Uw mening?


15-05-14 Incidenten 14 april t/m 12 mei

Hierbij de politieberichten van zowel Mark Overliese als Dennis van den Berg van de afgelopen 4 weken.

Lieve mensen,

Ik ben een beetje laat en onregelmatig in mijn berichtgeving op dit moment. Ik besef mij dit terdege. De werkdruk ligt op dit moment zo hoog dat ik de rust niet heb om de incidenten door te lopen. Komt bij dat we overgegaan zijn op een nieuw systeem waarbij ik dus meerdere systemen moet raadplegen. Ik bied hiervoor mijn excuses aan.

Volgende week ben ik een weekje met vakantie en ik heb de behoefte daarvoor nog wat van mij te laten horen.

Vooral het succes dat wij hebben kunnen boeken dankzij de buurtpreventie. Op 24 april werd er in een woning ingebroken aan de Mozartlaan (Componisten). Mijn collega’s wisten de inbreker te arresteren, echter buit en gereedschap ontbraken. Mijn berichtje aan de buurtpreventie zorgde ervoor dat een deelnemende bewoonster een onderzoek instelde rondom haar woning. Zij trof vervolgens kleding en gereedschap aan om de zaak compleet te maken. Helemaal top. De inbreker mag zich voor de rechter verantwoorden.

WONINGINBRAKEN

Op 19 april werd er ingebroken in een woning aan de Marktstraat (Vesting). Dit gebeurde tussen 01.30 en 06.00 uur, terwijl de bewoners lagen te slapen.

Tussen 21 en 22 april braken inbrekers de voordeur open van een woning aan de Cort vd Lindenlaan (Ministerpark).

Tussen 29 en 30 april probeerde men het “slot te trekken” uit de voordeur van een woning aan de Juliana van Stolbergenlaan (Ministerpark). Ik heb wel vaker de aandacht gevraagd voor een zogenaamde kernbeveiliging, een speciaal slot waardoor lostrekken niet meer mogelijk is.

AUTO INBRAKEN

Op 22 april tussen 18 en 22 uur werd er ingebroken in een auto aan de Zeeweg (Naarder Eng).

OVERIGE

Op 26 april tussen 8 en 17.30 uur wist men een Gazelle herenfiets te stelen vanaf de Duivensteeg.

Op 29 april rond 18.50 uur vond er een zakkenrollerij plaats in een supermarkt aan de Amersfoortsestraatweg.

Behalve deze incidenten vonden er geen schokkende zaken in Naarden plaats, althans voor zover ik dit even snel en spittend in 2 systemen heb kunnen zien. Wat jeugdoverlastjes en een hardnekkig wijkprobleem. Maar ook het aantreffen van kruisen op poorten en muren in het Ministerpark. Ik blijf herhalen dat dit niet gerelateerd is aan woninginbrekers. Een woninginbreker besluit doorgaans spontaan dat hij in een bepaalde woning gaat inbreken. Waarschijnlijk betreft het hier een speurtocht door en voor kinderen.

Tenslotte de vissers in onze prachtige gemeente. Enthousiaste karpervissers, met tentjes langs de kant van het water op jacht naar het grootste exemplaar. Meestal zijn ze al weken van te voren bezig met voeren om te zorgen dat de karper naar hun perfecte plekje komt. Het moet natuurlijk je hobby zijn, maar bedenk dat deze mensen hun spullen vaak goed op orde hebben, ze de juiste papieren bezitten en er geen rommel van maken. Bijna altijd zijn ze lid van de hengelsportvereniging. Ik behandel nu een conflict in het Naarderbos waar bewoners zich erg druk maken om het visgedrag van de karpervisser en dan vooral de onderkomens die worden opgebouwd. In de APV is dit netjes geregeld. Maximaal 24 uur achtereen mag een onderkomen worden opgebouwd ten behoeve van het vissen, mits het aangewezen viswater betreft. Het Gooimeer is aangewezen viswater (volgens de hengelsportvereniging) en zolang je je spullen in orde hebt en niet je tentje langer dan 24 uur laat staan is dit volledig toegestaan. De boa’s controleren en handhaven hierop. Het Gooimeer is van ons allemaal, niet alleen van de bewoners dus geef en neem een beetje, ook al is het je hobby niet. Geeft mij weer wat meer ruimte om achter de “boef” aan te gaan.

Mijn laatste inzet van deze week betreft de dodenherdenking aankomende zondag. Ik zal alle herdenkingen bijwonen zoals ik dit al 9 jaar doe en daarna is het even klaar. Tot 12 mei.

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese
Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
  

Beste wijkbewoners,

Ik ben blij te melden dat er afgelopen 2 weken geen inbraken in onze wijk zijn geweest. Wel is er 1 inbraak in de wijk van mijn collega Mark geweest.  Op de Mozartlaan kwam een bewoonster thuis en hoorde gestommel in de woning. Door mijn collega’s werd vervolgens in de directe omgeving een verdachte aangehouden. De aangehouden verdachte is een bekende woninginbreker. Door een goede samenwerking met de buurt preventie vereniging zijn de volgende dag in de omgeving van de woning inbrekerswerktuigen aangetroffen die waarschijnlijk door de verdachte zijn gebruikt.  Zaak is nu in onderzoek bij de recherche.

Helaas in dit overzicht een aantal auto inbraken. Wat opvalt is dat er geen schade aan de auto is, maar toch goederen worden weggenomen. Kortom, GEEN WAARDEVOLLE GOEDEREN INDE AUTO ACHTERLATEN.

Dan nogmaals de aandacht voor het befaamde rotondespel. In het weekend fietsen/lopen jongeren vanuit het horecagebied naar huis, waarbij ze onderweg allerlei spullen uit de voortuinen halen en deze op een rotonde in de buurt achterlaten. Voor ons is het lastig om deze jongeren op heterdaad te betrappen, omdat het afwisselend door heel Naarden en Bussum voorkomt. Leg dus geen spullen in de voortuin die makkelijk mee te nemen zijn. Uiteraard wel melden als er jongeren in uw tuin of door de straat lopen en overlast veroorzaken. 

In de Keverdijk is door jongeren een groeps App opgezet waarin men elkaar waarschuwt bij verdachte situaties. Misschien een goed idee om dit binnen andere BPV’s ook op te zetten.

Als laatste nog even een opmerking over het ophangen van camera’s. Ik krijg hier best veel vragen over. Ik ben natuurlijk geen expert op het gebied van camera’s, maar volgens mij mag je een camera ophangen wat gericht is op eigen terrein, danwel gericht op uw eigendom. Wel voor de zekerheid een bordje ophangen dat er een camera hangt. Camera ophangen is dan puur ter beveiliging. Denk dan aan een auto op de oprit, danwel geparkeerd voor uw woning of een boot die in een water aangrenzend aan uw tuin ligt. Op internet is hier allerlei jurisprudentie over te vinden.

Dan het overzicht.

DE FORTLANDEN

Op 29 april omstreeks 23.30 uur kwam er een melding binnen dat er op de Heemraad een verdacht persoon door de brandgangen liep. Opvallend was het signalement. Zou gaan om een vrouw met lang geverfd rood haar in een staart. Collega’s zijn te voet door de wijk gegaan maar hebben de vrouw niet aangetroffen. Kent u deze vrouw, laat het mij dan weten.

Tussen 3 mei 21.00 uur  en 4 mei 17.00 uur werd er een auto opengebroken op de Schout. Tom Tom, zonnebril, cd’s en geld werden weggenomen.

Tussen 3 mei 14.30 uur en 5 mei 10.30 uur werd er ingebroken in een auto op de Vroedschap. Wat opviel was dat er geen schade aan de auto was. Niets uit de auto weggenomen.

BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Op 23 april kwam er een melding van parkeeroverlast op het Gooimeer ter hoogte van perceel 5. Ter plaatsen troffen mijn collega’s meerdere auto’s die fout geparkeerd stonden. Na enkele minuten kwamen er meerdere mensen aangerend die hun auto toch maar gingen verplaatsen. Men wist dus donders goed dat er niet geparkeerd mocht worden. In het vervolg zal er bekeurd gaan worden.

INDUSTRIEPARK

Werd 28 april omstreeks 00.30 uur een verdachte situatie op de Nikkelstraat gemeld. Melder gaf aan 2 personen in een pools voertuig te hebben gezien, vervolgens waren uitgestapt en met zaklampen aan het schijnen waren. Vervolgens waren de heren met sporttassen bij zich weggelopen. Zowel de auto als de mannen helaas niet meer aangetroffen.

Op 4 mei omstreeks 02.30 uur werd er een melding gedaan van een in brand staande vrachtauto op de Nikkelstraat. Brandweer ter plaatse en die heeft de auto geblust. Vermoedelijk is de vrachtauto in brand gestoken.

Tussen 8 mei 16.00 uur en 9 mei 16.00 uur werd er ingebroken in een pand aan de Rubberstraat. Met een breekvoorwerp werd de automatische toegangsdeur opengebroken. In het pand zijn meerdere bedrijven gevestigd en inpandig is er ook nog een deur opengebroken. Bij 1 bedrijf werd een automatische betonmixer weggenomen en bij het andere bedrijf meerdere beeldschermen.

NAARDERMEER

Geen bijzonderheden.

NAARDERMEERKWARTIER

Geen bijzonderheden.

ORANJE NASSAUPARK NOORD

Tussen 23 en 26 april werd er buitenboordmotor weggenomenn vanaf een boot in de Bussummervaart, achter de Thierensweg. Slot werd opengebroken waarna de buitenboordmotor in zijn geheel werd weggenomen.

Heeft u zelf een boot die in een water aangrenzend aan uw tuin ligt, denk er dan over om een camera te plaatsen. Camera moet dan wel gericht zijn op uw boot. Ik hoor u denken, waarom doet de politie dat niet? Wij zijn aan allerlei regels en wetten verbonden.

ORANJE NASSAUPARK ZUID

Tussen 29 mei 21.00 uur en 30 mei 21.00 uur werd er getracht in te breken in een woning gelegen aan de Juliana van Stolberglaan. Met een schroef is gepoogd het cilinderslot te forceren. Daders zijn niet binnen gekomen.

In de nacht van 3 op 4 mei is er ingebroken in 3 auto’s welke geparkeerd stonden op de Juliana van Stolberglaan. Onder andere werd er een Tom Tom weggenomen en is de bekabeling los getrokken. In 1 van de auto’s is een pakje sigaretten achtergelaten. Het pakje wordt onderzocht op sporen.
Wat opviel was dat er bij alle 3 de auto’s geen braakschade was.

Tussen 2 mei en 6 mei werd er gepoogd een auto open te breken, geparkeerd op de Graaf Willem de Oudenlaan.

Op 10 mei tussen 00.30 uur en 09.30 uur werd er ingebroken in een auto geparkeerd op de Pr Willem van Oranjelaan. Ruit werd ingeslagen en de navigatie werd weggenomen.

VIERHOVEN

Op 3 mei kwam een melding binnen dat bewoners veelal parkeren voor de winkeltjes aan de Burg J. Visserlaan en hierbij geen blauwe kaart gebruiken. Winkeliers lopen hierdoor klanten mis. Doorgegeven aan de Boa’s Naarden en er zal meer gecontroleerd gaan worden.

TUINDORP/KEVERDIJK

Op 28 april werd er bij het afrekenen bij de bloemenshop Lobelia een vals briefje van 50 euro aangeboden. Melder en de persoon die het valse geld aanbood, bleven samen wachten op de politie. Bleek dat mevrouw het briefje vermoedelijk op koningsdag had gekregen bij de verkoop op de rommelmarkt. Briefje in beslag genomen.
De medewerkster van Lobelia kwam erachter door met een speciale stift over het briefje te krassen. Bij een vals biljet wordt de kras dan zichtbaar en bij een echt biljet niet.

Op 12 mei werd een persoon aangehouden die zonder vergunning goederen/oud ijzer inzameld. Proces Verbaal wordt opgemaakt. Voor hen die oud ijzer deponeren in de aanhanger op de Evert de Bruijnstraat, DOE DIT NIET. U brengt meneer alleen maar in de problemen.

Tot over 2 weken

Met vriendelijke groet,
Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha