijn collega’s troffen niemand aan.

 Op zondag 19 oktober om 00.25 uur was er overlast van schreeuwende jeugd op straat in de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark). Mijn collega’s troffen de jeugd aan. De jeugd was afkomstig van een feestje en werd door mijn collega’s naar binnen gestuurd.

Op zondag 19 oktober om 19.30 uur meldde een passant overlast van een groepje jeugd op de Admiraal Helfrichweg (Vesting). Dit bleek echter te gaan om een groepje jeugd dat met een stok hun bal uit het water probeerde te vissen.

Op donderdag 23 oktober rond 21.00 uur zou jeugd zich ophouden op het schoolplein van de Comeniusschool aan de Cort van der Lindenlaan (Ministerpark). Mijn collega’s troffen geen jeugd aan.

Op zaterdag 25 oktober rond 23.45 uur zou er volgens bewoners een zeer grote groep jeugd aan het schreeuwen zijn in de speeltuin van de Jan ter Gouwweg. Ook zou er sprake zijn van alcohol- en drugsgebruik. Ter plaatse troffen mijn collega’s een groepje van een 20-tal zeer jonge jeugd aan. Van drank en drugs was geen sprake. De jeugd is weggestuurd.


OVERIGE INCIDENTEN

Op zaterdag 20 september rond 11.25 uur vond er op het Adriaan Dortsmanplein (Vesting) tijdens de markt een diefstal plaats. Een in zwart geklede dame sprak een marktbezoekster aan en stelde haar een aantal vragen. De dame had een map in haar handen. Op enig moment werd de marktbezoekster omhelsd. Later merkte ze dat er 40 euro van haar was gestolen. Hebt u iets gezien? Laat je het me weten?

We zijn de afgelopen 2 weken behoorlijk druk geweest met een verwarde bewoner van het Componistenkwartier. Deze man schreeuwde ’s nachts de hele buurt bij elkaar en zijn hele voorkomen maakte dat de buren zich ernstig zorgen maakten. Na interventie door de crisisdienst is de man opgenomen en de rust (voorlopig) wedergekeerd.

 Op donderdag 16 oktober werd er in een woning aan de Redan (Naarderwoonbos) tijdens een jeugdfeestje een mobiele telefoon gestolen.


Met vriendelijke groet,

Mark Overliese


Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark

  

Beste wijkbewoners,


De afgelopen 2 weken zijn wederom rustig verlopen. Wel is te zien dat er een aantal autoinbraken heeft plaatsgevonden waarbij navigatiesystemen zijn weggenomen. Bij iedere auto inbraak van de afgelopen 2 weken is te zien dat er eerst een ruit wordt vernield om de auto in te komen. Voor zover u dat nog niet deed: Glasgerinkel is 112 bellen.

Verder heb ik nog een 2-tal folders bijgevoegd met daarin informatie over het stoppen van heling.  Lees de folders en download de app Stop Heling. Hiermee is makkelijk te bekijken of goederen gesignaleerd staan of niet.

Dan wil ik u nog even mededelen dat de gemeente op donderdag 30 oktober 2014, een bijeenkomst organiseerd waarin wordt ingegaan op de veiligheid in en rond uw woning.. Voor verdere informatie kijk op www.naarden.nl.

Dan het overzicht.


DE FORTLANDEN

In de nacht van 16 op 17 oktober is geprobeerd in te breken in een schuur aan de Baljuw. Het cilinderslot werd vernield, maar men is niet binnen gekomen.


BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Geen bijzonderheden.


INDUSTRIEPARK

Geen bijzonderheden.


NAARDERMEER

Geen bijzonderheden.


NAARDERMEERKWARTIER

Tussen 30 september en 1 oktober werd er een buitenboordmotor gestolen vanaf een boot. De boot lag in het water bij de Graaf Willem de Oudelaan en de buitenboordmotor was met een slot aan de boot bevestigd.


ORANJE NASSAUPARK NOORD

Op 18 september tussen 19.00 uur en 20.45 uur werd er een fiets gestolen vanaf  het terrein van de roeivereniging aan de Thierensweg. Fiets stond niet vast aan een vast object.

ORANJE NASSAUPARK ZUID

Op 11 oktober 2014 werd er gepoogd in te breken bij een bedrijf aan de Lambertus Hortensiuslaan. De melder heeft de 2 daders gestoord en deze gingen er vervolgens vandoor. collega’s troffen een schroef in het cilinderslot. De personen zijn niet binnen geweest. Collega’s hebben met meerdere eenheden uitgekeken maar de personen niet meer aangetroffen.

Op 11 oktober omstreeks 20.00 uur werd er ingebroken op de Graaf Janlaan. De daders zijn via een openstaand raam de woning binnen gegaan. De buren hebben 2 personen zien wegrennen.
Persoon 1:

180 185 lang

getint

zwarte trui met capuchon

gespierd fors postuur

zwarte schoenen

wit/grijs joggingbroek

 25-30 jaar

persoon 2:

fors dik postuur

175 180 lang

grijze trui met witte touwtjes

spijkerbroek

Marokkaans

kort haar

stoppelbaard

25 30 jaar.

Onbekend wat er weg is genomen.


VIERHOVEN

Op 28 september werd er een melding gedaan vanaf het Pr Beatrixhof dat een man  foto’s zou maken. Mogelijk van de spelende kinderen. Collega’s hebben de persoon aangetroffen en zijn camera bekeken. op de camera stonden foto’s van woningen en niet specifiek van kinderen. Collega’s hebben de foto’s gewist omdat er in de verte wel personen op te zien waren. Gegevens van meneer vastgelegd.

Op 3 oktober werd door getuigen gezien dat een persoon met een fiets aan het slepen was. De fiets stond nog op slot en daarom zijn de getuigen er achteraan gelopen. Ondertussen werd de politie gebeld. Toen de jongeman dit door kreeg ging hij er vandoor, maar werd door de getuigen met gepaste dwang tegen gehouden. KLASSE GEDAAN DOOR DE GETUIGEN.


TUINDORP/KEVERDIJK

Op 26 september werd er overdag bij een garagebedrijf, terwijl het bedrijf gewoon open was, ingebroken in 2 auto’s. De stuur airbags werden weggenomen. HOEZO BRUTAAL.

In de nacht van 12 op 13 oktober werd er ingebroken in een bedrijf op de Amsterdamsestraatweg, waarbij dure gereedschap werd weggenomen. Dader is binnen gekomen door de deur te forceren.

In de nacht van 12 op 13 oktober werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg. De deur werd opengebroken en gereedschap werd weggenomen.


Met vriendelijke groet,

Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha