Uw mening?


18-06-14 Incidenten 13 mei t/m 9 juni

Hierbij de politieberichten van zowel Mark Overliese als Dennis van den Berg van de afgelopen 4 weken.

Lieve mensen,

Ik ben nog steeds een beetje onregelmatig (lijkt wel een vrouwenkwaal), maar hoop daar verbetering in aan te brengen. E.e.a. afhankelijk van de voortgang van een aantal projecten van mij. De wijkagent van tegenwoordig heeft een iets andere functie-inhoud dan vroeger. Als er frequent incidenten zijn in de wijk, wordt er van ons verwacht dat we daar iets op bedenken. Dat dus. Ben een beetje druk. Gelukkig heb ik een aantal geweldige collega’s die mij ondersteunen. Het kan dus voorkomen dat als u mij wilt spreken, u wordt teruggebeld door mijn collega’s Petra, Henriette of Claudia.

De incidenten in Naarden blijven gelukkig in aantallen meevallen. Heel anders dan vorig jaar om deze tijd. Toen zat ik regelmatig met kromme tenen de incidenten door te lezen. Jullie oplettendheid en onze dadergerichte aanpak heeft mede geholpen in rustiger vaarwater te komen. Dank hiervoor.

 We moeten wel oplettend blijven, want het gevaar ligt om de hoek. Inbraken in woningen vinden nog steeds plaats en helemaal niet zo heel ver weg. Huizen, Hilversum, Bussum. Het is zomaar weer in Naarden. Pas dus goed op met het openzetten van ramen en deuren. Het wordt behoorlijk warm dus de kans op insluipingen neemt toe. Deur open aan de voorzijde en zelf in de achtertuin aan het werk. Of achterdeur open en iemand belt aan, bij de voordeur. Je loopt naar voren en een handlanger gaat via de achterzijde de woning binnen. Binnen een minuut ben je je halve huisraad kwijt.

Bedenk ook dat met het warme weer de kans op burenconflicten gaat toenemen. Een gezellig feestje kan snel veranderen in overlast. Zorg dat je in gesprek blijft met de buren. Begrijp dat de buurman het misschien niet heel leuk vindt om midden in de nacht wakker te liggen van harde muziek, luide stemmen, rook van de vuurkorf of wat dan ook. Houd een beetje rekening met elkaar. Aan de andere kant moet datzelfde feestje niet een reden zijn om de buurman, waar je toch al jaren een hekel aan hebt, een hak te zetten door de politie te bellen.

 WONINGINBRAKEN

Tussen dinsdag 20 en woensdag 21 mei werd er aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten) ingebroken, door het afbreken van de slotcilinder. Ik heb er al eens eerder over gesproken. Dit soort inbraken is goed te voorkomen door het aanbrengen van goedgekeurd hang- en sluitwerk. Alleen cilinders die uitsteken, of gemonteerd zijn in ondeugdelijke slotplaten kunnen worden afgebroken. Informeer hiervoor bij de bedrijven die aangesloten zijn bij het keurmerk veilig wonen.

AUTO INBRAKEN

Tussen zondag 18 en maandag 19 mei werd er een BMW opengebroken in de Albert Grootlaan (Ministerpark). Delen van het navigatiesysteem en de middenconsole werden gestolen.

Tussen woensdag 21 en donderdag 22 mei werd er een Audi A3 opengebroken in de Rembrandtlaan (Rembrandtpark). Een ruitje werd ingeslagen. Hoewel de auto doorzocht werd, is er niets gestolen. De schade is aanzienlijk.

JEUGDOVERLAST

Op zondag 25 mei, rond 17.00 uur, klommen er drie, 11 jarige kinderen over een hek in de Albert Grootlaan (Ministerpark) en gooiden met stenen. 1 van de jongens rende weg maar twee wist de melder er te “vangen”. Er was geen schade aangericht en de schobbejakjes zijn door mijn collega’s overgedragen aan de ouders.

Ook op de Walgang (Naarderbos) misdroeg de jeugd zich. Op zaterdag 24 mei, rond 22.00 uur zaten zij volgens de melder in een bootje en gooiden een fiets in het water. Ter plaatse troffen mijn collega’s 9 jongeren aan in de leeftijd van 15 tot 19 jaar. Zij kwamen uit Naarden, Bussum en Hilversum en verklaarden dat zij iets in het water hadden gegooid maar dat er ook weer uit gehaald hadden. Er werden verder geen strafbare gedragingen geconstateerd en nadat de namen waren genoteerd zijn ze weggestuurd.

OVERIGE

Vanaf 21 mei hadden we te maken gehad met een dakloze man uit Amsterdam. Hij streek in het Naarderbos neer met zijn tent, een hond en een vogel in een vogelkooitje. Heel gezellig natuurlijk, ware het niet dat dit niet toegestaan is. We hebben de man weggestuurd.         

Op vrijdag 23 mei, rond 10.00 uur, werd een 84 jarige dame slachtoffer van een zakkenrollerij in een supermarkt aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten). Onder andere werden haar bankpassen gestolen waarmee later een behoorlijk geldbedrag  werd opgenomen. Deze zaak is in onderzoek.

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese
Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
  

Beste wijkbewoners,

Een snelle blik over het overzicht geeft aan dat het rustig is in Naarden. Helaas wel weer 3 inbraken waarbij het cilinderslot werd afgebroken en/of raam werd opengebroken. Het afbreken van het cilinderslot is te verhelpen door bv een kerntrekbeveiliging aan te brengen. Kijk ook eens op www.sloteninfo.com. Hier staan allerlei tips om uw huis beter te beveiligen.  De meeste inbraken kunnen namelijk voorkomen worden door goed hang en sluitwerk.

Verder zijn er diverse meldingen geweest van geluidsoverlast. Geeft u een (tuin) feest, geef dit dan ook even door aan uw buren, zodat ze het e.e.a. aan geluid kunnen verwachten. Misschien zal een buurman/vrouw dit geluid dan minder snel als overlast aanmerken.

En helaas wel  1 inbraak in een auto. Verder valt op dat de Keverdijk altijd goed vertegenwoordigd is in dit verslag. Daarom voor de bewoners van de Keverdijk de vraag de oren en ogen goed open te houden.

Dan het overzicht.

DE FORTLANDEN

Tussen 28-05-14 te 17.00 uur en 29-05-14 te 12.00 uur werd er ingebroken op de Schout, waarbij het cilinderslot werd afgebroken en diverse goederen uit de woning werden weggenomen.

BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Geen bijzonderheden.

INDUSTRIEPARK

Geen bijzonderheden.

NAARDERMEER

Geen bijzonderheden.

NAARDERMEERKWARTIER

Geen bijzonderheden.

ORANJE NASSAUPARK NOORD

Op 21 mei 2014 werd een melding gedaan dat op de Prins Frederik Hendriklaan/Sophialaan personen liepen met ladders die zich uitgaven voor glazenwasser. Collega’s hebben inderdaad personen aangetroffen die glazen aan het wassen waren.  Was verder in orde.

U  moet zich afvragen of u wel met zulke bedrijven in zee wilt. U kunt ook zelf een glazenwasser bellen. Kennelijk gedragen de glazenwassers zich dusdanig opvallend dat er meldingen van worden gedaan.

ORANJE NASSAUPARK ZUID

In de nacht van 18 op 19 mei werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Juliana van Stolberglaan in Naarden. Het navigatiesysteem werd weggenomen.

Tussen 08-06-14 te 10.30 uur en 09-06-14 te 09.15 uur werd er ingebroken op de Graaf Lodewijklaan, waarbij een zijraam werd opengebroken en diverse goederen uit de woning werden weggenomen. De woning betreft een hoekwoning.

VIERHOVEN

In de nacht van 22 op 23 mei werd er melding gedaan dat de melder takken voor haar voordeur had aangetroffen. Kennelijk waren deze er neergelegd om te zien of ze werden weggehaald en of de bewoners dus op vakantie waren. 

Tussen 31-05-14 en 09-06-14 werd er op de pr Marijkehof getracht een auto open te breken. De deurstijl van een portier was aan de bovenzijde verbogen.

TUINDORP/KEVERDIJK

Op 19 mei vond er een vechtpartij plaats op de Kol Michaelstraat te Naarden. Meerdere personen werden aangehouden. Betrokken partijen komen allemaal uit de Keverdijk. Door een bewoner uit de Keverdijk, die beide partijen goed kent, is bemiddeld met als resultaat dat de partijen om de tafel hebben gezeten en het e.e.a. hebben besproken.

Op 20 mei 2014 werd er aangebeld bij een woning op de Ben. van Rooijenstraat te Naarden. Stond een kalende man met bril aan de deur die aangaf voor de firma Slokker te werken en in opdracht van Dudok Wonen een raam kwam inmeten. Meneer werd binnengelaten en na werkzaamheden is meneer weer vertrokken. Na 2 weken nam mevrouw contact op met Dudok maar die wisten van niets.  Onbekend of er bij mevrouw iets is weggenomen.

Ook op 20 mei vond er een burenruzie plaats op de Kol Michaelstraat. De ruzie ging over een waslijn die vast was gemaakt aan de schutting van de buren. Feitelijk had meneer gelijk maar als dat al niet meer kan dan wordt het lastig naast elkaar wonen. Via Dudok Wonen wordt gekeken of er bemiddeld kan worden. ook hier is het toverwoord “COMMUNICEREN”.

Tussen 24-05-14 te 01.00 uur en 26-05-14 te 09.50 uur werd er ingebroken op de Rijksweg waarbij een keukenraam werd opengebroken en diverse goederen uit de woning werden weggenomen.

Tot over 2 weken

Met vriendelijke groet,
Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha