Uw mening?


27-04-14 Incidenten 24 maart t/m 14 april

Hierbij de twee-wekelijkse politieberichten van zowel Mark Overliese als Dennis van den Berg.

Lieve mensen,

Hierbij het overzicht van incidenten in mijn wijk over de afgelopen 2 weken. Ik kan er niet al te veel aan toe voegen.  De tekst spreekt voor zich. Ik wens je een fijne dag toe.

WONINGINBRAKEN

Tussen 22 en 29 maart heeft men geprobeerd in te breken aan de Westwalstraat (Vesting)

AUTO INBRAKEN

Tussen 22 en 24 maart heef men geprobeerd in te breken in een Volkswagen Golf aan de van Halllaan (Rembrandtpark).

Op woensdag 2 april tussen 12 en 13 uur werden er vanuit een mogelijk niet afgesloten auto kleding en een tas gestolen. De auto stond geparkeerd in de Raadhuisstraat (Vesting).

VERNIELINGEN

Tussen woensdag 2 en donderdag 3 april werd er in de Vesting een BMW bekrast.

OVERLAST JEUGD

Op zondag 30 maart veerde een langslepend burenconflict in het Ministerpark weer op. De hobby van de een (voetballen) is de nachtmerrie van de ander. Onderling komt men er niet uit en dan lijkt de gang naar de politie een logische.  Toch zijn onze mogelijkheden zeer beperkt. Als betrokkenen niet open staan voor oplossingen dan is de gang naar de civiele rechter vaak de enige uitweg.

CONFLICTEN

Op 5 april kregen buren van de Godelindestraat ruzie over een vuilniszak. Na onze bemiddeling bleef het verder rustig.

OVERIGE

Op zondag 30 maart rond 13.30 uur ontstond brand in een verpleeghuis in het Ministerpark. Er waren geen gewonden. De brand was snel geblust.

Op zondag 30 maart rond 21.00 uur ontstond ook brand aan de Valkeveenselaan. Een strijkijzer was de oorzaak van de brand en de bewoners wisten deze met een poederblusser succesvol te blussen.

ARRESTATIES

Ons wijkteam arresteerde in de afgelopen 14 dagen de volgende personen:

·           Een 35 jarige man uit Nijmegen pleegde in Bussum een winkeldiefstal en werd gearresteerd.

·           Een 22 jarige Hilversummer werd gearresteerd terzake van diefstal met geweld.

·           Een 35 jarige Arnhemmer werd gearresteerd terzake van rijden onder invloed.

·           Een 14 jarige Naarder terzake van diefstal van een mobiele telefoon.

·           Een 34 jarige Bussummer terzake van valsheid in geschrifte.

·           Een 17 jarige Naarder terzake van bedreiging.

·           Een 58 jarige Naarder terzake van bedreiging politieagent.

·           Een 77 jarige Naarder terzake van rijden onder invloed.

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese
Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
  

Beste wijkbewoners,

Helaas weer een aantal inbraken. Blijkt vaak om hoekwoningen te gaan en het valt ook op dat er vaak geen verlichting in de tuin aanwezig is. Schrikverlichting is niet duur maar wel effectief. Je merkt het niet alleen zelf als er iemand in je tuin komt, maar ook de buren zien misschien een licht aangaan. Aantal maanden geleden heb ik het zelf ervaren toen ik met een ex inbreker de wijk ben in gegaan. Wanneer het licht aangaat in een donkere tuin, dan loopt een inbreker sneller naar de volgende tuin waar geen verlichting is. Daarnaast blijkt ook maar weer dat je echt niet een raam open moet laten staan als je even niet thuis bent. Ook niet op de eerste etage. Ook nu weer is er een inbreker via de regenpijp naar binnen geklommen.

Wel hebben mijn collega’s gisterenavond een inbreker aangehouden. Meneer kwam met nog 2 mededaders aangelopen bij een auto waarvan een buurtbewoner melding had gemaakt ivm het opvallend rondrijden door de wijk. De heren hadden een kussensloop bij zich waarin gestolen goederen zaten. Omdat mijn collega in zijn eentje was heeft hij er 1 kunnen aanhouden en de andere 2 zijn ontkomen. Auto en goederen zijn in beslag genomen en onderzoek loopt.

Verder hebben we veel last van de naar huis gaande jongeren uit het horecagebied. Nu is de Graaf Willem de Oudelaan aan de beurt geweest, maar het gebeurt in meerdere straten. Men loopt onder invloed van ...., door de straat en pakken spullen die in een tuin staan om die vervolgens ergens op een kruising of rotonde achter te laten. Het is misschien triest, maar het advies is om de spullen in de tuin in ieder geval uit het zicht te leggen.

Dan het overzicht.

DE FORTLANDEN

Geen bijzonderheden.

BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Geen bijzonderheden.

INDUSTRIEPARK

Op 11 april 2014 vond er een diefstal uit auto plaats op de kobaltstraat. Vermoedelijk tijdens het laden/lossen werd een tas met portemonnee weggenomen. De camerabeelden zijn opgevraagd en zullen worden bekeken.

NAARDERMEER

Geen bijzonderheden.

NAARDERMEERKWARTIER

Op 3 april hebben mijn collega’s een persoon aangehouden op de Prins Willem Frisolaan. Deze persoon vond het nodig om meerdere keren 112, omdat zijn telefoon en internet abonnement was afgesloten. Toen mijn collega’s hem hierop aanspraken begon hij mijn collega’s te bedreigen en is meneer aangehouden. Er wordt nu gekeken naar een hulpverleningstraject voor meneer.

ORANJE NASSAUPARK NOORD

Geen bijzonderheden.

ORANJE NASSAUPARK ZUID

Op 2 april 2014 vond er een diefstal uit woning plaats op de Comeniuslaan. Dader is via de regenpijp een openstaand raam binnen geklommen. Bewoner heeft de dader overlopen. Goederen uit de woning waren klaar gezet om meegenomen te worden, maar uiteindelijk dus wel achtergelaten. 

Op 6 april 2014 werd op de Graaf Willem de Oudelaan getracht spullen uit een tuin weg te nemen. Een bewoner zag een aantal jongeren met zijn tuinhuisje slepen en belde de politie. Mijn collega’s troffen wel een aantal jongeren in de omgeving maar het werd niet duidelijk of dit ook de jongeren waren die met het tuinhuisje aan het slepen waren geweest. Namen werden genoteerd.

Ook op 6 april 2014 werd op de Graaf Willem de Oudelaan een schuifdak van een auto vernield.

Van 13 op 14 april 2014 werd er ingebroken in een woning aan de aan de Prins Willem van Oranjelaan. Vermoedelijk in de nacht gebeurd. Meerdere deuren en ramen zijn getracht te openen. Uiteindelijk is men binnengekomen en is er geld uit de woning weggenomen. Bewoner was niet thuis.

VIERHOVEN

Geen bijzonderheden.

TUINDORP/KEVERDIJK

Op 3 april werd er iemand aangehouden in verband met bedreiging van een leerplichtambtenaar. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Op 6 april werd er ingebroken in een woning aan de kolonel Verveerstraat. Poort en achterdeur werden opengebroken waarna een kluis werd weggenomen. Bewoners waren niet thuis.

Van 6 op 7 april 2014 werd er ingebroken in een woning aan de Kolonel Michaelstraat. Ook hier waren de bewoners niet thuis en is aan de achterzijde een deur opengebroken.

Op 8 april 2014 vond er op de Churchillstraat een aanrijding plaats. Er was een auto vanuit de Aalscholverstraat rechtdoor door een tuin tegen een woning op de Aalscholverstraat aangereden. Bestuurder ging er te voet vandoor, maar door oplettendheid van 2 getuigen werd de bestuurder verderop in de straat aangehouden.

In de nacht van 4 op 5 april 2014 werd er op het Jac P Thijssepark een telefoon gestolen. Er komt een mevrouw thuis bij haar woning en wordt bij haar voordeur aangesproken door 2 licht getinte personen die vragen of ze haar telefoon even mogen gebruiken. Dit mag en de heren bellen een nummer die niet wordt opgenomen. Mevrouw krijgt de telefoon terug, maar de heren vragen of ze een ander nummer mogen proberen. Mevrouw geeft de telefoon weer en dan gaan de heren er vandoor met de telefoon. Betrof 2 licht getinte jongens van 19-20 jaar die in de Smidtstraat instappen in een groene Volkswagen golf en wegrijden. Misschien herkent u het signalement in combinatie met de groene VW Golf op de Smidtstraat. Laat mij het dan weten.

Op 10 april tussen 17.30 uur en 23.30 uur werd er een steen door de ruit van een woning aan het Jac P Thijssepark gegooid. Daders zijn niet in de woning geweest en er werd niets weggenomen. Vermoedelijk mislukte inbraak en niet zomaar een vernieling.

Tot over 2 weken

Met vriendelijke groet,
Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha