Uw mening?


16-12-13 Incidenten 25 november t/m 9 december

Hierbij het overzicht van incidenten over de afgelopen 14 dagen. Afgelopen maand is het aantal vermogensdelicten (waaronder inbraken vallen) met 10% gedaald t.o.v. vorig jaar. Uw oplettendheid en onze inzet in het kader van het donkere dagen offensief hebben hieraan bijgedragen. December is van oudsher een maand waarin veel woninginbraken plaatsvinden. Zeker rondom de feestdagen zijn veel mensen niet thuis. We zagen het ook op 5 december. Dus wees alert en bel 112 bij verdachte situaties.

WONINGINBRAKEN

Geen

AUTO INBRAKEN

Op maandag 25 november 2013 tussen 17.30 en 19.00 uur werd er voor het zwembad aan de Amersfoortsestraatweg een Citroen DS3 opengebroken. Een groot Sinterklaascadeau werd gestolen. Er is een onderzoek ingesteld door de politie-pieten.

Op maandag 25 november tussen 18.30 en 21.15 uur werd er een Citroen DS3 opengebroken aan het Bastion (Valkeveen). Men nam een tennisracket mee.

Tussen 25 en 26 november werd er een Peugeot 107 opengemaakt aan de Kooltjesbuurt (Vesting). Er was geen schade en twee tassen, die in de auto stonden, werden gestolen.

Op dinsdag 26 november tussen 13.30 en 23.00 uur werd er een Peugeot 107 opengebroken aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten) t.h.v. de Godelindeschool (dependance). Er werd een rugzak gestolen die later weer werd teruggevonden in Laren.

Op 1 december tussen 14.40 en 14.45 uur werd er een auto van het Goois natuurreservaat opengebroken aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten) ter hoogte van natuurpark de Beek. Een tas met bescheiden werd gestolen.

VERNIELINGEN

Tussen 23 en 25 november hebben onbekenden een auto bekrast die geparkeerd stond aan de Rembrandtlaan (Rembrandtpark).

RELATIEPROBLEMEN EN HUISELIJK GEWELD

Op dinsdag 26 november hebben wij, in het Ministerpark, assistentie verleend aan een vader die zijn zoon wilde corrigeren op het bezit van illegaal, zwaar vuurwerk. Zoonlief wilde niet zeggen waar het vuurwerk gebleven was, maar zijn moeder had het inmiddels al weggegooid.

Op 30 november troffen mijn collega’s wederom een bewoonster van het Componistenkwartier aan. Helemaal overstuur. Aan deze langslepende zaak heb ik al in meerdere overzichten aandacht besteed. De hulpverlening komt maar traag op gang en ik hoop dat er vanaf volgende week schot in deze zaak komt.

JEUGDOVERLAST

Op 7 december rond 18.15 uur vonden een aantal jongens het leuk om bij de buren te gaan “belletje lellen”.  De buurman vond het niet erg leuk en de politie werd gebeld. De buurvrouw bood haar excuses aan namens de jongens, maar de melder bleef boos. Ik vraag het u. Vindt u dit een politiezaak?

OVERIGE

Op 7 december werd er vanuit een snackbar in het Ministerpark een behoorlijk geldbedrag gestolen. Deze zaak is in onderzoek.

Op 7 december tussen 14.00 en 18.00 uur werd er een zwarte Freedom omafiets gestolen vanaf de Amersfoortsestraatweg (Componisten). Van de fiets was geen framenummer bekend, dus de kans dat de fiets ooit teruggevonden wordt is nihil.

ARRESTATIES

Op maandag 25 november werd er een 30 jarige inwoonster van Naarden gearresteerd terzake van winkeldiefstal in een supermarkt aan de Amersfoortsestraatweg. Zij had voor 130 euro aan spullen gestolen en heeft een proces verbaal, een winkelontzegging en een civiele schadevergoeding aangezegd gekregen. 

Op 2 december werd er een 18 jarige inwoonster van Bussum gearresteerd omdat zij een raam had ingegooid van de ouderlijke woning. 

Op 3 december werd er een 55 jarige inwoner van Bussum gearresteerd terzake van winkeldiefstal. 

Op 4 december werd er een 27 jarige inwoner van Bussum gearresteerd terzake van het produceren van softdrugs.

Op 4 december vond er in Bussum een verkeersconflict plaats waarbij geslagen werd. Het slachtoffer deed aangifte en de verdachte, een 26 jarige Bussummer werd gearresteerd.

Op 5 december bedreigde een 50 jarige Bussummer twee colporteurs met een mes. Hij werd gearresteerd.

Op 6 december werd er een 33 jarige Utrechter in Bussum gearresteerd terzake van winkeldiefstal.

Op 7 december werd er een 27 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Bussum gearresteerd terzake van een vermogensdelict. 

Op 9 december 2013 werd er opnieuw een 55 jarige Bussummer gearresteerd in Bussum terzake van winkeldiefstal.

Met vriendelijke groet,
Mark Overliese
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
  

Beste wijkbewoners,

Er wordt weer wat vaker ingebroken en Vierhoven en de Keverdijk waarbij het cilinderslot werd afgebroken. Verder zien we dat er wat meer overlast tussen buren worden gemeld. Blijven praten is toch vaak de oplossing.

Dan het overzicht.

DE FORTLANDEN

In de nacht van 27/28 november werd een auto gestolen vanaf een oprit aan de Cort van der Lindenlaan.

BEDRIJVENPARK/GOOIMEER

Geen bijzonderheden.

INDUSTRIEPARK

In de nacht van 25/26 november werd er op de Nikkelstraat een kentekenplaat vanaf een euto gestolen.

Op 2 december werd gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Energiestraat, waarbij de veroorzaker was doorgereden. Getuigen hadden het kenteken genoteerd en de doorrijder is geconfronteerd met zijn actie. Beetje jammer dat men niet even een briefje achterlaat wanneer schade wordt veroorzaakt. We zijn allemaal verzekerd TOCH?  

NAARDERMEER

Geen bijzonderheden.

NAARDERMEERKWARTIER

Op 27 november werd op de Graaf Willem de Oudenlaan een melding gedaan van 2 verdachte personen die interesse hadden voor de woningen. Collega’s hebben geen personen aangetroffen. Door verdachte situaties te melden dirigeert u de politie wel naar uw wijk.

ORANJE NASSAUPARK NOORD

Geen bijzonderheden.

ORANJE NASSAUPARK ZUID

Werden op 28 november op de Lambertus Hortensiuslaan, 2 personen aangehouden in een gestolen auto.

Ook op 29 november werd op de Graaf Janlaan een verward persoon aangetroffen. Bleek weggelopen te zijn uit de Mauritshof, centrum voor patienten met langdurende psychiatrische problematiek, gelegen aan de Hooftlaan te Bussum. Er lopen regelmatig mensen weg uit het Mauritshof dus treft u een verward persoon in de omgeving van de Hooftlaan te Bussum, dan is het goed mogelijk dat deze persoon uit de Mauritshof komt. Telefoonnummer Mauritshof 035 6955500, buiten kantoortijden: 035 6957000.

In het weekend van 29 november werd een ruitenwisser van een auto vernield, welke geparkeerd stond op de Juliana van Stolberglaan.

Helaas worden er vaker auto’s vernield in deze straat. Verstandig is om de auto op uw eigen oprit te parkeren als dit mogelijk is. Vaak worden spiegels van auto’s getrapt bij het voorbij fietsen. Heeft u camera’s aan uw woning hangen, dan mag u gerust de camera op uw geparkeerde auto richten, ook al staat hij op de openbare weg.

VIERHOVEN

In de nacht van 5/6 december werden er 3 woninginbraken gepleegd. Zowel op de Beatrixhof, Margriethof als op het Marijkehof was het raak. Alle keren werd de slotplaat verbogen/afgebroken en daarna het cilinderslot afgebroken. Redelijk simpel om binnen te komen. Kijkt u dus nog eens naar uw hang en sluitwerk.

TUINDORP/KEVERDIJK

Op 28 november werd er midden op de dag een achterdeur van een woning aan de Van Limburg Stirumlaan, opengebroken. Verschillende goederen werden weggenomen.

Op 29 november werd er gepoogd in te breken in een woning gelegen aan Plein 1940-1945. Eerst werd de poort opengebroken en vervolgens werd gepoogd een raam te ontzetten.

Werd op 4 december een verbaal gegeven voor het onjuist aanbieden van afval. Gevalletje eigen schuld dikke bult. Afval op de juiste manier aanbieden want er zijn voorzieningen voor.

AANHOUDINGEN

Helaas geen woninginbrekers aangehouden in ons mooie Naarden. Wel in Huizen en Hilversum, waarvan ik met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan zeggen dat wij daar ook blij mee moeten zijn.

OVERIG

In de omgeving Johan Willem Frisolaan staat een bedrijfsauto geparkeerd van een bedrijf die werkt met kunstgras. Krijg hier veel klachten over. Eigenaar woont in de omgeving en mag daar dus gewoon parkeren. Heeft niets met reclame maken te maken.

Keverdijk en Vierhoven wordt weer wat vaker ingebroken. Verwachting is dat deze inbreker hier terug gaat komen omdat er meerdere woningen voorzien zijn van dezelfde sloten.

Laat dit dus nakijken.

Tot over 2 weken

Met vriendelijke groet,
Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha