Uw mening?


07-01-14 Incidenten 23 december t/m 6 januari

Hierbij de twee-wekelijkse politieberichten van zowel Mark Overliese als Dennis van den Berg.

Lieve mensen,

Het nieuwe jaar is begonnen en ik hoop voor u in gezondheid. Ik wens u dan (op de valreep) ook een zeer gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar toe.

Helaas is het nieuwe jaar voor een aantal inwoners van Naarden slecht begonnen. 8 inbraken in woningen tel ik over de afgelopen 2 weken. Gelukkig in 3 gevallen bleef het bij een poging. Het is een tendens die wij steeds zien terugkeren en ook op ingezet hebben. Helaas heeft dit niet alles kunnen voorkomen.

Naar mijn mening hebben we minder meldingen gehad van vuurwerkoverlast en vernielingen. Iedere keer als ik echter een opgeblazen straatmeubel zie, bedenk ik tandenkrassend dat we dit mijn zijn allen moeten betalen. Waar is dit nu toch voor nodig? Maar ja, het was minder dan voorgaande jaren.

Ik heb enkele weken een tweet (Twitter berichtje) verstuurd met de opmerking dat er opeens veel buren- en andere conflicten waren. Of we, als buren, minder verdraagzaam zijn geworden? Als ik nu toch lees, dat een 78 jarige bewoner van de Vesting in elkaar werd geslagen omdat hij een automobilist terecht wilde wijzen, notabene nadat die automobilist een verboden richting inreed en de vouwen uit de broek van de “oude baas” reed, dan sta ik achter die tweet. Worden we minder verdraagzaam?

WONINGINBRAKEN

Tussen 19 en 24 december werd het bovenlicht op de eerste verdieping van een woning aan de Dr. Anthon vd Horstlaan (Componisten) opengebroken. De buit bestond voornamelijk uit sieraden.

Tussen 20 en 23 december werd er een poging ondernomen om in te breken in een woning aan de Wagnerlaan. (Componisten).

Op 27 december rond 23.00 uur probeerden twee mannen in te breken in een woning aan de Brediusweg. Dit mislukte jammerlijk omdat de bewoner ze al had gespot voordat ze iets konden ondernemen en de politie belde. Er was wat personeel voor nodig, waaronder een politiehelikopter, maar beide mannen zijn door ons in de kraag gevat. Het betroffen een 41 jarige inwoner van Zeewolde en een 28 jarig exemplaar uit Kortenhoef. Het zijn bekenden van de politie.

Op 31 december om 22.30 uur waren de bewoners van een woning aan de Huizerstraatweg (Componisten) elders op visite. Zij ontvingen op dit moment een alarmmelding van hun woning en besloten poolshoogte te nemen. Er bleek daadwerkelijk te zijn ingebroken door het inslaan van een raam. Het alarm heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat niet de hele woning is doorzocht.

Tussen 31 december om 20.30 uur en 1 december om 02.30 uur werd een ruit ingegooid van een woning aan de Thorbeckelaan (Ministerpark). Vooral sieraden en computerapparatuur werden gestolen.

Tussen 31 december om 17.00 uur en 1 december om 09.50 uur werd er opnieuw ingebroken in een woning aan de Huizerstraatweg (Componisten). Ook hier werd een ruit ingegooid.

Tussen 30 december en 2 januari was een woning aan de Oud Blaricummerweg (Componisten) doelwit van het inbrekersgilde.

Dan nog een poging aan de Jan Steenlaanlaan (Rembrandtpark) waar men geprobeerd heeft de voordeur open te breken.

AUTO INBRAKEN

Op 27 december tussen 14.30 en 15.00 uur werd er een Toyota Aygo opengebroken aan de Valkeveenselaan. Er werden bankpassen gestolen.

VERNIELINGEN

Tussen 29 en 30 december werd de ruit van een voordeur aan de vd Helstlaan (Rembrandtkwartier) vernield. Bewoners troffen een rond gaatje aan.

CONFLICTEN

Op zondag 29 december omstreeks 17.00 uur werd een 78 jarige bewoner van de Vesting in elkaar geslagen door een onbekende man. Het gebeurde op de Beijert en ik hoop dat u iets gezien heeft en ons kan helpen. Een lichtgetinte man, met atletisch figuur en een dikke bos zwart haar met krullen en gekleed in zwarte kleding reed waarschijnlijk in een donkerblauwe Opel stationwagen over de Beijert. Hij reed snel en tegen de richting in. Hij kwam dus vanaf het Adriaan Dortsmanplein. Nadat de Vestingbewoner met zijn vinger wees naar het inrijverbod stopte de man, stapte uit en sloeg hem in elkaar. Een ongelofelijk laffe daad. Er is aangifte gedaan.

JEUGD- EN VUURWERKOVERLAST

Op 31 december rond 17.30 uur werd de melding gedaan dat het grasveld aan de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark) in brand stond. Ter plaatse werd niets aangetroffen. De aanwezige jeugd is door mijn collega’s weggestuurd en de brandweer afgebeld.

OVERIGE

Op of rond 27 december werd gereedschap gestolen vanuit een berging onder flat aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten).

ARRESTATIES

Het basisteam Naarden en Bussum, zoals wij tegenwoordig heten, hebben mooie successen behaald de afgelopen 2 weken. Over de twee gearresteerde woninginbrekers op de Brediusweg heb ik al geschreven. Daarbuiten werden er nog een 21 en 18 jarige inwoner van Bussum gearresteerd op verdenking van een woninginbraak op de Dennen. Het breekijzer zat nog tussen de deur, dus dat zou in principe goed moeten komen.

Op 24 december werd een 40 jarige Hilversummer gearresteerd bij het stelen van een fiets vanaf het station Naarden.

Op 25 december vernielde een 20 jarige Utrechter een winkelruit in Bussum. Ook hij werd in de kraag gevat.

Op 29 december sloeg een 17 jarige Muiderberger een jongeman, overigens ook een zeer vervelende kwast, in een café op zijn hoofd. Beiden raakten gewond, de een aan zijn hoofd, de ander aan zijn hand. Die met de hand hebben we meegenomen.

10 minuten na het ingaan van het nieuwe jaar arresteerden wij in Bussum een man terzake van huiselijk geweld.

Tenslotte werd er in tuindorp Keverdijk een zoon des huizes gearresteerd terzake van huiselijk geweld.

Met vriendelijke groet,
Mark Overliese
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
  

Beste wijkbewoners,

Hierbij het overzicht van de afgelopen 2 weken. Vanzelfsprekend zijn er veel meldingen gedaan omtrend het afsteken van het vuurwerk en de daarbij behorende overlast/vernielingen. Dit waren er zoveel dat ik dit niet ga benoemen. Verder een aantal woninginbraken, diefstal fiets en diefstal uit auto’s. Ook een viertal aanhoudingen in Bussum, waar ook wij in Naarden last gehad van hebben.

Dan het overzicht.

DE FORTLANDEN

Werd in de nacht van 25 op 26 december 2013 een auto gestolen vanaf de Schout. Voertuig staat gesignaleerd.

Werd op 6 januari 2014 ingebroken in een woning aan de Schout. Slaapkamerraam op de begane grond werd opengebroken en de woning werd doorzocht.

BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Geen bijzonderheden.

INDUSTRIEPARK

Geen bijzonderheden.

NAARDERMEER

Geen bijzonderheden.

NAARDERMEERKWARTIER

Geen bijzonderheden.

ORANJE NASSAUPARK NOORD

Werd op 26 december 2013 vanaf de Koningin Wilhelminalaan een fiets gestolen. Fiets stond in een fietsenrek voor de witte kerk.

Werden er tussen 1 en 2 januari 2014 op de Albertine Agneslaan 2 auto’s opengebroken doormiddel van het inslaan van een zijruit en vervolgens werd de navigatie weggenomen. Hier is dus weinig aan te doen. Enige wat ik kan bedenken is je auto in een parkeergarage zetten en beter opletten met zijn allen.

Op 5 januari 2014 werd op een persoon aangehouden ivm huiselijk geweld. De woonkamer werd in zijn geheel vernield. De persoon heeft een huisverbod van 10 dagen opgelegd gekregen en de hulpverlening zal worden opgestart.

ORANJE NASSAUPARK ZUID

Werd tussen 5 en 6 januari 2014 een raam ingegooid van een woning aan de Rijksweg te Naarden. Gezien het feit dat het raam aan de achterzijde van de woning is, betreft dit vermoedelijk een poging inbraak

VIERHOVEN

Geen bijzonderheden.

TUINDORP/KEVERDIJK

Werd er op 27 december 2013 ingebroken bij een bedrijf aan de Rijksweg, waarna er meerdere kluisjes werden opengebroken.

Dan werd er tussen 30 december 2013 en 2 januari 2014 ingebroken in een woning aan de Generaal Kraijenhofstraat. Een kiep/kantelraam stond open waarna het uitzetijzer is vervormd en de dader naar binnen is gegaan. Gehele woning doorzocht en meerdere goederen zoals een I Pad en een flatscreen zijn weggenomen.

AANHOUDINGEN

Op 27 december 2013 rond 23.00 uur probeerden twee mannen in te breken in een woning aan de Brediusweg te Bussum. Gelukkig was de bewoner alert en zag hij dat de sensorverlichting een aantal keer aansprong. Hierop heeft hij de politie gebeld en zijn mede door gebruik van een politie helikopter 2 personen aangehouden. De heren hadden een accuboor bij zich en het is dus goed mogelijk dat wij in Naarden ook last van de mannen hebben gehad. Voorlopig zitten ze vast en wordt er onderzoek gedaan.

Op 30 december 2013 werden op de Dennen in Bussum ook 2 personen aangehouden terzake een woninginbraak. Hier zag een alerte buurtbewoner 2 personen een steeg inlopen, waar zij eigenlijk niets te zoeken hadden.

Toen mijn collega’s ter plaatse kwamen zagen zij de heren in een achtertuintuin met een koevoet in de hand een deur openbreken. Hierop werden zij uiteraard direct aangehouden.

Op 24 december werd een 40 jarige Hilversummer gearresteerd bij het stelen van een fiets vanaf het station Naarden/Bussum.

Op 25 december vernielde een 20 jarige Utrechter een winkelruit in het uitgaansgebied in Bussum. Ook hij werd in de kraag gevat en moet de schade vergoeden met daaropvolgend een taakstraf.

OVERIG

Huiselijk geweld

Zo nu en dan wordt er een aanhouding gedaan ivm huiselijk geweld en merk ik dat het probleem vaak zit in het weigeren van hulpverlening, danwel tijdig accepteren van hulpverlening. De grens van het toelaatbare wordt bij elk incident vaak iets verlegd, net zo lang tot er een uitbarsting volgt en de politie eraan te pas moet komen.
Een dergelijke situatie kan ons allemaal overkomen.

Denk hierbij aan puberende kinderen, drinkende ouders of financiële problemen binnen het gezin. Dit zijn enkele voorbeelden. Laat het niet zover komen en heeft u een probleem op wat voor manier dan ook, schaam u er niet voor en zoek hulp. Zo kunt u bijvoorbeeld binnen stappen bij de GGD Gooi en Vechtstreek aan de Burgemeester de Bordesstraat 80 te Bussum of bellen voor een afspraak via telefoonnummer  0356926222. Zij kunnen u doorverwijzen naar een passende hulpverleningsinstantie.

Tot over 2 weken

Met vriendelijke groet,
Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha