Uw mening?


23-09-13 Incidenten 2 t/m 16 september 2013

Ondanks onze inzet van lokmiddelen en verscherpte surveillance, blijven er inbraken in auto’s plaatsvinden, gericht op navigatiesystemen. Dit is niet uitsluitend voorbehouden aan Naarden kan ik u zeggen. Omringende gemeenten hebben er ook last van. We hebben keihard uw hulp nodig. Loop je ’s nachts met je hond buiten, ben je wakker en zie je verdachte situaties, personen of voertuigen, schroom dan niet de politie te bellen. Denk ook eens aan de installatie van een goed alarmsysteem dat ook reageert als een raam wordt ingetikt en eventueel het plaatsen van een rns slot, te verkrijgen bij de dealer.

Verder spreekt het overzicht voor zichzelf. Deze keer heb ik ook de incidenten in de wijk van Dennis opgenomen. Dennis is ziek en ik wens hem beterschap.

INBRAAK WONING

Tussen woensdag 11 en donderdag 12 september werd er ingebroken in een woning aan de Nagtglaslaan (Ministerpark). Een raam aan de achterzijde werd opengebroken.

INBRAAK AUTO

In de nacht van maandag 2 september, tussen 00.00 uur en 08.00 uur werd er ingebroken in een Bmw die geparkeerd stond aan de Gerard Doulaan (Rembrandtpark). Het navigatiesysteem werd gestolen. Ook in de van der Helstlaan was het raak. Daar brak men een Audi open en werd wederom het navigatiesysteem gestolen.

In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 september werd er ingebroken in een tweetal Volkswagens Passat die geparkeerd stonden in de Huibert van Eijkenstraat en de Generaal Kraijenhoffstraat (Keverdijk). In beide gevallen werden de navigatiesystemen gestolen.

VERNIELING

Tussen woensdag 4 en donderdag 5 september werd de opvallende dienstauto van de gemeente Muiden, in Naarden aan de Energiestraat vernield. De ruit werd ingegooid.

Op donderdag 5 september, tussen 19.00 en 21.00 uur, werd er een auto bekrast aan de Kooltjesbuurt.

DIEFSTAL (BROM)FIETS

Op maandag 2 september tussen 08.00 uur en 19.00 uur werd er vanuit een niet afgesloten garage aan de Jan van Goyenlaan (Rembrandtpark) een grijze mountainbike gestolen.

JEUGDOVERLAST

Op maandag 2 september rond 23.30 uur belde een bewoner van de Huizerstraatweg dat zich jeugd ophield op het terrein van de rugbyclub (Componistenkwartier). Wij konden niet meteen ter plaatse komen en bij ons arriveren was de jeugd gevlogen.

Vrijdag 6 september rond 22.30 uur klaagde een bewoner van de Jan ter Gouwweg over luidruchtige jeugd in de speeltuin. Er zou ook muziek te horen zijn. Mijn collega’s waren er redelijk snel en hebben de jeugd weggestuurd. Overigens was er toen van overlast geen sprake (meer).

Zaterdag 7 september rond 22.30 uur werd er wederom door de bovengenoemde bewoner gebeld over luidruchtige jeugd. Ook nu werd de jeugd aangesproken door mijn collega’s.

CONFLICTEN

Op dinsdag 3 september laaide een langslepend conflict tussen vader en zoon op in de Vierhoven. De hulpverlening is in stelling gebracht.

Op dinsdag 3 september sloeg de vlam in de pan tussen twee buren in tuindorp keverdijk. Ook dit conflict is langslepend en zelfs zodanig dat we het telefonisch afgedaan hebben.

OVERIGE

Een nabrander voor wat betreft de periode. Tussen 3 en 16 augustus werd vanuit de Kapitein G.A. Meijerweg (Vesting) een zilverkleurige Aluminium roeiboot gestolen. De boot is ongeveer 3.20 meter lang, met een grote ovale NL stikker op de punt. Het is voorzien van houten vlonders. Zie je dit bootje, neem dan contact op met de politie.

Op zondag 8 september, rond 16.15 uur, raakte een boot in brand in de haven van Naarden. De opvarenden raakten licht gewond. De boot werd door de brandweer geblust.

Op vrijdag 13 september rond 22.00 uur zag een bewoner van het Nesciohof dat er een man in zijn voortuin lag. Het bleek te gaan om een dronken buurman, die kennelijk in de verkeerde tuin “gecrasht” was. Samen met de verpleegkundigen van de ambulance hebben mijn collega’s hem zijn eigen woning ingekregen. De hulpverlening (vangnet en advies) werd in kennis gesteld.  

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent Naarden

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC  Naarden

Postbus 42, 1200 AA  Hilversum

M 999522

T (0900) 8844

Twitter @wijkagentmark

 

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha