Uw mening?


27-08-13 incidenten 5 t/m 18 Augustus 2013

De vakantieperiode is voorbij en wij hopen dat u allemaal genoten heeft van een fijne vakantie.

Om meteen met de deur in huis te vallen. Mijn collega Dennis van den Berg en ik hebben besloten Naarden in twee wijken in te delen. Ikzelf blijf wijkagent van de volgende wijken:

Naardenvesting, Valkeveen, Rembrandtpark, Naarderbos, Ministerpark, Bos van Bredius en het Beethovenpark (Componisten). Dennis is de wijkagent van de overige wijken.

Ik wil de voorzitters van de buurtpreventieverenigingen en buurtplatforms uit de wijk van Dennis van harte uitnodigen een e-mail te sturen aan dennis.van.den.berg@gooi.politie.nl om je op die manier voor te stellen.

Praktisch gezien betekent dit dat er voor een aantal wijken een einde komt aan mijn “lieve mensen” overzicht. Ik wil Dennis de gelegenheid geven daar op zijn eigen manier invulling aan te geven. Voor die wijken is dit dus mijn laatste bericht. Ik wil een ieder bedanken voor onze meer dan prettige samenwerking in de afgelopen jaren. Uiteraard is het natuurlijk niet een definitief afscheid. Als Dennis verhinderd is (vakantie, ziekte) neem ik zijn werkzaamheden waar.

Dan de incidenten van de afgelopen twee weken. Het waren twee relatief rustige weken waarin we ook nog eens een paar mooie arrestaties hebben kunnen doen.

INBRAAK AUTO

Tussen dinsdag 6 augustus en woensdag 7 augustus werd een BMW, geparkeerd aan de Thorbeckelaan (Ministerpark) opengebroken. Het ingebouwde navigatiesysteem werd gestolen. Deze zaak is in onderzoek.

Tussen maandag 5 en dinsdag 6 augustus werd een zwarte Volkswagen Polo gestolen vanaf de van Dijcklaan (Ministerpark). De auto is voorzien van het kenteken 40PBD?.

VERNIELING

Tussen zondag 4 en dinsdag 6 augustus werd een auto bekrast aan de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark).

Tussen vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus werd een Esdoorn van 7 meter hoog aan de Wijkplaats (Naarderwoonbos) hoogstwaarschijnlijk opzettelijk vernield. Nu is vernieling altijd opzettelijk en een boom kan zichzelf niet aan 1 zijde inzagen, dus ik ga er van uit dat de vernieling wel bewezen kan worden. Nu de dader nog en de reden waarom. Hebt u die informatie? Bel me eens!

CONFLICTEN

Op maandag 5 augustus escaleerde een ruzie tussen echtelieden. Een van de partners was al met de kinderen vertrokken. Mijn collega’s hebben telefonisch betrokkenen gesproken. Ten aanzien van de minderjarige kinderen is een zorgmelding aan de raad van de kinderbescherming opgemaakt.

Op woensdag 7 augustus kreeg een man, aan de Ijsselmeerweg ruzie met een taxichauffeur. De emoties liepen hoog op en beiden “trokken een grote broek aan”. Mijn collega’s hebben weten te bemiddelen.

Op zaterdag 10 augustus rond 23.40 uur ontstond ruzie tussen een moeder en haar meerderjarige zoon in de Vesting van Naarden. Moeders had een “bakkie”op en de zoon werd de toegang tot de woning ontzegd. Na bemiddeling door mijzelf kreeg zoonlief zijn medicijnen en zou elders onderdak zoeken. Moeders besloot verder haar roes uit te slapen. De zoon en ik hebben enkele dagen later nog even contact gehad. Hij koos er definitief voor de woning van zijn moeder te verlaten. Verstandige keuze, zeker gezien het verleden van beiden.

JEUGDOVERLAST

Op donderdag 8 augustus rond 16.30 uur meldde een bewoner van de Keizer Ottoweg (Ministerpark) dat er een grote groep jeugd troep aan het maken was in de speeltuin. Er lagen bromfietsen, jeugd was aan het drinken en er werd gekotst. Ter plaatse troffen mijn collega’s een groep van 11 jongeren aan in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar, afkomstig uit Hilversum, Naarden en Muiderberg. Een meisje had idd overgegeven als gevolg van een iets te grote berg stroopwafels. Er lag troep en de jeugd werd gesommeerd dit op te ruimen. Verder viel het allemaal wel mee. De namen zijn bij ons bekend.

OVERIGE MELDINGEN

Op zaterdag 10 augustus rond 10.00 uur zag een bewoonster van de Beethovenlaan (Componisten) rook uit het stopcontact komen. De brandweer kwam ter plaatse en constateerde dat het gelukkig meeviel. Het bleek een doorgebrande dimmer te zijn.

Tussen 22 juli en 12 augustus werd een groen Alumacraft bootje gestolen voorzien van een 8 8 pk Yamaha buitenboordmotortje. In het bootje zaten twee kuipstoeltjes en het bootje was afgedekt met een grijs dekzeil. Heb je een dergelijk bootje gezien laat je dit dan even aan ons weten?

ARRESTATIES

Op 21 juli werd er geprobeerd om in te breken in een woning in het Ministerpark. Dat mislukte jammerlijk en de pechvogel raakte als klap op de vuurpijl ook nog eens gewond. Na onderzoek van het achtergebleven bloed konden we op 15 augustus een 16 jarige Hilversummer arresteren.

Op zaterdag 17 augustus wisten we twee inwoners van Naarden te arresteren voor het plegen van een fietsendiefstal. De fiets werd aangetroffen en beiden werden ingesloten. Zij zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Op 7 augustus werd een inwoner van Naarden gearresteerd nadat hij iemand anders een klap had gegeven. Er werd aangifte gedaan van mishandeling.

Op 17 augustus werden een 32 en een 29 jarige Naarder aangehouden terzake van diefstal van een motorboot danwel heling daarvan.

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha