Uw mening?


16-02-14 Incidenten 3 t/m 17 februari 2014

Hierbij de twee-wekelijkse politieberichten van zowel Mark Overliese als Dennis van den Berg.

Lieve mensen,

Ik ben er even tussenuit geweest. Ging behoorlijk door mijn rug en heb gedwongen niets gedaan. Vandaar dat ik vanaf de 19de geen overzicht meer heb gemaakt. Maar ik ben er weer hoor en hierbij het overzicht van de afgelopen 14 dagen in “mijn” deel van het prachtige Naarden.

Het is allemaal niet heel erg wild hoewel ik wel een stijgende lijn zie in het aantal auto-inbraken. Daar moeten we weer scherp op worden. Verder heb ik allerhande folders in de aanbieding. Hoe voorkom je een woninginbraak, auto-inbraak en checklisten. Ik heb de voorzitters gevraagd deze folders onder de leden te verspreiden. Componisten heeft inmiddels gereageerd maar ik denk dat het ook waardevol is voor de overige verenigingen.

WONINGINBRAKEN

Op maandag 10 februari omstreeks 21.15 uur hoorde de bewoner van een woning aan de Rembrandtlaan gestommel op de eerste verdieping. Dit bleek een inbreker te zijn die zich toegang tot de woning had verschaft via het openstaande slaapkamerraam. De inbreker liet zich wegjagen en er is niets gestolen.  Een signalement van de inbreker is er niet. De man droeg een zwarte muts met een bolletje daarop.

AUTO INBRAKEN

Tussen maandag 3 en dinsdag 4 februari werd er een ruitenwisser van een Jeep gestolen op de Bussummerstraat (Vesting).

Tussen dinsdag 4 en woensdag 5 februari hebben onverlaten geprobeerd een Audi Q7 te stelen in de Jan Steenlaan (Rembrandtpark).

Tussen woensdag 12 en donderdag 13 februari werd er in de van Halllaan (Rembrandtlaan) een BMW opengebroken. Airbags, navigatie en een zonnebril werden gestolen. In diezelfde periode werd in de Cort vd Lindenlaan (Ministerpark) ook een BMW opengebroken. Hierbij werd het stuur gestolen.

DIEFSTAL FIETS

Ik zie een stijging in het aantal gestolen electrische fietsen. Afgelopen 2 weken drie stuks, in Naarden alleen. In alle gevallen betrof het een Qwic trend 4. Doe er je voordeel mee.

Tussen 15 en 16 februari werd er een rode Aprilla bromfiets gestolen vanaf de Kuijperlaan (Ministerpark) voorzien van het kenteken D334HJ.

VERNIELINGEN

Op zaterdag 15 februari omstreeks 17.45 uur vond een 14 jarige jongen het nodig tegen een speelhuisje te trappen waardoor deze vernield werd. De jongen werd echter herkend door een getuige die de politie in kennis stelde. De ouders van de jongen zullen opdraaien voor de schade terwijl de jongen zijn handelen mag bekopen met een bekeuring.

CONFLICTEN

Diverse malen hebben wij bemiddeld in een conflict tussen buren aan de Oud Huizerweg. Nu ben ik niet een zodanige voorstander van bemiddelen, helemaal niet als partijen zelf niet met elkaar willen praten, maar in dit geval hebben wij het (vruchteloos) geprobeerd. De woningen van de buren grenzen aan elkaar. De ene woning is voorzien van een paar glazen bouwblokken zodat er wat licht naar binnen komt. De andere buur ergert zich aan die glazen stenen die uitkijken op zijn tuin. Niet dat je er doorheen kunt kijken, maar goed. Deze man heeft het glas aan de buitenkant afgeplakt en weigerde deze weg te halen (hoe kinderachtig kun je zijn) en daarna met verf besmeurd. Er is aangifte gedaan van vernieling.

Dan nog even het “schreeuwmeisje” uit het Componistenkwartier. Voor hen die dit iets zegt. De hulpverlening is opgestart. Het zal niet 1,2,3 allemaal geregeld zijn maar er wordt gebroed op een goed behandelplan voor de korte- en lange termijn en tot die tijd is er begeleiding thuis. Uiteraard heb ik contact met de familie. Het zijn schatten dus ik doe nog maar eens een beroep op uw geduld.

De vorige keer haalde ik al een conflict in het Rembrandtpark aan waarbij buren elkaar in de weg zitten. De voetballende-kinderen-casus zeg maar. Ook dit heeft weer gespeeld (uiteraard) en de terugbelverzoeken vliegen me om de oren. Zonde als je zo mooi woont dat het je niet lukt om op goede voet met je buren te staan.

OVERLAST JEUGD

Geen.

OVERIGE

Tussen dinsdag 4 en woensdag 5 februari werd er vanuit een tuin aan de Schubertlaan (Componisten) een tuinstoel gestolen. Het betreft een metalen stoel met gevlochten zitting.

Op vrijdag 7 februari rond 17.00 uur werd vanuit de kleedkamer van een fitnesscentrum aan de Amersfoortsestraatweg een portemonnee gestolen. Mag ik een waarschuwing geven? Het gebeurt regelmatig dat er waardevolle spullen worden gestolen in sportcentra. Er zijn ALTIJD lockers aanwezig. Doe daar de waardevolle spullen in. Laat ze niet in de kleedkamer achter. Dat is vragen om problemen.

Op 12 februari omstreeks 17.00 uur werd er in een supermarkt aan de Amersfoortsestraatweg een diefstal gepleegd door twee mannen. De mannen staan op de bewakingscamera en een onderzoek is ingesteld.

ARRESTATIES

Op 6 februari werden een 26 jarige en een 27 jarige man afkomstig uit Almere in de Mackaylaan gearresteerd terzake van een poging tot woninginbraak.

Op 15 februari rond 01.00 uur werd een 17 jarige Naarder in de Geurt Schipperstraat gearresteerd terzake van joyrijden, rijden zonder rijbewijs en verlaten plaats ongeval. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese
Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
  

Beste wijkbewoners,

Wederom redelijk rustig geweest de afgelopen 2 weken. Wel een aantal inbraken geweest. Zelf heb ik nog een persoon aangehouden die een grote schroevendraaier op zak had en bekend staat als inbreker. Dit is dus een goede reden om verdachte personen te melden zodat we hem/haar, als hij/zij bijvoorbeeld een bekende inbreker is,  kunnen controleren op het bij zich hebben van inbrekers werktuigen. Ik denk dat hiermee een inbraak is voorkomen.

Dan het overzicht.

DE FORTLANDEN

Geen bijzonderheden.

BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Geen bijzonderheden.

INDUSTRIEPARK

Geen bijzonderheden.

NAARDERMEER

Geen bijzonderheden.

NAARDERMEERKWARTIER

Geen bijzonderheden.

ORANJE NASSAUPARK NOORD

Werden tussen 14-02-2014 1700 uur en 17-02-2014 09.30 uur 2 fietsen weggenomen uit de inpandige fietsenberging van wooncentrum de Schans.

ORANJE NASSAUPARK ZUID

Geen bijzonderheden.

VIERHOVEN

Tussen woensdag 5 februari 2014 te 17:00 uur en donderdag 6 februari 2014 te 07:30 uur werd er gepoogd in te breken op de Prinses Marijkehof. Achterdeur werd gepoogd open te breken met een breekvoorwerp.

In de nacht van 8 op 9 februari werd er ingebroken bij de slagerij aan de Burg J. Visserlaan te Naarden. Er werd een hoeveelheid geld weggenomen.

Op 8 februari werd er aangebeld bij een mevrouw op de Prinses Margriethof. Stond een man voor de deur die zei van de politie te zijn en vroeg de vrouw of zij tussen de 17 jaar en 70 jaar oud was. Mevrouw heeft  aangegeven geen interesse te hebben en meneer is weer gegaan. Signalement:

 • Grote stevige man
 • Rond de 40 jaar
 • Blanke huidskleur
 • Kort donker haar
 • Sprak de nederlandse taal zonder accent
 • Droeg een blauwe notitieblok bij zich.

 

Mogelijk is dit een nepagent geweest, want het is mij niet bekend dat een collega met een dergelijk verhaal de wijk is langs gegaan.

TUINDORP/KEVERDIJK

Werd op 4 februari gezien dat 2 personen in het Jac P. Thijssepark aan achterdeuren aan het voelen waren. Personen waren op een gegeven moment weggerend nadat de melder ze betrapt had.
Het zou gaan om twee noord Afrikaanse jongens.

Jongen 1

 • Tussen 18/20 jaar oud
 • Donker opgeschoren haar
 • Bol hoofd
 • Lichte jas
 • Blauwe broek
 • Was kleiner dan jongen 2
 • Rende als laatste de tuin uit

 

Jongen 2

 • Donkere jas met mogelijk een capuchon
 • Was langer dan jongen 1

 

Door collega’s is uitgekeken maar de heren zijn niet aangetroffen.

Op 12 februari tussen 08.00 uur en 20.55 uur werd er ingebroken op de Ten Boschstraat waarbij een raampje werd opengebroken. Woning wel doorzocht maar niets weggenomen.

Op 12 februari werd gepoogd in te breken op de Huijbert van Eijkenstraat. Gepoogd werd om de schuifpui aan de achterzijde te forceren. Dit is niet gelukt.

Op 14 februari trof ik een auto die door een heg de achtertuin van een woning was ingereden. Na enig onderzoek is er een persoon aangehouden. Meneer was minderjarig en reed zonder rijbewijs in de auto van zijn vriendin die hier niets van wist. Proces verbaal wordt opgemaakt en de schade zal verhaald gaan worden.

Tussen 16 en 17 februari werd een schuur aan de Nesciohof opengebroken waarna 2 fietsen werden weggenomen. Cilinderslot werd afgebroken.

Tot over 2 weken

Met vriendelijke groet,
Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha