Uw mening?


07-07-14 Incidenten 9 juni t/m 7 juli

Hierbij de politieberichten van zowel Mark Overliese als Dennis van den Berg van de afgelopen 4 weken.

Lieve mensen,

Met de vakantie in aantocht, misschien bent u daar zelf al lekker van aan het genieten, wil ik met u de incidenten doornemen  tot en met vandaag, 7 juli. Een iets langere periode dan u van mij gewend bent dus.


Een roerige periode kan ik wel stellen. Waarin een onhandige tweet van mijn collega de Nederlandse media wist te domineren en waarin het chronische wijkprobleem in het componistenkwartier waar ik zo vaak over heb geschreven een mooi einde wist te krijgen. Het “schreeuwmeisje” krijgt nu eindelijk de behandeling waar we zo lang op hebben moeten wachten en zo hard voor hebben gewerkt.


Misschien wel aardig om te weten dat ik om de zoveel jaar een “projectje” heb zoals mijn echtgenote dat noemt. Personen die tussen wal en schip dreigen te vallen en eigenlijk niet passen binnen de reguliere hulpverlening. Een aantal jaren geleden heeft mijn inmenging ertoe geleid dat een overlastgevende Naarder is gemigreerd naar Israel en nu ook weer heeft het bloed, zweet en tranen gekost een goede behandelplek te zoeken en vinden voor het “project” schreeuwmeisje. Ik wil alle betrokkenen en vooral buren danken voor hun betrokkenheid en geduld en mijn “schreeuwmeisje” en haar familie heel veel sterkte toewensen.


Een periode waarin we hebben geconstateerd dat jeugdoverlast toenam. In mijn ogen logisch en te verwachten. De vakantieperiode is aangebroken, er wordt een spannend voetbaltoernooitje gespeeld en de jeugd tussen de 16 en 18 is niet meer welkom in het café. Jeugd heeft de neiging sociaal te zijn met andere jeugd. Vreemd maar waar. Jeugd vergeet ook nog wel eens de omgeving en is zich niet bewust van slapende omwonenden. Heeft iets te maken met het puberbrein, zo heb ik mij laten vertellen. Jeugd is over het algemeen goed aanspreekbaar. Als er om 20.30 uur jongeren gierend van de lach de vestingwallen afrollen dan kun je daar best zelf een praatje mee maken. Daar hoef je niet de politie voor te bellen. Slaan ze echter de ramen in, staan ze met een gettoblaster (bestaat dat nog?) midden in de nacht een bak herrie te maken of zijn ze uitermate vervelend en intimiderend, dan wordt het tijd om ons te bellen.


WONINGINBRAKEN

Op 4 juni is er een insluiping geweest in de Jan Steenlaan (Rembrandtpark). Er is geen schade en de bewoner mist de autosleutels.

Op 8 juni zou er mogelijk een poging tot inbraak zijn gepleegd in de Goeman Borgesiuslaan (Ministerpark). De bewoner constateerde een defect aan het slot van de keukendeur. Verder geen schade of diefstal geconstateerd. De bewoner deed wel aangifte.


AUTO INBRAKEN

 • Tussen 1 en 2 juli werd de BMW van een bewoner aan de Vermeerlaan (Rembrandtpark) opengebroken. De Navigatie werd gestolen. Ook aan de Lisztlaan werd er een BMW opengebroken en de navigatie gestolen.
 • Op 4 juli rond 16.00 uur liet een heer zijn auto een moment onbeheerd en niet afgesloten achter op de Cort v.d. Lindenlaan. Bij terugkomst was zijn mobiele telefoon uit de auto gestolen.


DIEFSTAL (BROM)FIETS

Geen


VERNIELINGEN

 • Tussen 5 en 6 juni werd de ruit van een brommobiel ingegooid aan de Cort van der Lindenlaan (Ministerpark).
 • Tussen 10 en 11 juni werd de auto van een Vestingbewoner bekrast.
 • Tussen 7 en 20 juni werd er een 7 meter hoge conifeer in de voortuin van een woning aan de Beethovenlaan (Componisten) in tweeën gezaagd. Er is aangifte gedaan.
 • Tussen 25 en 26 juni werd de achterruit van een Volvo ingeslagen aan de Heemskerklaan (Ministerpark).


JEUGDOVERLAST

 • Op 6 juni rond 22.15 uur werd er overlast gemeld van een groep van 20 kinderen achter een woning aan de Thorbeckelaan (Ministerpark). Mijn collega’s konden niet meteen ter plaatse komen en om 23.00 uur was de jeugd weg.
 • Op 11 juni rond 14.30 uur klaagde een bewoner van de Keizer Ottoweg over harde muziek vanuit de speeltuin door diverse jongeren. De meldster had het keurig eerst zelf proberen op te lossen maar besloot ons te bellen nadat ze een grote mond kreeg. Ikzelf ben er geweest en helaas was de jeugd met geluidsinstallatie net vertrokken. Andere jeugdigen waren nog wel aanwezig. Een aantal 15 jarigen at een ijsje maar vond het nodig de papiertjes gewoon op de grond te gooien. Wij hebben hen de hele speeltuin laten opruimen en na een preek mochten ze de speeltuin verlaten om nooit meer terug te komen.
 • Op 13 juni, rond 13.30 uur klaagde een bewoner van de Heemskerklaan (Ministerpark) ook over jeugd in de speeltuin met een geluidsinstallatie. Bleek te gaan om een tiental 16 jarigen met een radio. Aan een verzoek van mijn collega’s te verdwijnen gaven ze gevolg.
 • Op vrijdag 20 juni rond 23.45 uur werd er overlast van jeugd gemeld aan de Oostwalstraat (Vesting) ter hoogte van Bastion Oranje. Kort hierna werd het keurig afgemeld door de melder.
 • Op maandag 23 juni omstreeks 16.00 uur zou de jeugd overlast veroorzaken en vernielingen plegen in een speeltuintje aan de Keizer Ottoweg (Ministerpark). Mijn collega’s waren een half uur na de melding ter plaatse en troffen geen jeugd en geen vernielingen aan.
 • Op maandag 23 juni rond 23.00 uur gooide jeugd, in de omgeving van de Pijlstraat (Vesting) een container in het water. Op hetzelfde moment werd een bloempot vernield in de Oostwalstraat. Pas dagen later werd de container teruggevonden.
 • Op dinsdag 24 juni omstreeks 17.30 uur probeerde de jeugd de ruiten van Bastion Oranje aan de Oostwalstraat (Vesting) in te slaan. De sporen van de vernieling zijn nu nog duidelijk zichtbaar. De jeugd was gevlogen.
 • Op woensdag 25 juni rond 22.30 uur werd er wederom overlast gemeld aan de Oostwalstraat. Op het moment dat mijn collega’s arriveerden was de jeugd al bezig met vertrekken.
 • Ook op de Driftweg was het raak. Op woensdag 25 juni rond 21.20 uur speelde een clubje jongeren een voetbalwedstrijdje in de voetbalkooi. Er werd daarbij muziek gedraaid. Mijn collega’s hebben de muziek wat zachter laten zetten. Tja...................................
 • Op woensdag 25 juni rond 22.30 uur zag mijn collega Michel dat drie, 13 en 14 jarige jongens uit Naarden, Bussum en Hilversum een vuilnisbak in de brand staken aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten). Michel hield hen staande, gaf ze allemaal een bekeuring en bracht ze naar hun ouders. Daar is met allen een goed “functioneringsgesprek” gevoerd. Halt zal de zaak verder afdoen en de mogelijke schade verhalen op de ouders.
 • Op maandag 30 juni rond 20.47 uur “ving” de conciërge van de Vitus Mavo aan de Cort vd Lindenlaan (Ministerpark) vier, 15 en 16 jarige jongens. Zij hadden op het schoolplein een krant in de brand gestoken. Hun verklaring: “Dat ging per ongeluk meneer”.
 • Op maandag 30 juni rond 20.00 uur werd er wederom overlast gemeld aan de Oostwalstraat (vesting). Ik ben zelf poolshoogte gaan nemen en trof een groep 15 en 16 jarige jeugd dat heel rustig, achter het Bastion met een radiootje wat rondhing. De muziek was absoluut niet te horen vanaf de Oostwalstraat en het betreft openbaar terrein. Men kwam van een verjaardagsfeest en wilde nog even “chillen”.  Helaas had 1 van hen een fles wodka-lime bij zich. Ik heb de hele groep weggestuurd, maar niet voordat ik de moeder van de wodka-eigenaresse had bijgepraat over het alcoholbezit van haar 15 jarige dochter.
 • En ook op dinsdag rond 21.30 uur werd er weer gebeld. 4 meisjes waren gierend van de lach de Vestingwallen aan het afrollen. Dat dusssss................. Er staan inmiddels bordjes verboden toegang.


CONFLICTEN

 • Op 7 juni hebben wij opgetreden toen er een echtelijke twist gaande was in het Componistenkwartier. We hebben bemiddelend opgetreden.
 • Een conflictje tussen bewoners van de Zwarteweg en een verzoek hierin te bemiddelen. Meldster had er zelf nog niets aan gedaan, dat moest ik maar doen. Ik heb haar gewezen op de bestaande werkwijze. Eerst zelf proberen en pas als je er helemaal niet uitkomt, kan misschien de politie iets betekenen.


OVERIGE

 • Tussen 1 en 2 juni hebben overlaten een aanhangwagen gestolen vanaf de Huizerstraatweg. Betreft een aanhanger met een bruine, houtachtige bak voorzien van de tekst www.aanhangcars.nl.
 • Op 4 juni troffen mijn collega’s een ernstig vervuilde 70 jarige man aan bij Valkeveen. Deze man, in de war, wist niet waar hij was en waar hij heen wilde. Hem via een zorgpasje thuis kunnen brengen in Bussum, waar zijn huis ook ernstig vervuild bleek. Op dat moment is er een volledig zorgkader omheen gelegd.
 • Op 9 juni kregen wij het verzoek van automobilisten te assisteren bij het oversteken van een eendenfamilie. Dit gebeurde op de A1. De politie is net Haarlemmer Olie. Overal voor te gebruiken. Overigens heeft de eendenfamilie de overkant veilig weten te bereiken.
 • Tussen 17 en 19 juni werd er een motorboot gestolen vanuit de Oude Haven. Enkele dagen daarna werd de boot door de eigenaar teruggevonden.
 • Tussen zondag 15 en maandag 16 juni werd er aangifte gedaan van de diefstal van planten in de Kloosterstraat (Vesting). Mijn vraag aan omwonenden is of er getuigen zijn van deze diefstal. Het betreft bamboe aan de voorzijde en zijkant van de woning.
 • Op vrijdag 4 juli ontstond er brand in de bijkeuken van een woning aan de Vincent van Goghlaan (Rembrandtpark). De bewoner wist de brand te blussen en de brandweer deed het nabluswerk. De schade bleef beperkt en er raakte niemand gewond.
 • Op vrijdag 4 juli rond 11.00 uur werd een 74 jarige dame slachtoffer van een tassenrollerij in een supermarkt aan de Amersfoortsestraatweg. Inmiddels heb ik in de verzorgingstehuizen in de omgeving van de supermarkt voorzien van een folder met preventietips.
 • Op vrijdag 4 juli tussen 19.00 en 19.30 uur werden er twee meisjes omver geduwd door een of twee onbekende mannen. Een en ander gebeurde toen de meiden, met meerdere kinderen, verstoppertje speelden nabij de Bollelaan (Componisten). Verder gebeurde er niets maar de meiden zijn erg geschrokken. Heel graag zou ik willen weten waarom die mannen dat deden. Dus als je iets weet of gezien hebt, neem dan even contact met me op.


Fijne vakantie en met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
  

Beste wijkbewoners,

Helaas 1 inbraak de afgelopen periode. Ook zijn er een aantal meldingen gedaan waarbij mijn collega’s, verdachte personen hebben aangetroffen die in Almere bekend staan als woninginbrekers. Uiteraard zijn we blij met deze meldingen en blijf dit vooral doorgeven. Wat we helaas nog wel vaak zien is dat er verdachte situaties worden gemeld zonder dat er bv een kenteken van een auto wordt genoteerd. Een kenteken geeft ons veel informatie dus probeer dit te noteren. Ook eventueel een foto van een persoon of voertuig kan ons uiteraard op weg helpen. Voor de rest is het weer redelijk rustig geweest. Ow, en wanneer ik aangeef dat er geen bijzonderheden zijn, dan betekent dit dat er geen incidenten zijn geweest die voor jullie van belang zijn. U kunt dan denken aan een vermist persoon of aangereden dier.

Dan het overzicht.


DE FORTLANDEN

Geen bijzonderheden.


BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Geen bijzonderheden.


INDUSTRIEPARK

Geen bijzonderheden.


NAARDERMEER

Geen bijzonderheden.


NAARDERMEERKWARTIER

Geen bijzonderheden.


ORANJE NASSAUPARK NOORD

 • Op 19 juni werd een verdachte situatie gemeld op de Prins Frederik Hendriklaan. Omstreeks 10 uur liep er een vrouw door de straat die interesse had in woningen, waarbij mevrouw ook een tuin van de melder was ingelopen. Uiteindelijk was de vrouw in een blauwe BMW gestapt en weggereden. Kenteken helaas onbekend.


ORANJE NASSAUPARK ZUID

 • Tussen 8 juni te 10.30 uur en 9 juni te 09.15 uur werd er ingebroken in een hoekwoning aan de Graaf Lodewijklaan. Het keukenraam op de begane grond werd opengebroken en de gehele woning werd doorzocht. Verschillende goederen werden weggenomen.
 • Op 14 juni omstreeks 15.15 uur werden op de Juliana van Stolberglaan, 2 inbrekers overlopen door de bewoner. Bewoner zat op de bank en hoorde 2 personen praten in een slavische taal, maar dacht dat het op straat was. Ongeveer 5 minuten later hoorde de bewoner de keukendeur open gaan. Toen de bewoner ging kijken zag hij 2 personen in de tuin die ervandoor gingen toen ze werden opgemerkt. Signalement onbekend.
 • Op 17 juni omstreeks 15.15 uur werd er een verdachte situatie gemeld op de Burg van Hasseltlaan. Er zou een persoon over een heg klimmen bij de buren van de melder. Ter plaatse en in de omgeving hebben mijn collega’s niemand aangetroffen. Ook geen verbrekingen aan de woning aangetroffen.
 • Tussen 13 juni en 17 juni werd vanuit een boot gelegen aan de Graaf Willem de Oudenlaan een buitenboordmotor gestolen. De kettingen werden los geknipt waarna de buitenboordmotor werd weggenomen.
 • Op 21 juni omstreeks 04.50 uur werd naar aanleiding van een melding op de Pater Wijnterlaan een persoon slapend in zijn auto aangetroffen. Bleek dat de man nog meerdere boetes had openstaan die hij niet kon betalen. Hierop is hij meegenomen naar het politie bureau. Meneer blijkt ook bekend te zijn als inbreker in Almere. Al met al goede melding dus.


VIERHOVEN

Geen bijzonderheden.


TUINDORP/KEVERDIJK

 • In de nacht van 11 op 12 juni werd er een fiets uit de achtertuin op de Evert de Bruynstraat gestolen. De fiets stond in een omheinde achtertuin, maar stond zelf niet op slot.
 • Afgelopen periode zijn er meerdere meldingen binnen gekomen over een verwarde meneer. Deze meneer heeft een aziatisch uiterlijk en begint uit het niets te schreeuwen en te schelden. De hulpverlening is in kennis gesteld en die zijn ermee bezig. Wanneer u deze meneer ziet en hij staat weer te schreeuwen en/of te schelden, graag de politie 0900 8844 bellen om zo het hulpverleningstraject te versnellen.


Met vriendelijke groet,

Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha