Uw mening?


02-12-13 Incidenten 29 oktober t/m 25 november

Wegens omstandigheden bij deze in één keer de politieberichten van de afgelopen 4 weken van zowel Mark Overliese als Dennis van den Berg.

Oktober is al weer achter de rug. De zomer is definitief voorbij en ik stond vanmorgen mijn auto-ruiten voor het eerst te krabben. Ik wil u adviseren daar secuur in te zijn. De veiligheid staat voorop maar om u helemaal over de streep te trekken, slecht schoongemaakte ruiten kunnen een boete opleveren van 220 euro.

Het is redelijk rustig gebleven in Naarden. Deels schrijf ik dat toe aan uw en onze inzet. Buiten dat we veel technische middelen inzetten zoals lokmiddelen, surveilleren we ook frequent bij u in de buurt. Blijf waaks en bel 112 bij onraad.

Met name in het aantal auto-inbraken zit een stijgende lijn. Wellicht dat u daar extra “waaks” op kunt zijn. Bel gerust 112 bij onraad of heterdaad.Ik wil uw aandacht vragen voor het parkeergedrag rondom de scholen. In dit geval de Rehobothschool aan de Westwalstraat. Een school met een reusachtig parkeerterrein vlakbij (Nieuw Molen). Toch parkeren ouders hun auto’s regelmatig op de stoep, op en langs de gele doorgetrokken streep en in het vak voor de busjes van de buitenschoolse opvang. Ik hoop dat iedereen beseft dat wij liever “boeven” vangen dan parkeerbonnen uitdelen. Als ik namelijk mijn tijd moet gaan verdoen met iets triviaals als volwassen mensen attenderen op verboden parkeergedrag heb ik minder tijd om andere, echt belangrijke, zaken te doen. Ik wil u dwingend verzoeken uw auto te parkeren op plaatsen die daarvoor zijn bedoelt.  Mocht u toch uw auto op een foutieve plaats zetten en u krijgt daarvoor een bekeuring, graag ook geen beledigde gezichten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Zoals u kunt lezen is er wederom een lokfiets van de politie gestolen. Het aantal gearresteerden bedraagt nu 9. Tenslotte wil ik u vragen framenummers van uw fietsen te noteren. Mocht uw fiets gestolen worden en u doet aangifte dan kan de fiets, aan de hand van het framenummer gesignaleerd worden. Dat betekent dat wij overal in Nederland uw fiets kunnen herkennen als gestolen. In woningen troffen wij grote hoeveelheden fietsen aan die niet als gestolen te boek stonden. Ik kan daar dan helemaal niets mee en moet die fietsen teruggeven. Ik hoop dat u beseft dat dit ontzettend frustrerend is.

Op donderdag 14 november tussen 19.00 en 20.30 uur werd er in een Volvo V50 ingebroken aan de Kooltjesbuurt (Vesting). Een attachékoffer werd vanuit de kofferbak gestolen. Er werd ook in een Audi ingebroken waarbij een laptop en een Ipad werden gestolen.

Tussen maandag 18 en dinsdag 19 november werd er in een BMW ingebroken aan de Jan Steenlaan (Rembrandtpark). Het navigatiesysteem werd uit de auto gestolen. In dezelfde nacht werd er in een Jeep ingebroken in de Jan Toebacklaan (Rembrandtpark). Daar werd behalve de navigatie ook de airbag gestolen.

Tussen dinsdag 19 en woensdag 20 november brak men in, in een VW Golf aan de Nagtglaslaan (Ministerpark). Er werden kleding en een zonnebril gestolen.

Op donderdag 14 november tussen 19.00 en 20.30 uur werd er in een Volvo V50 ingebroken aan de Kooltjesbuurt (Vesting). Een attachékoffer werd vanuit de kofferbak gestolen. Er werd ook in een Audi ingebroken waarbij een laptop en een Ipad werden gestolen.

Tussen maandag 18 en dinsdag 19 november werd er in een BMW ingebroken aan de Jan Steenlaan (Rembrandtpark). Het navigatiesysteem werd uit de auto gestolen. In dezelfde nacht werd er in een Jeep ingebroken in de Jan Toebacklaan (Rembrandtpark). Daar werd behalve de navigatie ook de airbag gestolen.

Tussen dinsdag 19 en woensdag 20 november brak men in, in een VW Golf aan de Nagtglaslaan (Ministerpark). Er werden kleding en een zonnebril gestolen.

VERNIELING

Tussen vrijdag 25 en maandag 28 oktober werd er van een bedrijf aan de Naarderpoort (Componisten) twee ruiten vernield met stenen danwel een windbuks. De totale schade bedraagt 500 euro.

Tussen dinsdag 29 en woensdag 30 oktober werd de auto van de kinderboerderij aan de Korte Bedekteweg (Vesting) vernield. Zowel de buitenspiegels als de ruitenwissers werden afgebroken. Voor de kinderboerderij natuurlijk een enorme aderlating.

Tussen vrijdag 1 november 19.00 uur en zaterdag 2 november 02.00 uur werd de buitenspiegel van een auto aan de Rembrandtlaan (Rembrandtpark) vernield.

Tussen 22 oktober en 3 november werd er een ruit vernield van een woning aan de Bollelaan. Mogelijk werd de ruit beschoten met een luchtbuks. Er is aangifte gedaan.

DIEFSTAL (BROM)FIETS

Tussen donderdag 24 en dinsdag 29 oktober werd er vanuit een berging aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten) een afgesloten Gazelle herenfiets gestolen. Helaas was er bij de aangever geen framenummer bekend en kon de fiets niet gesignaleerd worden.

Op maandag 18 november tussen 16.30 en 18.30 uur werd er een niet afgesloten omafiets gestolen vanaf de Beethovenlaan (Componisten). De eigenaar kende wel het framenummer en de fiets staat gesignaleerd. De kans dat deze wordt teruggevonden is nu aanwezig. Zonder framenummer is de kans op terugvinden nihil.

CONFLICTEN

Op 13 november heb ik een conflict behandeld tussen buren in het Ministerpark. Een bewoner exploiteert daar een (hobby) veehouderij. Onderzoek leerde dat dit al 100 jaar het geval is en dat de gemeente dit behandeld. Zaak voor ons afgedaan.

Wederom heb ik mij (in mijn vrije tijd) moeten inzetten voor een bewoonster van het Componistenkwartier waar ik al eerder over schreef. Schrijnende situatie waarbij de hulpverlening stappen moet zetten en door mij doorlopend gevoed wordt. Ondanks mijn inzet is er helaas voor betrokkene nog geen afdoende behandeling. Enkele dagen later konden mijn collega’s wederom aan de bel.

ARRESTATIES

Op vrijdag 15 november tussen 16 en 16.30 uur werd er een zakkenrollerij gepleegd in een supermarkt aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten). Slachtoffer betreft een 68 jarige inwoonster van Naarden.

Op maandag 18 november werd een 72 jarige inwoonster van Naarden gearresteerd terzake van winkeldiefstal. Zij ontkende de diefstal. Een proces verbaal is opgemaakt.

Op zaterdag 23 november werd er een fiets vanaf het station gestolen. Het betrof een lokfiets van de politie. In Hilversum werd de dief aangetroffen samen met de fiets waarop hij kon worden gearresteerd. Hij heeft de diefstal bekend. De dief betrof een 25 jarige inwoner van Hilversum.

OVERIGE

Op dinsdag 29 oktober werd er in een supermarkt aan de Amersfoortsestraatweg en 25 jarige Amsterdamse aangehouden terzake van winkeldiefstal. Zij stal goederen ter waarde van 5 euro en kreeg een boete van 200 euro, een winkelverbod en een civiele vordering van 151 euro door de supermarkt. 

Op donderdag 31 oktober kregen mijn collega’s de melding dat er een man over de snelweg zou lopen. Het bleek te gaan om een Rus die geen woord Nederlands sprak en niet beschikte over een geldig identiteitsbewijs. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenrecherche.

Op vrijdag 1 november rond 20.00 uur ontstond er ruzie tijdens een voetbalwedstrijd in de Lunet aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten). Een 25 jarige Huizer werd hierbij gearresteerd. 

Op woensdag 6 november rond 13.45 uur werd er een winkeldiefstal gepleegd in een supermarkt aan de Mackaylaan (Ministerpark) door twee mannen met een klein kind. Zij wisten te ontkomen in een gereedstaande auto. Er is een kenteken bekend en de zaak is in onderzoek.

Op maandag 28 oktober werd er een bromfiets gestolen vanaf de Juliana van Stolbergenlaan. Met behulp van de eigenaar wisten wij de bromfiets op te sporen in een garagebox in de nabije omgeving. Na onderzoek konden wij een 57 jarige inwoner van Naarden als verdachte verhoren. Andere arrestaties zijn niet uitgesloten. De bromfiets zal teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar.

Op dinsdag 29 oktober arresteerden mijn collega’s een 39 jarige Pool terzake van het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Hij voerde inbrekerswerktuigen met zich mee.

Op 4 november werd er een 21 jarige Almeerder aangehouden terzake van de diefstal van een I-Phone vanuit een woning aan de Beeklaan in Bussum.

Op 7 november werd er ingebroken in een woning aan de Prins Mauritslaan in Bussum. Mijn collega’s wisten de 3 verdachten korte tijd later te arresteren. De gearresteerde mannen betroffen een 18 jarige man uit Amsterdam, een 18 jarige en een 16 jarige man uit Nieuwegein.

Met vriendelijke groet,
Mark Overliese
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
  

Beste wijkbewoners,

 

Ik kan jullie vertellen dat er gelukkig niet veel te melden is. Wat opvalt is dat op het Jac P Thijssepark veel wordt ingebroken in garageboxen. Heeft u dus ergens een box, zorg ook hier voor goede sloten. Ik denk dat de dader uit de wijk afkomstig is. Graag alert en meld verdachte situaties.

Verder heeft de Keverdijk last van een persoon die inbreekt waarbij het cilinderslot wordt afgebroken. Wat opvalt is dat dit vaak bij de voordeur gebeurd en dus goed in het zicht is van de tegenover gelegen woningen. Opletten dus. Het is sowieso te merken dat er meer door de burger gemeld wordt. We zijn hier erg blij mee omdat we hierdoor veel extra informatie krijgen.

 

De Keverdijk is redelijk bedrijvig gezien de meldingen en onlangs is hier een buurtplatvorm KTV (Keverdijk Thijssepark Vierhoven) opgestart. Kent u dus iemand die in de Keverdijk Thijssepark of Vierhoven woonachtig is, geef dan even door dat er een buurtplatform is en dat zij zich kunnen melden bij mij of bij de gemeente.

 

Dan het overzicht.

De Fortlanden

Geen bijzonderheden.

Bedrijvenpark/Gooimeer

Geen bijzonderheden.

Industriepark

Op 31 oktober werd er  langs de A1 een verward persoon aangetroffen die niet in het bezit was van een geldig verblijfsdocument. De persoon is overgedragen aan de vreemdelingendienst.

 

Werd er op 7 november 2013 een fiets gestolen vanaf de openbare weg Energiestraat.

 

Op 20 november werd er aangifte gedaan van afpersing waarbij mijn collega’s een verdachte op heterdaad hebben aangehouden op de Kobaltstraat. Onderzoek volgt.

Naardermeer

Geen bijzonderheden.

Naardermeer Kwartier

Geen bijzonderheden.

Oranje Nasseaupark Noord

Op 2 november zijn er 2 personen in een tuin gezien van de Prins Frederik Hendriklaan, die ervandoor gingen toen het licht aanging. Door collega’s geen personen aangetroffen.

 

Werd op 13 november omstreeks 21.20 uur gepoogd in te breken in een woning aan de Albertine Agneslaan. Een raam naast de voordeur werd vernield waarna het alarm afging en de dader(s) op de vlucht is geslagen.

 

Werd op 14 november ingebroken bij een woning aan de koningin Wilhelminalaan. Schuifpui aan de achterzijde werd opengebroken en het hele huis werd doorzocht.

 

Oranje Nasseaupark Zuid

 

Werd op 8 november een verdachte gehoord ivm een aangetroffen gestolen scooter in een garagebox. Naar aanleiding van dit verhoor staat nu een bekende veelpleger gesignaleerd om aangehouden te gaan worden. Ik houd jullie op de hoogte.

 

Kregen wij op 9 november 2 meldingen binnen van een verward persoon in de omgeving van de Juliana van Stolberglaan/Graaf Janlaan. Gaat om een gezette vrouw van middelbare leeftijd die een weekend tas en een tas van de Jumbo bij zich had. Als u weet wie het is, laat het me dan even weten.

 

Werd op 17 november en 23 november vanuit de tuin van een woning aan de Juliana van Stolberglaan een fiets gestolen. Helaas allebei zonder framenummer dus niet kunnen signaleren.

 

Tussen 23 en 25 november werd gepoogd in te breken bij een woning aan de Rijksweg. Door het goede hang en sluitwerk is het vermoedelijk bij een poging gebleven.

Vierhoven

Geen bijzonderheden.

Tuindorp/Keverdijk

Werd op 30 oktober ingebroken op de Ten Boschstraat, waarbij de slotplaat werd verbogen en het cilinderslot van de voordeur werd afgebroken. Gehele woning werd doorzocht.

 

Op 31 oktober werd ingebroken bij een bedrijf aan de Rijksweg waarbij een raam werd vernield en een geldkistje werd weggenomen.

 

Op 5 november werd een bromfiets gestolen uit de achtertuin van een woning aan de Vd Duyn van Maasdamlaan. Bromfiets stond alleen op stuurslot. Ook in de achtertuin dus met een kettingslot op slot zetten.

 

Op 10 november werd een garagebox aan het Jac p Thijssepark opengebroken.

 

Werd tussen 3 en 10 november ingebroken in een schuur aan de Vaartweg en een fiets weggenomen.

Werd op 11 november een persoon aangehouden op de Vaartweg ivm diefstal van een telefoon uit een woning. Hij stond al langer gesignaleerd en nu uiteindelijk toch gepakt.

 

Op 17 november werd er een geluidsoverlast gemeld. Collega’s gingen aan de bel bij de buren met de vraag of het wat zachter kon. uiteraard geen enkel probleem.

Geadviseerd om de volgende keer eerst zelf te vragen bij de buren alvorens de politie te bellen.

 

Op 18 november werd er ingeslopen in een openstaande schuur/bijgebouw aan de Vaartweg, waarbij elektrische apparatuur en een fiets werden weggenomen.

 

Werd op 23 november een auto door mijn collega’s meegenomen omdat de bestuurder nog 3000 euro aan boetes had openstaan en deze niet kon betalen. Hij heeft nu 28 dagen de tijd om de 3000 euro alsnog op te hoesten en anders wordt de auto verkocht.

Aanhoudingen

Op 23 oktober werd onze lokfiets gestolen en is een Hilversummer aangehouden.

 

Ook werden er 2 winkeldieven aangehouden en werd er proces verbaal opgemaakt.

Op 7 november werd er ingebroken in een woning aan de Prins Mauritslaan in Bussum.  Collega’s wisten de 3 verdachten korte tijd later aan te houden De aangehouden mannen betroffen een 18 jarige man uit Amsterdam, een 18 jarige en een 16 jarige man uit Nieuwegein.

Op 29 oktober werd een 39 jarige pool aangehouden voor het bij zich hebben van inbrekers werktuigen.

Overig

Onlangs is er een licht negroide persoon gezien met een grote vierkante bril en een wit mutsje op. Deze persoon komt uit Amsterdam en is al een keer aangehouden in Bussum voor een insluiping. Gezien zijn strafblad is dat hetgeen wat hij de hele dag doet. Hij fietst een beetje rond en loopt zo nu en dan een tuin in. Ziet u deze persoon fietsen of lopen, bel dan 0900 8844. Loopt hij in een tuin, bel dan 112. Betreft een man van  van 51 jaar oud, een grijs ringbaardje en een tatoeage van een vraagteken (?) tussen zijn ogen.

 

Als laatste nog even wat zaken in het algemeen. Als eerste het parkeren rondom de scholen. In de Fortlanden werd ik aangesproken door een buurtbewoner ivm het fout parkeren van mensen die hun kinderen naar school brengen. Ik zal hier de aankomende tijd weer wat meer aandacht voor hebben. 

 

Dan het weer dat aan het veranderen is. Auto’s dienen weer ijsvrij te zijn voordat men gaat rijden. Boete is 220 euro. Ook de fietsverlichting zal weer extra gecontroleerd gaan worden. Denk hierbij vooral aan uw kinderen.

 

Tot over 2 weken

 

Met vriendelijke groet,
Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

 

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha