Uw mening?


31-10-13 Incidenten 14 t/m 28 oktober
Hierbij het tweewekelijks politiebericht van zowel Mark Overliese als Dennis van den Berg
 
Hierbij het gebruikelijk overzicht van de afgelopen 10 dagen. Wat gebeurde er en wat kunnen we er van leren?
Allereerst kan ik zeggen dat er weer een aantal zaken zijn opgelost dankzij meldingen vanuit het publiek. Fantastisch hoe sommige mensen alert zijn en ons bellen bij misdrijven. Zo kon ik een fietsendief arresteren nadat getuigen hem de fiets zagen stelen en daar zelfs foto’s van maakten. Dank hiervoor.
Verder zagen we het aantal woninginbraken, auto-inbraken en fietsendiefstallen in de afgelopen 10 dagen aanzienlijk verminderen. Ik hoop dat onze extra surveillances binnen het donkere dagen offensief en de technische en tactische hulpmiddelen daar iets aan hebben kunnen bijdragen. We blijven daar uiteraard nog mee door gaan. Het valt mij wel op dat er 3 Piaggio scooters zijn gestolen. Als u hier informatie over hebt laat mij dat dan weten. Dit kan ook anoniem (0800-7000).
Tenslotte wil ik u wijzen op het realtime overzicht van woninginbraken in uw buurt op www.politie.nl. Op “Mijn Buurt” vult u uw postcode in en de rest wijst vanzelf.
 
INBRAAK WONING
Geen.
 
INBRAAK IN EN DIEFSTAL VAN AUTO
Maandagmorgenvroeg, 14 oktober voor 06.00 uur, werd de navigatie uit een Mercedes gestolen die geparkeerd stond aan de Jan Toebacklaan (Rembrandtpark).
Tussen woensdag 16 en 17 oktober werd er vanaf de Oude Haven (Vesting) een Porsche 911 Carrera, grijs van kleur gestolen, voorzien van een kenteken beginnend met RP-HR-**. Het betrof een cabriolet. Hebt u die nacht iets opgemerkt, laat dit dan aan ons weten.
Op zondag 20 oktober tussen 16.45 en 18.15 uur werd er een Citroen DS opengebroken die geparkeerd stond aan de Ijsselmeerweg (Golfbaan). Er werd onder andere kleding gestolen.
 
DIEFSTAL (BROM)FIETS
Vanuit een schuurtje, werd tussen 16 en 17 oktober een racefiets gestolen. Het schuurtje, in de Heemskerklaan (Ministerpark) werd opengebroken en de fiets is met slot en al meegenomen. Het betrof een fiets van het merk Trek 5200, kleur grijs, carbonuitvoering.
Tussen 21 en 22 oktober werd er een rode Piaggio Zip gestolen vanaf de Zusterenstraat (Vesting).
Tussen 24 en 25 oktober werd er vanaf de Vermeerlaan (Rembrandtpark) een Piaggio C38 gestolen.
Op 25 oktober tussen 19.15 en 19.50 uur werd er een Piaggio C38 gestolen vanaf de Nagtglaslaan (Ministerpark). 
 
JEUGDOVERLAST
Op vrijdag 18 oktober rond 21.30 uur was de jeugd “belletje aan het lellen” in de Terborchlaan (Rembrandtpark). Mijn collega’s stelden vast dat het om een groepje van 4 jongens ging in de leeftijd van 14 en 15 jaar. Jeugd werd weggestuurd.
Op zaterdagmorgen, 19 oktober rond 00.30 uur hing jeugd rond in de speeltuin van de Vesting. Het bleek te gaan om een groep keurige jongeren dat onmiddellijk naar huis ging.
Op zaterdagmorgen, 19 oktober ook rond 00.30 uur zouden er twee dronken jongeren zitten op een bankje aan de Verlengde Fortlaan (Ministerpark). Mijn collega’s troffen hen niet aan.
Maandag, 21 oktober rond 23.45 uur zou de jeugd in de speeltuin van de Keizer Ottoweg (Ministerpark) muziek draaien. Het duurde een half uur voor we er waren en constateerden dat de jeugd vertrokken was.
Dinsdag 22 oktober rond 00.30 uur zou de jeugd vernielingen aanrichten aan de Tenierslaan (Rembrandtpark). Wij troffen geen jeugd en geen vernielingen aan.
 
CONFLICTEN
Normaliter zou ik terughoudend zijn met het delen van dit soort informatie, maar aangezien de directe omgeving van de Oud Blaricummerweg (Componisten) er wellicht iets van meekrijgt het volgende: Een van de bewoonsters van genoemde straat heeft momenten van verwardheid en schreeuwt dan de hele buurt bij elkaar. De buurt is daar niet altijd blij mee en dat snap ik, het gebeurt namelijk ook ’s nachts. Toch moeten we beseffen dat er een ziektebeeld aan ten grondslag ligt en hoewel lastig, vooral vervelend voor de dame zelf en haar familie.
U kunt zich voorstellen dat het geen politiezaak betreft. Desondanks ben ik druk bezig met het mobiliseren van de juiste hulpverlening. 
 
OVERIGE
Tussen 18 en 22 oktober werd er vanuit een niet afgesloten schuur aan de van Lijndenlaan (Ministerpark) een grasmaaier gestolen.
 
Met vriendelijke groet,
Mark Overliese
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark  
Beste wijkbewoners, 

Zoals jullie misschien hebben gemerkt in de media, maar ook in de wijk, althans dat hoop ik, is er onlangs een project begonnen binnen de politie genaamd het donkere dagen offensief.
Het komt erop neer dat we samen met u de woninginbraken willen terug dringen. Ik kan u verzekeren dat we het nu al in de cijfers terug zien. Bijzonder weinig inbraken deze periode.
We zien ook dat er veel vanuit de wijk wordt gebeld over verdachte situaties. Hier zijn we erg blij mee, want zo kunnen wij mensen aanspreken en controleren. Het blijkt namelijk dat een boef een bepaalde cyclus doorloopt voor hij/zij gaat inbreken. Een (1) van de stappen binnen deze cyclus is dat de boef eerst de wijk gaat verkennen. Het blijkt ook zo te zijn dat als de boef verstoord wordt in zijn cyclus, dat hij/zij er dan voor kiest om niet in te gaan breken.
Betekend dus dat als u of wij de boef aanspreken, hij/zij waarschijnlijk niet gaat inbreken. Dit geeft dus het belang aan van het melden van verdachte personen en/of zelf aanspreken van verdachte figuren. Dit kan heel simpel door gewoon iemand te vragen of hij/zij iets zoekt en of u hem/haar ergen mee kan helpen. De boef weet dan dat hij/zij gezien is.
Kortom, bel 112.
Dan het overzicht.
De Fortlanden
In de Fortlanden, achter bij de Vroedschap, is een losloopgebied voor honden. Er is hier een incident geweest waarbij een hond door 2 Huskey’s is gebeten. De eigenaar en de 2 Huskey’s zijn bekend. Dat wil zeggen, de chipnummers van de honden zijn bekend. Dit is dan ook belangrijk om via de gemeente een aanlijngebod te kunnen aanzeggen. Later is er weer een incident geweest met 2 Huskey’s alleen is hier geen eigenaar van bekend. Het is dus helaas niet te zeggen of dit dezelfde honden waren. Achteraf is dit moeilijk na te gaan. Bent u dus betrokken bij een bijtincident, dan zorgen dat de het chipnummer van de hond bekend wordt zodat u met 100 % zekerheid kan zeggen dat het om de betreffende hond gaat. Helemaal als het om 2 dezelfde Huskey’s gaat. Desnoods belt u de politie 0900 8844.
Verder zijn er geen bijzonderheden.
Bedrijvenpark/Gooimeer
Is er op 18 oktober vanaf een auto geparkeerd op het Gooimeer wederom een kentekenplaat ontvreemd. Misschien kunnen we onze kentekenplaten vastlijmen... Is verder weinig aan te doen. Wel zo spoedig mogelijk aangifte doen.
Industriepark
Op 18 oktober werd een melding gedaan van een verdacht voertuig. Collega’s troffen de auto en de bestuurder. Had een vaag verhaal. Gegevens genoteerd en weggestuurd. Mogelijk strafbaar feit voorkomen.
Naardermeer
Geen bijzonderheden.
Naardermeer Kwartier
Op 19 oktober werd gemeld dat er vuurwerk werd afgestoken op de Graaf Willem de Oudenlaan. Begint die ellende nu al? Collega’s hebben ter plaatse niemand aangetroffen. Heeft u informatie over vuurwerk wat ergens illegaal opgeslagen ligt, dan kunt u dit melden via 0900 8844 of meld misdaad anoniem 0800 7000.
Oranje Nasseaupark Noord
Geen bijzonderheden.
Oranje Nasseaupark Zuid
Zijn er meerdere meldingen geweest van verdachte situaties. Niet altijd iemand aangetroffen, maar het wil niet zeggen dat als wij de boef niet zien dat hij ons ook niet ziet. Blijven melden dus.
Verder is 28 oktober een scooter gestolen. Na onderzoek hebben Mark en ik de scooter terug gevonden in een garage box op de Juliana van Stolberglaan. Dit zijn garageboxen die los worden verhuurd. Eigenaar van de box zal zich moeten verantwoorden. Onderzoek gaat dus verder.
Op 28 oktober werd er ingeslopen in een woning op de Graaf Janlaan in Naarden. De dader is door het openstaande badkamerraam op de eerste etage naar binnen gegaan. Let op dus. ook op de eerste etage ramen en deuren dicht.
Vierhoven
Is er in de vierhoven een huiselijk geweld situatie geweest waarbij een persoon een huisverbod heeft gekregen. Hopen dat de hulpverlening nu zijn werk gaat doen. Betrokkenen weigeren namelijk alle vrijwillige hulpverlening.
Verder geen bijzonderheden.
Tuindorp/Keverdijk
Werd gemeld dat er auto stond geparkeerd op het Jac P Thijssepark welke geexporteerd zou moeten zijn. Eigenaar gesproken en het voertuig wordt voor donderdag 31 oktober weggehaald. Zo niet, dan komt er een bekeuring op en zal het voertuig door de politie worden afgesleept.
Ook staat er een wrak op het Jac P Thijssepark. Dit wordt doorgegeven aan de Boa van Naarden. Kunt u trouwens ook zelf doen.
Werd er op 19 oktober een scooter gestolen uit een voortuin van de Evert de Bruijnstraat.
Ook op 19 oktober werd op het Jac P Thijssepark een garagebox open gebroken. De dag ervoor werd een man met grijs haar en een joggingpak gezien die opvallend veel interesse in de garagebox had toen de eigenaar daar aan het werk was.
Op 20 oktober werd een persoon aangehouden die een motor te koop aanbood die van diefstal afkomstig was. Onderzoek loopt. Kan namelijk ook ter goeder trouw zijn. Let dus op als je iets particulier koopt.
Op 20 oktober werd er op het Jac P Thijssepark nogmaals een garagebox opengebroken. Ook nu weer goederen weggenomen.
Op 25 oktober vond er een straatroof plaats bij het pinautomaat op de Ten Boschstraat. Aangeefster moest haar geld afstaan. Een getuige is achter de 2 daders aan gereden toen zij in een auto stapte en heeft het kenteken doorgegeven. Enige tijd later werd het voertuig in Almere gesignaleerd en zijn er 2 verdachten aangehouden. Klasse werk van de getuige.
Dan werd er op 28 oktober een persoon verplicht opgenomen in het psychatrisch ziekenhuis ivm gevaar voor hemzelf en/of voor anderen. Hopen dat hij er weer beter uitkomt over een tijdje.
22 Oktober werd een boot gestolen vanuit het water aan de Van Limburg Stirumlaan. Met een betonschaar werd het slot los geknipt. Zat helaas geen registratienummer in. Heeft u zelf een boot, zorg dan dat er een teken of iets in staat waaraan u en wij de boot kunnen herkennen. Kerf desnoods uw postcode en huisnummer in de boot en doe dat op een plaats die dan niet zo opvalt.
En als laatste is er op 29 oktober een insluiping geweest in een woning op de Churchillstraat, waarbij de TV is weggenomen.
Zijn dus weinig inbraken geweest. Dit komt mede door de vele meldingen van verdachte personen. Leest u dit nu en denkt u: “Ik heb eigenlijk nog nooit gebeld.”
GEWOON BELLEN BIJ VERDACHTE ZAKEN
Met vriendelijke groet,
Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973
REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha