Uw mening?


30-09-13 Burgernet

Buurtplatform Parkwijk vraagt namens de gemeente Naarden uw aandacht voor Burgernet:

Graag zou de gemeente Naarden uw aandacht willen vestigen op de landelijke wervingscampagne voor Burgernet, die op initiatief van het ministerie van Veiligheid en Justitie, de politie en de gemeenten is gestart.
 
SMS-alert, dat alleen werd ingezet voor vermiste personen, is vervangen door Burgernet dat meer mogelijkheden biedt. Nu kunnen naast sms-berichten desgewenst ook spraakberichten worden verstuurd naar vaste telefoons. Daarnaast kan Burgernet ook (postcodeafhankelijk) worden ingezet om de pakkans van voortvluchtige criminelen te vergroten of bewoners te informeren of te waarschuwen na een inbraak in de eigen omgeving. 

Hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de kans dat criminelen door de politie van straat worden gehaald of vermiste personen worden gevonden. Naarden heeft op dit moment ruim 1400 deelnemers. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat dit aantal fors toeneemt, zodat we ook op die wijze een bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid in onze eigen  woonomgeving. De overheid kan het niet alleen.

  

 

 

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha