Uw mening?


06-04-14 Incidenten 24 februari t/m 1 april 2014

Hierbij de politieberichten van Dennis van den Berg, over de afgelopen 6 weken. Verder een flyer over inbraken in de vakantieperiode van Mark Overliese.

Beste wijkbewoners,

Eerst heb ik een heerlijke vakantie gehad. En na een hectische periode met onder andere de nucleaire top in Den Haag nu eindelijk weer terug in de wijk. Ik ben blij te kunnen melden dat er de afgelopen 2 weken geen woninginbraken zijn gepleegd. Wel 2 pogingen, maar mede door goed hang en sluitwerk is het dus niet gelukt om binnen te komen.

Ondanks de weinige inbraken heb ik toch een digitale folder bijgevoegd.

Dan wil ik een ieder erop attenderen dat het mooie weer ook weer de nodige overlast zal gaan veroorzaken. BBQ’s worden weer tevoorschijn gehaald en mensen blijven weer langer in de tuin zitten. Houd u alstublieft rekening met de buren. Aan de andere kant is het ook zo dat we hier en daar ook wat toleranter kunnen zijn. Mocht u toch problemen hebben, communiceer dit dan op een normale manier met de veroorzaker van de overlast.

Dan het overzicht.


DE FORTLANDEN

Werd in de nacht van 19 februari tussen 00.50 uur en 01.10 uur gepoogd in te breken in een woning op de Schepenen. Dader is niet binnen geweest omdat de bewoonster wakker werd en is gaan kijken. Schade aan de deurpost en de brievenbus was ontzet.

In de nacht van 19 op 20 maart werd er ingebroken in een auto op de Vroedschap. Goederen zoals cd’s, kleingeld en een sporttas werden weggenomen.


BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

In het weekend van 21-23 maart werd er ingebroken bij een bedrijf op het Gooimeer waarbij er 2 ramen werden opengebroken en er 10 laptops en 3 Apple computers werden weggenomen.


INDUSTRIEPARK

Tussen 28 februari en 2 maart werd er vanaf de Energiestraat thv scootercentrum een fiets gestolen. Fiets stond op slot, maar was nergens aan vastgemaakt.

Op 18 februari werden er postzegels uit een winkel weggenomen door 2 negroide personen in een grijze Audi. Dit is ook al eerder gebeurd bij de Plus Bos supermarkt gelegen aan de Evert de Bruijnstraat te Naarden.

Tussen 15 en 16 maart werden er 4 auto’s opengebroken waarna de navigatiesystemen zijn weggenomen.

Verder worden er regelmatig verdachte personen en auto’s gezien. Blijf melden a.u.b.


NAARDERMEER

Geen bijzonderheden.


NAARDERMEERKWARTIER

Tussen 26 en 27 februari werd er een fiets weggenomen voor een woning aan de Graaf Willem den Oudenlaan. Betrof een dames fiets van Batavus. De herenfietsen die er naast stonden die zijn niet weggenomen.


ORANJE NASSAUPARK NOORD

In de nacht van 22 op 23 maart werden een tweetal vernielingen gepleegd op de Rijksweg. De betonnen versiersels werden van een betonnen legering afgeschopt/getrapt en bij een tweede woning werd de brievenbus vernield.


ORANJE NASSAUPARK ZUID

Kwam er op 21 februari een melding binnen van stalking. Blijkt dat iemand wordt lastig gevallen door een ex partner. Belangrijk hierin is dat slachtoffers een logboek bijhouden zodat bij de politie de stelselmatigheid aangetoond kan worden. Sms-jes en mailtjes bewaren en in een notitieblok noteren wanneer er gestalkt wordt.

Op 8 maart werd een melding gedaan van een man bij de Juliana van Stolberglaan die in zijn blote kont op een bankje zat. Collega’s hebben de man niet aangetroffen. Mocht u dit nou een keer zelf zien, bel dan de politie en blijf even bij de man in de buurt zodat mijn collega’s de man kunnen treffen.

Tussen 12 en 13 maart werd er in 2 auto’s opengebroken op de Juliana van Stolberglaan en de Graaf Lodewijklaan waarna de navigatie en het stuurwiel werden weggenomen.

Op 26 maart tussen 22.00 uur en 22.30 uur vindt er een straatroof plaats op de hoek Comeniuslaan/Julianalaan. De aangever loopt op straat en krijgt van achteren een harde duw waardoor hij ten val komt en daarbij ook zijn tas laat vallen. De tas wordt vervolgens weggenomen. Woont u op of in de omgeving van de Comeniuslaan/Julianalaan en u heeft camerabeelden gericht op uw tuin/openbare weg, kijkt u de beelden dan even na. De dader zou een persoon zijn in het zwart gekleed.


VIERHOVEN

Op 18 februari werd er een persoon in de hofjes aangehouden terzake huiselijk geweld en hij heeft een huisverbod gekregen van 10 dagen. Hulpverlening wordt opgestart.

Op 2 maart werden een man en een vrouw op de Pr Irenehof aangehouden terzake diefstal/heling van een fiets. Proces Verbaal wordt opgemaakt.

Op 27 maart werd een persoon aangehouden terzake diefstal/oplichting. De verdachte hing meerdere malen een zielig verhaal op bij een oudere man, waarna hij steeds geld kreeg. Echter gaf de verdachte het geld uit aan andere zaken dan waarvoor hij het had gekregen. De verdachte zal zich voor de rechter moeten verantwoorden en mogelijk dat hij al het geld moet terugbetalen.


TUINDORP/KEVERDIJK

Op 10 maart werd een hennepkwekerij ontruimd op het Jac P Thijssepark. Eigenaar krijgt een proces verbaal en vermoedelijk een naheffing van de energieleverancier.

Op 17 februari werd er uit een schuur aan de Nesciohof een tweetal electrische fietsen gestolen.

Op 19 februari werd gepoogd in te breken op de Nesciohof. Is echter niet gelukt ivm het goede hang en sluitwerk.

Op 19 februari werd een winkeldiefstal gepleegd waarbij voor 1344,- Euro aan postzegels werd weggenomen. Daders staan op de camera maar helaas nog niet gepakt.

Op 26 februari werd gemeld dat er 2 ierse mannen langs de deuren gingen ivm het aanbieden van werkzaamheden. Mijn advies is om NIET met deze mannen in zee te gaan.

Op 8 maart werd gepoogd een woning open te breken op de Keverdijk. Is echter niet gelukt.

Op 11 maart werd er ingebroken in een woning op de Vaartweg waarbij een laptop werd weggenomen.

Op 16 maart werd een persoon aangehouden op de Rijksweg. Hij negeerde een stopteken en werd tot stoppen gedwongen. Meneer bleek verdovende middelen bij zich te hebben.

Op 22 maart werd door het personeel van de supermarkt Plus Bos Naarden een winkeldief aangehouden. Medewerkers hebben de verdachte moeten tegenhouden/vasthouden omdat hij er vandoor wilde gaan. De winkeldief kreeg van jusitie een transactie voorstel van 260 Euro en zal daarbij ook nog 181 Euro moeten betalen aan de supermarkt ivm gemaakte kosten. Duur geintje blijkt achteraf.
Wat te zien was op de camerabeelden was dat het publiek die de aanhouding zagen gebeuren niet ingrijpen en blijven kijken. Als u iets ziet gebeuren waarbij duidelijk is dat een persoon wordt aangehouden voor winkeldiefstal, dan mag u best helpen. Denk wel altijd eerst aan uw eigen veiligheid. Iemand vasthouden mag best. Gewoon met een paar man op iemand gaan zitten en op de plek houden tot de politie er is. GEEN KLAPPEN of SCHOPPEN UITDELEN.

Op 25 maart werd op de Anna Meurstraat een mogelijke inbreker gezien. Melder zag de schrikverlichting aangaan en zag toen een man die aan de poort aan het rommelen was. Toen de melder de verlichting in de woning aan deed, ging de persoon er rennend vandoor.

Op 26 maart werd op de Churchillstraat een diefstal gepleegd, waarna een dag later de verdachte werd aangehouden. E.a.a. had te maken met relationele problemen.

Tussen 20 en 27 maart werden 2 kentekenplaten gestolen vanaf een auto geparkeerd aan het Jac P. Thijssepark.


Tot over 2 weken

Met vriendelijke groet,
Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

Goede morgen,


Hierbij een vakantieflyer. Interessant voorafgaand aan een vakantieperiode.

Vakantieflyer politie.pdf


Met vriendelijke groet,

Mark Overliese
Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha