Uw mening?


20-10-13 Tweewekelijks bericht van de wijkagenten

Hierbij het tweewekelijks politiebericht van zowel Mark Overliese als Dennis van den Berg

Het incidentenoverzicht van de afgelopen 2 weken. Zoals u kunt lezen blijven woninginbraken en auto-inbraken dominant aanwezig. Afgelopen week zijn er in de gemeentes Huizen, Bussum en Naarden bijeenkomsten georganiseerd, gericht op preventie van woninginbraken. Ikzelf was te gast in Bussum en Naarden en ik moet zeggen dat de belangstelling vanuit Naarden mij enigszins tegen viel. Ik wil u er nogmaals op wijzen dat wij u enorm hard nodig hebben. Bel ons als u verdachte zaken waarneemt. U mag zelfs 112 gebruiken. U kent uw buurt het beste. Als u de hond uitlaat kijk dan eens om u heen, Ziet u auto’s die er normaal niet staan, personen die u niet kent of kunt thuisbrengen.
Vanuit het donkere dagen offensief komen wij bij u thuis. Mijn collega’s en ik gaan op extra avonden surveilleren in uw wijk. Wij kijken dan kritisch naar openstaande ramen en deuren, klimmateriaal zoals kliko’s en ladders, uitpuilende post, slecht hang- en sluitwerk, etc. U wordt daar dan op aangesproken (op een prettige manier hoor, zeker niet belerend). Tegelijkertijd kijken we natuurlijk stiekem of we een klein boefje kunnen vangen, we zijn er namelijk toch.
Tenslotte wil ik u wijzen op een nieuwe techniek om in te breken waar ik steeds meer tegen aan loop. Naast gaatjesboren, openbreken, flipperen, insluipen en cilinder afbreken (Bulgaarse methode) hebben we steeds meer last van de cilindertrekmethode. Ik heb u vele malen geadviseerd veiligheidssloten en veiligheidsbeslag aan te schaffen. Ik wil dit nu weer doen, maar dan in de vorm van “kerntrekbeveiliging”. Nieuwe platen voor over uw bestaande sloten waardoor de cilinder afgesloten wordt als het ware. Dit gaat overigens deel uit maken van keurmerk veilig wonen.
Ik weet inmiddels dat het ongeveer 75 euro per setje kost. Ik heb absoluut geen aandelen o.i.d. maar Baltus uit Bussum is aangesloten bij het keurmerkveiligwonen. Baltus was door de gemeentes benaderd hier tekst en uitleg over te geven. Ik ben er zelf ook weer wijzer van geworden.

INBRAAK WONING
Tussen woensdag 2 en 3 oktober werden er door middel van gaatjesboren meerdere inbraken gepleegd in de Vincent van Goghlaan (Rembrandtkwartier).
Op zaterdag 5 oktober rond 22.00 uur brak men met een breekijzer het keukenraam van een woning aan de van Lijndenlaan open (Ministerpark). Terwijl de inbreker in de woning was, kwam de bewoonster thuis. Hierdoor vluchtte de inbreker zonder buit. Het bleef dus bij een poging.
Wederom een poging, maar nu tussen donderdag 10 en 11 oktober in de Sandtmanlaan. Ook hier werd geprobeerd het raam met een koevoet open te breken. Goed hang- en sluitwerk voorkwamen erger.
Op zaterdag 12 oktober tussen 10.00 en 18.00 uur lukte het, het dievengilde wel binnen te komen in de Rembrandtlaan. Ditmaal betrof het echter een insluiping. Een raam stond open.
 
INBRAAK AUTO
Tussen woensdag 2 en 3 oktober werd er een diefstal gepleegd van een rijbewijs, een kentekenbewijs en een zonnebril vanuit een BMW die geparkeerd stond in de Jan ter Gouwweg (Rembrandtkwartier). Kennelijk werd er geen schade veroorzaakt.
Tussen 2 en 3 oktober werden er ook inbraken gepleegd in een BMW X5 en een BMW 5 die geparkeerd stonden aan de Rembrandtlaan. Hier werden de navigatiesystemen en videoschermen gestolen.

DIEFSTAL (BROM)FIETS
Op vrijdag 4 oktober werd vanaf de Meerweg een bromfiets gestolen. Het betreft een Piaggio
2010 Piaggio LX 50 C38 Motorcycle Scooter photo C38, rood van kleur en voorzien van kenteken D908F*.

VERNIELING

Op donderdag 3 oktober rond 20.00 uur reed een Amsterdammer in zijn auto over de Oud Blaricummerweg toen een hem tegemoet rijdende fietser een steen tegen zijn voorruit gooide. De Amsterdammer keerde zijn auto en reed achter de jongen aan die opnieuw een steen tegen zijn auto gooide. De fietser is vervolgens weggefietst.
Op woensdag 9 oktober gooide een (inmiddels ex) zakenrelatie van een bewoner van de Laegieskampweg de ramen van de woning in. Hij werd later in zijn woning gearresteerd. Het betreft een 43 jarige bewoner van ’s Graveland.

CONFLICTEN
Op zaterdag 5 oktober rond 05.00 uur reed een “koppeltje” met de auto over de A1. De planning was op vakantie te gaan, maar dit liep anders. Ze kregen ruzie, de vrouw haalde tijdens het rijden de contactsleutel uit het slot, de man stuurde naar de vluchtstrook en daar ging de ruzie vrolijk verder. Bemiddeling door mijn collega moest hen tot inkeer brengen.

JEUGDOVERLAST
Op zaterdag 5 oktober rond 23.30 uur had een bewoonster van de Zwarteweg (Ministerpark) last van een groepje jeugd in haar straat. Mijn collega’s troffen de groep aan en stuurde deze weg.

Met vriendelijke groet,
Mark Overliese
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 999522
T (0900) 8844
Twitter @wijkagentmark
  
Beste wijkbewoners,

Wat opvalt is dat er erg veel wordt ingebroken. Vaak is door middel van het boren van een gat in het kozijn om vervolgens met een haak de deur of het raam te openen. Wat we daarnaast ook zien is dat er een cilinderslot wordt afgebroken.
Het gaatjes boren is tegen te gaan door een hefboom te plaatsen waar een slotje op zit. Uiteraard wel de sleutel uit het slot halen.
Het afbreken van het cilinderslot is tegen te gaan door het aanbrengen van kerntrekbeveiliging. Kosten ongeveer 75 euro per set.
In het kader van het donkere dagen offensief kan het zijn dat er politie bij u door de wijk gaat om mensen op bijvoorbeeld openstaande ramen, onafgesloten deuren of in het zicht liggende goederen te wijzen. We merken nog steeds dat er burgers zijn die denken dat er toch niet wordt ingebroken.
Zo troffen mijn collega’s onlangs een woning aan waarvan de deuren wagenwijd open stonden. De bewoner wist ons te vertellen dat er in Bussum toch niet werd ingebroken.
Dus...

De Fortlanden
In de omgeving van de Schepenen wordt gemeld dat er een aantal keer aan een schuurdeur is gevoeld. Kennelijk loopt er iemand door de wijk die aan het zoeken is naar deuren die niet zijn afgesloten om waarschijnlijk iets weg te gaan nemen.

Gooimeer
Geen bijzonderheden.

Industriepark
Geen bijzonderheden.

Naardermeer
Geen bijzonderheden.

Naardermeer Kwartier
Op de Johan Willem Frisolaan is een verdacht voertuig met Pools kenteken gespot. Helaas door de collega’s niet aangetroffen, maar wel een kenteken bekend.
Op de Graaf Willem de Oudelaan werd bij een woning meerdere keren aangebeld maar werd er niemand voor de deur aangetroffen. Mogelijk werd gekeken of er iemand thuis was om vervolgens in te breken.
Oranje Nasseaupark Noord
Helaas veel inbraken. Op de Kol Wilhelminalaan, 2 keer Prins Frederik Hendriklaan en de Rijksweg is er ingebroken. Voornamelijk nachtelijke uren, waarbij er een gat wordt geboord in het raamkozijn en met een haak het hefboompje aan de binnenzijde wordt geopend. Is te voorkomen door een hefboompje met slot te plaatsen.
Dan werd er op de Meerweg een snorfiets gestolen en werd er bij de Shell aan de Meerweg een persoon aangesproken door een drietal Polen die vroegen om de pinpas te mogen gebruiken omdat de heren alleen losgeld hadden. Kan een wisseltruck van de pinpas zijn. Niet intrappen dus.

Oranje Nasseaupark Zuid
Op de Julianalaan werd gepoogd in te breken. Bewoners lagen te slapen toen het alarm afging. Bleek dat er 3 gaten in de schuifpui waren geboord. Dader is niet binnen geweest.

Vierhoven
Werd op 2 oktober een woning ontruimd waarbij bleek dat er vermoedelijk een hennepplantage in heeft gezeten. Woning was compleet vernield en de huurder gevlogen. Verhuurder doet aangifte. Onderzoek wordt opgestart.
Op 3 oktober werd er vanuit een portiek van het Prinses Beatrixhof een fiets gestolen.
 
Tuindorp/Keverdijk
Werd er op 3 oktober een verdachte situatie gemeld. Zaten 3 personen in een geparkeerde auto met Duits kenteken. Personen en de auto gecontroleerd. Geen bijzonderheden aangetroffen. Hadden een vaag verhaal.
Op 5 oktober werd op de Amsterdamsestraatweg een persoon aangehouden die een gestolen paardentrailer achter zijn auto had hangen. Trailer inbeslag genomen en de verdachte mag zich bij de rechter verantwoorden.
Op 1 oktober werd uit een bedrijfsauto op de Kol Michaelstraat een koffer met gereedschap gestolen. Ook op de Vaartweg werd een auto opengebroken en gereedschap gestolen.
Op 7 oktober werd op de Evert de Bruinstraat uit een garage een fiets en gereedschap gestolen. Mogelijk dat de garage niet was afgesloten want er was nl geen braakschade.
Op 7 oktober werd een bromfiets bij de Nescihof gestolen.
Dan is er in 3 nachten tijd, 5 keer ingebroken in auto’s waarbij de airbags eruit zijn gehaald.
Bij de DA aan de Evert de Bruijnstraat is de laatste weken 4 keer ingebroken. Waarvan 1 poging en 1 keer in de garagebox. De laatste keer zijn de personen overlopen en zijn er goederen achtergebleven. Deze zijn in beslag genomen en worden onderzocht. 
 
Met vriendelijke groet,
Dennis van den Berg
Wijkagent Naarden
Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum
Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden
Postbus 42, 1200 AA Hilversum
M 0627098973

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha