Uw mening?


24-08-14 Incidenten 10 juli t/m 18 augustus

Wegens vakantieperiode met enige achterstand de berichten van Mark Overliese en Dennis van den Berg over de periode 10 juli tot en met 18 augustus.


Lieve mensen,


Normaal gesproken kom ik nu met een uitgebreid overzicht van incidenten over de afgelopen periode. Ik kan echter de inspiratie niet vinden om op de mij bekende manier te schrijven over dat wat er bij jullie in de wijk is gebeurd. Alles wordt op dit moment overschaduwd door het afschuwelijke ongeluk met het vliegtuig MH17 van Malaysia Airlines. Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte toe met het verwerken van het verlies.


Het was relatief rustig in mijn wijk, dat dan weer wel. Er waren een inbraak in het Rembrandtpark en een laffe insluiping op 16 juli, ook in het Rembrandtpark. Verder vielen de vele twistjes, ruzies en conflicten op. Bedenk vooral dat het leven kort is. Tel tot 10 voordat je ruzie gaat maken over de bbq van de buren, of de heg die te kort gesnoeid is. Misschien heb ik wat dingen laten liggen, maar ik maak dit in mijn volgende overzicht  weer helemaal goed.


Fijne vakantie en met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
  

Beste wijkbewoners,


Ik wil beginnen met het verschrikkelijke nieuws dat heel Nederland de afgelopen tijd in diepe rouw heeft gedompeld. Het neergestorte vliegtuig, MH17. In het vliegtuig zaten onder andere een moeder met haar 3 kinderen, die allen woonachtig waren in Naarden. Het is diep en diep triest dat dit is gebeurd. Mogelijk zijn er nabestaanden die mijn verslag lezen en ik wil hen dan ook condoleren met dit verschrikkelijke verlies. Verder is er natuurlijk de stille tocht geweest voor de slachtoffers van de vliegtuigramp. Op 17 augustus liepen ongeveer 1350 mensen mee met de stille tocht in Naarden Gelukkig is alles prima verlopen en ik wil iedereen dan ook bedanken die iets heeft bijgedragen aan de tocht.


Voor wat betreft de afgelopen weken een tweetal tips

1. Als u vermoedens heeft van een strafbaar feit en u ziet het gebeuren, bel dan DIRECT de politie.

2. Woont u aan een route waar de jeugd regelmatig doorheen fietst na het uitgaan, klap dan uw autospiegels in.


Het enige wat opvalt is het aantal autoinbraken. Voornamelijk airbags en navigatiesystemen worden weggenomen. Wat nu ook opvalt is dat er gehele deuren worden weggenomen en ik moet eerlijk zeggen dat we hier weinig aan kunnen doen. Normaal zou ik aangeven geen waardevolle spullen in de auto achter te laten, maar als ze nu al hele deuren wegnemen dan weet ik het ook niet meer. Het enige dat we moeten blijven doen is alert zijn op verdachte figuren/situaties en dit doorgeven aan de politie.

Verder zien we de Engelse klusjesmannen weer rondrijden. Nogmaals het advies om niet met deze heren in zee te gaan.  


Dan het overzicht.


DE FORTLANDEN

Geen bijzonderheden.


BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Geen bijzonderheden.


INDUSTRIEPARK

Tussen 9 augustus te 18.00 uur en 10 augustus te 07.15 uur werd er op de Energiestraat te Naarden een Volkswagen Golf opengebroken, waarna de voorstoelen en het bedieningspaneel van de kachel werden weggenomen.


NAARDERMEER

Tussen 30 juli en 31 juli werd er ingebroken in 3 auto’s die geparkeerd stonden op een oprit van een woning aan het Voormeer. Ruit werd ingeslagen en 30 euro werd meegenomen.

In de nacht van 3 op 4 augustus werden er 2 personen aangehouden op de Overscheenscheweg.  Personen worden verdacht van diefstal van een boot met buitenboordmotot. Melder hoorde wat in zijn tuin en belde politie, die de personen verderop in de straat aantrof. Onderzoek volgt.


NAARDERMEERKWARTIER

Geen bijzonderheden.


ORANJE NASSAUPARK NOORD

Tussen 17 en 20 juli 2014 werd een buitenboordmotor gestolen vanaf een boot welke lag in het water bij de Thierenseweg.

Op 8 augustus kwam er een melding binnen van vreemde personen in het appartementencomplex op de Thierenshof 9. Man en vrouw met buitenlands accent hielden zich verdacht op in het trappenhuis. Melder heeft ze niet binnen gelaten waarna ze zijn weggereden in een witte bestelbus/auto.
Later op de dag kwam er een melding binnen dat er bij perceel 16 daadwerkelijk een diefstal had plaatsgevonden naar aanleiding van een babbeltruc. Belt een mevrouw aan bij de meldster dat zij de nieuwe buurvrouw wordt en even kennis komt maken. Vervolgens worden er allerlei sieraden weggenomen.


ORANJE NASSAUPARK ZUID

Tussen 10 en 11 juli 2014 werden er meerdere autospiegels vernield van een auto’s die geparkeerd stonden op de Graaf Janlaan.

Op 17 juli 2014 komt er een melding via 0900 8844 dat de melder regelmatig een kale man op de Juliana van Stolberglaan ziet fietsen die dan een fiets op zijn rug meeneemt. Nu weet ik waarschijnlijk wel wie dat is, maar ik wil iedereen vragen DIRECT te bellen als dit gezien wordt.

In de nacht van 22 op 23 juli werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op een oprit van een woning aan de Juliana van Stolberglaan. Ruit werd ingeslagen en het navigatiesysteen werd weggenomen.

Op 25 juli werd de melding gedaan dat een 3-tal personen door een tuin aan de Juliana van Stolberglaan liepen. In de omgeving troffen mijn collega’s de 3 personen aan. Bleek te gaan om personen van 12, 14 en 15 jaar oud. Hadden een vaag verhaal over hun aanwezigheid aldaar. Alle 3 meegenomen naar het bureau, de nodige bekeuringen gegeven en overgedragen aan hun ouders. Tevens jeugdzorg in kennis gesteld.

In de nacht van 31 juli op 1 augustus werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Graaf Janlaan. De airbag werd weggenomen.

Op 7 augustus werd ik gebeld door een buurtbewoner dat hij een persoon op een fiets zag rijden die een fiets op zijn rug meenam. De melder belde naar aanleiding van mijn bericht in de vorige editie van dit overzicht. De melder was de man gevolgt tot aan zijn woning, maar onderweg had hij de fiets ergens achtergelaten. Via twitter ben ik erachter gekomen van wie de fiets is en die bleek gestolen te zijn. Onderzoek volgt nu.


VIERHOVEN

In de nacht van 13 op 14 juli 2014 werd er ingebroken bij het Vogelasiel aan de burg J. Visserlaan. Medicijnen en geld werden weggenomen.


TUINDORP/KEVERDIJK

In de nacht van 13 op 14 juli werd er ingebroken in een woning aan de Keverdijk. Het raam aan de achterzijde werd opengebroken en meerdere goederen werden weggenomen.

Op 19 juli 2014 vond er op de Vaartweg een geweldsincident plaats waarbij vermoedelijk een verlofhouder betrokken is geweest. Naar aanleiding van dit conflict werden zijn vuurwapens inbeslag genomen.

Op 5 augustus tussen 13.00 uur en 15.00 uur werd er op de Amsterdamsestraatweg bij de Kringloop een fiets gestolen. Fiets stond niet vast aan een vast voorwerp.

In de nacht van 7 op 8 augustus werden er 2 auto portieren weggenomen van een auto die geparkeerd stond op de Amsterdamsestraatweg. 


Met vriendelijke groet,

Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha