Uw mening?


26-01-14 Incidenten 6 t/m 20 januari 2014

Hierbij de twee-wekelijkse politieberichten van zowel Mark Overliese als Dennis van den Berg.

Lieve mensen,

Gisteren zat ik aan mijn bureau dit overzicht te schrijven toen er een melding kwam van een inbraak aan het Grenspad in Naarden. Ik ben vooral bij de politie gegaan om boeven te vangen en samen met mijn maatje Dennis vd Berg zijn we naar het Grenspad gereden. We kwamen, zagen en overwonnen, want na een achtervolging te voet, wist ik, samen met collega Barry 1 van de knapen te vangen. Het betrof een 17 jarige Huizer. De tweede werd snel daarna ook in de kraag gevat. Betrof eveneens een 17 jarige Huizer. Dit is de reden dat ik een etmaal te laat het overzicht heb verzonden. Ik ga er van uit dat je daar begrip voor hebt.

Tenslotte wil ik aandacht vragen voor de verkeerssituatie rondom de dependance van de Godelindeschool aan de Amersfoortsestraatweg. De riolering wordt vervangen, het fietspad is afgesloten en kinderen moeten daar oversteken, geholpen door verkeersbrigadiers. De maximale snelheid ter plaatse is 30 kilometer per uur. Er hangen meerdere borden en zelfs een matrixbord waarop je de snelheid kunt aflezen. Pas je snelheid aan. Eergisteren werd er op de rotonde een jongetje aangereden. Zeker tussen 08.00 en 08.30 uur, als er enorm veel kinderen fietsen, pas dan je snelheid aan, kijk goed uit en geef richting aan! Laat andere weggebruikers zien wat je doet. Ik heb meerdere keren gecontroleerd en het is af en toe schijnend. Behoorlijk wat automobilisten geven geen richting aan als ze de rotonde verlaten. De gemiddelde automobilist rijdt 10 kilometer te snel (en dan sta ik er zelfs in uniform bij). Schot voor open doel: ALLE KINDEREN FIETSTEN MET DE JUISTE FIETSVERLICHTING. Chapeau.

WONINGINBRAKEN

Tussen 12 en 13 januari heeft men geprobeerd een woning aan de Thorbeckelaan open te breken. Men deed een poging de cilinder uit het slot te trekken, wat jammerlijk mislukte. Een dag later werd de tuinpoort van een straatgenoot opengebroken.

Tussen 14 en 15 januari lukte het dan eindelijk toch in de Thorbeckelaan de tuindeuren van een woning open te breken en er van door te gaan met o.a. een spelcomputer.

AUTO INBRAKEN

Tussen woensdag 15 en donderdag 16 januari werd er ingebroken in een Volkswagen Golf die geparkeerd stond aan de Nagtglaslaan (Ministerpark). Het ingebouwde navigatiesysteem werd gestolen.

DIEFSTAL FIETS

Op 11 januari tussen 09.15 en 11.30 uur werd er een Sparta Ion gestolen vanaf het Jac. P Thijssepark (Keverdijk). Alle gegevens waren bekend van de fiets en inmiddels staat deze gesignaleerd.

VERNIELINGEN

Tussen 13 en 15 januari werden de banden van een Suzuki lekgestoken in de Mackaylaan (Ministerpark).

 Tussen 15 en 16 januari werd er een ruit vernield van de Vitus MAVO aan de Cort vd Lindenlaan. Kort daarvoor reden mijn collega’s dus op een melding van jeugdoverlast. We gaan nog het een en ander proberen uit te zoeken maar als je informatie hebt over welke snotjongens “onze” spullen lopen te vernielen, ik houd mij aanbevolen.

CONFLICTEN

In het Rembrandtpark speelt al langer een burenconflict waar wij als politie al eerder bemoeienis mee hebben gehad. Voetballende kinderen. Bal in de tuin, soms tegen de ruiten. Kinderen ongevraagd in de tuin om de bal op te halen en een buurman die daar niet van gediend is. Partijen communiceren niet (meer) en ballen worden afgepakt en niet meer (meteen) teruggegeven. De boel escaleert en wij kunnen niet bemiddelen. Nu is er voor beide partijen iets te zeggen. Kinderen moeten kunnen voetballen en ja, in een kinderrijke omgeving komt er wel eens een bal in je tuin. Je kunt echter mensen (en kinderen dus ook, zijn net mensen) verbieden je erf te betreden. Doe je het dan toch, dan pleeg je mogelijk een strafbaar feit. Of een jong kind vervolgens strafrechtelijk wordt aangepakt is uiteraard nog maar de vraag. Een bal niet teruggeven kan echter ook een strafbaar feit opleveren. Wat denk je van verduistering? Iets dat anders dan door een misdrijf onder je is gekomen vervolgens wegnemen. Of diefstal? Ook dit is uiterst discutabel uiteraard want wat is de bedoeling van de buurman? Kinderen je tuin uitjagen met een hockeystick dan? Kortom een escalerend burenconflict over een mijns inziens klein probleem.

OVERLAST JEUGD

Op woensdag 15 januari rond 21.00 uur zorgde een groepje van 4 jongeren voor overlast bij de Comeniusschool aan de Cort vd Lindenlaan (Ministerpark). Helaas werd de locatie verkeerd doorgegeven aan mijn collega’s en stonden ze bij de verkeerde school. Geen jeugd aangetroffen derhalve.

OVERIGE

Op maandag 6 januari tussen 10 en 12 uur werd er vanuit de kleedkamer van de sportschool aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten) kleding gestolen.

 Tussen 10 en 13 januari werd er een enorme hoeveelheid brandstof gestolen vanaf de IJsselmeerweg. Ik wil u vragen verdachte situaties direct te melden in en nabij de werkzaamheden op de A1 en A6.

 Op donderdag 16 januari rond 21.30 uur reden een paar 14 jarige knapen over de Meerweg in Naarden. Ze kwamen van voetbal en fietsten naar huis. 4 tegemoetkomende jongens, van Marokkaanse afkomst en hun hoofden onherkenbaar door capuchons hielden hen tegen en bevolen hen de zakken leeg te maken. De buit bestond slechts uit een aansteker en dat was zelfs voor deze “dappere” knullen te min. De voetbalvrienden mochten doorrijden. Wie heeft die avond iets gezien dat ons kan helpen bij het onderzoek? Bel 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, 0800-7000.

ARRESTATIES

Op woensdag 8 januari arresteerden mijn collega’s in Bussum een 44 jarige man zonder vast woonadres op heterdaad bij een inbraak.

Op 12 januari arresteerden mijn collega’s een 23 jarige inwoonster van Bussum. Zij had eerder een laptop gestolen.

Op 14 januari kon ik, samen met het hennepteam, een 47 jarige inwoonster van Naarden arresteren. Er bevond zich een hennepkwekerij in haar woning.

Op 15 januari arresteerden wij een 35 jarige Bussummer terzake van huiselijk geweld.

Op 15 januari werd er ook een 37 jarige Naarder aangehouden terzake van winkeldiefstal.

Op 16 januari arresteerden mijn collega’s een 46 jarige Bussummer terzake van huiselijk geweld.

Op 18 januari werd er een 45 jarige Bussummer gearresteerd terzake van diefstal danwel heling.

Op 19 januari werd een net 20 jarige Bussummer gearresteerd terzake van openbare dronkenschap in het horecagebied.

Op 18 januari werd tenslotte een 41 jarige inwoner van Nieuwegein gearresteerd nadat hij een fiets had gestolen.

Met vriendelijke groet,
Wijkagent en evenementencoordinator Naarden
Ministerpark, Vesting, Rembrandtpark, Beethovenpark, Valkeveen, Naarderbos, Bos van Bredius.
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
  

Beste wijkbewoners,

Hierbij het overzicht van de afgelopen 2 weken.

DE FORTLANDEN

Werd op 17 januari melding gedaan vanaf de Vroedschap dat  2 verdachte personen zich ophielden in de wijk. Collega’s ter plaatse gegaan, maar de heren niet meer aangetroffen. 

BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Op 9 januari werd er ingebroken in een bedrijf op het Gooimeer. Beetje vreemde inbraak, maar wordt nu onderzocht door de recherche.

INDUSTRIEPARK

In het weekend van 12 januari werd er ingebroken in 2 containers op een afgesloten terrein op de Energiestraat. Banden en velgen werden weggenomen. Wel camera’s, maar helaas niets te zien.

NAARDERMEER

Geen bijzonderheden.

NAARDERMEERKWARTIER

Geen bijzonderheden.

ORANJE NASSAUPARK NOORD

Geen bijzonderheden.

ORANJE NASSAUPARK ZUID

Werd op 11 januari gepoogd in te breken op de Graaf Willen de Oudelaan. Er werd een grindtegel door het raam gesmeten, maar de dader is niet binnen geweest.

VIERHOVEN

Geen bijzonderheden.

TUINDORP/KEVERDIJK

Werd op 9 januari ingebroken bij een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg, waarbij de toegangsdeur geen schade had, maar de binnendeur wel. Geen goederen weggenomen, voor zover bekend.

Dan werd er op 14 januari op het Jac P Thijssepark een hennepkwekerij opgerold, waarbij een vrouw werd aangehouden. Onderzoek loopt nog en proces Verbaal wordt opgemaakt. Ook zal de energieleverancier een naheffing gaan sturen.

Werd op 12 januari gepoogd in te breken op de Churchillstraat. Achterraam werd gepoogd open te breken met een breekvoorwerp. Echter is het men niet gelukt om naar binnen te gaan en is er dus niets weggenomen.

Werd er op 13 januari melding gedaan van drugsdealen op de Kol Verveerstraat. De dealer zou mogelijk rondrijden in een groene Volkswagen Golf. Ziet u een groene Golf waaruit iets wordt overgegeven aan een persoon, noteer het kenteken en bel de politie.
Niet bellen voor elke groene Volkswagen Golf die alleen maar door de straat rijdt a.u.b.

Op 18 januari werd er ingebroken op de Keverdijk, waarbij de voordeur werd opengebroken. Vermoedelijk werd de sluitkom verbogen met een schroevendraaier. Gehele bovenverdieping werd doorzocht. 

Tot over 2 weken

Met vriendelijke groet,
Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha