Uw mening?


16-03-14 Incidenten 24 februari t/m 10 maart 2014

Hierbij het twee-wekelijkse politiebericht van Mark Overliese.

Lieve mensen,

De afgelopen 2 weken kenmerkten zich door een aantal mooie arrestaties en andere incidenten. Ik spreek van mooi omdat iedere ‘diender” streeft naar het vangen van de “boef” of het redden van een leven. Ik heb het dan niet over het leed dat daaraan vooraf gaat, want dat is vaak bijzonder verdrietig. Maar goed, ik wist zelf een straatrover te arresteren alsmede een mij bekende “boef” die tuingereedschap stal uit een afgesloten garage. Eergisteren was ik nog bij een geslaagde reanimatie en besefte ik me weer hoe belangrijk het is als mensen kunnen reanimeren en de noodzaak van AED’s. Bij een sportclub in Bussum kreeg een bezoeker een hartstilstand. omstanders startten onmiddellijk de reanimatie maar hadden niet de beschikking over een aed. Pas toen de ambulance ter plaatse kwam en de aed aansloot zorgde de eerste schok al voor een teken van leven. de man is met hartslag naar het ziekenhuis vervoerd.

Ik wil u wel wijzen op het mooie weer en het openzetten van deuren en ramen. Ach, je weet wat ik bedoel, toch?

WONINGINBRAKEN

Tussen dinsdag 4 en woensdag 5 maart werd er ingebroken in een woning aan de Oostwalstraat (Vesting). Buurt- en technischonderzoek werden door ons verricht.

Ook aan de Kuyperlaan (Ministerpark) was het raak. Op vrijdag 7 maart rond 10.15 uur werd er ingebroken terwijl de bewoners thuis waren. Men is gelukkig zonder buit vertrokken en bleef het bij een poging.

AUTO INBRAKEN

Tussen maandag 24 en dinsdag 25 werd er ingebroken in een BMW aan de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark). De navigatie, airbags en carkit werden gestolen.

Tussen zondag 2 en maandag 3 maart werden er vanuit een BMW de airbags, stuur en navigatiesysteem gestolen. Geheel vond plaats in de Jan Toebacklaan (Rembrandtpark). In deze nacht werden de navigatie en airbags ook gestolen vanuit een Mercedes. Dit gebeurde aan de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark).

DIEFSTAL FIETS

Op maandag 24 februari tussen 14.45 en 23.00 uur hebben onbekenden een Altra bakkerfiets gestolen vanaf het terrein van het Naarderheem aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten).

VERNIELINGEN

Tussen vrijdag 7 en zaterdag 8 maart bekraste onbekenden een personenauto in de Goeman Borgesiuslaan (Ministerpark).

Zondagmorgen vroeg, 9 maart omstreeks 03.00 uur vernielden een paar knapen op de fiets een aantal abri’s op de Ijsselmeerweg. Mocht je informatie hebben laat dit ons dan weten. Anoniem kan ook. 0800700.

OVERLAST JEUGD

Op woensdag 26 februari rond de klok van 2 uur, werden bewoners van de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark) wakker van schreeuwende kinderen en belden ons. Helaas waren de schreeuwende pubers net weg toen mijn collega’s arriveerden.

CONFLICTEN

Geen.

OVERIGE DELICTEN          

Tijdens carnaval op 1 maart werd er tussen 12 en 21 uur een mobiele telefoon gestolen vanuit een café aan de Marktstraat. (vesting)

Op woensdag 5 maart arresteerde ikzelf een man omdat hij liep te sjouwen met een bladblazer. Mag dat dan niet? Hoor ik u zeggen. Natuurlijk wel! Alleen, ik kende deze man en wist dat het er op zijn zachtst gezegd niet een was met “groene” vingers. Ik kreeg gelijk, want kort hierop wist ik dat de bladblazer gestolen was in de Vesting en kon de recherche de zaak rondmaken. Hij is nog steeds bij ons te gast en dat blijft voorlopig ook zo. Over 14 dagen mag hij naar de rechter.

Op zaterdag 8 maart vonden buitenspelende kinderen in de omgeving van de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark) een op een wapen gelijkend voorwerp. Mogelijk heeft dit iets te maken met de straatroof van 23 februari in dezelfde omgeving. De zaak wordt verder onderzocht.

ARRESTATIES

Op 24 februari werd een 25 jarige inwoner van Bussum, in Naarden gearresteerd terzake van bedreiging en vernieling.

Op 25 februari wisten mijn collega’s een 30 jarige inwoner van Naarden gearresteerd terzake van de diefstal van een fiets.

Op 25 februari werd er een 15 jarige inwoner van Naarden gearresteerd voor een woninginbraak in Naarden in oktober 2013.

Op 27 februari arresteerden wij een 25 jarige man terzake van een bedreiging.

Op 2 maart arresteerden wij een 30 jarige inwoner en een 47 jarige inwoonster van Naarden terzake van de diefstal van een fiets.

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese
Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha