Uw mening?


07-09-14 Incidenten 11 t/m 31 augustus

Hierbij de politieberichten van Mark Overliese en Dennis van den Berg over de periode 18 tot en met 31 augustus.


Lieve mensen,

De vakantie zit er voor een groot deel van Nederland weer op. Ook ik zit er weer “helemaal in”. Na het verschrikkelijke nieuws over het ongeluk met de MH17, ben ik samen met mijn collega wijkagent Marco Ernst druk bezig met de afwikkeling.

Het aantal incidenten viel mee. Vanuit de wijk van Dennis kreeg ik door dat er een aantal auto-inbraken zijn gepleegd waarbij volledige autoportiers zijn gedemonteerd. We moeten dus oplettend blijven.


WONINGINBRAKEN

Op maandag 18 augustus rond 09.30 uur werd er een poging ondernomen om via de achterzijde van een woning aan de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark) in te breken. Waarschijnlijk heeft het aangebrachte alarmsysteem ervoor gezorgd dat de inbrekers er vandoor gingen. In de omgeving werden door mijn collega’s twee jongemannen gearresteerd. Zij hadden geen woonadres in Nederland en ook geen goede reden voor hun verblijf aldaar. Het bezit van een breekvoorwerp was aanleiding genoeg om tot arrestatie over te gaan. De betrokkenheid van deze mannen bij de poging inbraak wordt onderzocht.


INBRAKEN AUTO

Geen.


VERNIELING

Op woensdag 20 augustus tussen 15.00 en 16.30 uur bekraste een onbekend gebleven persoon de blauwe Citroen Picasso van een bewoner van de Jan Toebacklaan (Rembrandtpark) met een scherp voorwerp. Hebt u iets gezien die dag? Laat het mij dan weten.


CONFLICTEN

Op woensdag 13 augustus rond 20.30 uur ontstond er in de haven van Naarden een ruzie tussen twee echtelieden. Deze ruzie verplaatste zich naar de Vesting. De ruzie was echter al beslecht voor onze interventie en na gesprekken met beiden ging ieder zijns weegs.


JEUGDOVERLAST

Op dinsdag 12 augustus om 23.40 uur deed een inwoner van de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark) melding van overlast door jeugd in de speeltuin. Mijn collega’s waren 9 minuten later ter plaatse maar troffen geen jeugd aan.


OVERIGE INCIDENTEN

Op 11 augustus kregen wij de melding van meerdere bijtincidenten door een rottweiler in de Vesting. De eigenaar van de rottweiler was inmiddels aangesproken en stemde in met een muilkorf en aanlijnen, ook in losloopgebieden. De dierenartskosten van de benadeelde partijen zullen worden vergoed. Voor de zekerheid heb ik een verzoek gedaan aan de gemeente voor het opleggen van een muilkorf- en aanlijngebod.

Op 11 augustus werd aangifte gedaan van de vermissing van een inwoner van Naarden. Deze persoon werd later, inmiddels overleden, aangetroffen in de Vesting. Er is geen sprake van een misdrijf.

Op vrijdag 22 augustus werd er een 72 jarige inwoonster van Huizen voor het plegen van een winkeldiefstal gearresteerd in een supermarkt aan de Amersfoortsestraatweg. Ze had voor ruim tien euro aan boodschappen verstopt onder een boodschappentas en liep daarmee de winkel uit. Mevrouw is meegenomen naar het politiebureau en kreeg een afdoening van 210 euro. Daarbuiten dient ze de supermarkt nog een schadevergoeding van 181 euro te betalen en ontving ze een winkelverbod.


 

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
  

Beste wijkbewoners,

Het is ongelooflijk, maar er zijn bijna geen bijzonderheden te melden over de afgelopen 2 weken. Het enige wat ik jullie wel wil melden is dat ik inmiddels weet wie de persoon is die elke keer over de Juliana van Stolberglaan fietst met een fiets op zijn nek/rug. Een oplettende bewoner zag de man fietsen met een fiets op zijn rug/nek en is hem gevolgd naar zijn woning terwijl hij de politie belde (handsfree). Onderweg had de man de fiets ergens achtergelaten om hem waarschijnlijk op een later tijdstip weer op te halen.

Via twitter, @wijkagentdennis, heb ik de eigenaar van de fiets achterhaald en die heeft inmiddels aangifte van diefstal gedaan. De verdachte mag zich nu binnenkort aan het politiebureau melden voor een verklaring. Mooie samenwerking en goed gehandeld door de melder. Mochten jullie de man weer zien fietsen met een fiets op zijn rug/nek, dan mogen jullie direct weer 112 bellen.

Ik ben er blij mee.

Tot over 2 weken.


ALLE WIJKEN

Geen bijzonderheden.


Met vriendelijke groet,

Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha