Uw mening?


24-06-13 24-06-2013 - INCIDENTEN 10-24 juni 2013

Zoals eerder aangegeven is dit voorlopig mijn laatste overzicht. Vanaf volgende week ben ik met vakantie. Ik zal de hele maand juli afwezig zijn. Dennis neemt uiteraard mijn werkzaamheden waar. Ik wil u nogmaals op het hart drukken kritisch naar uw woning te kijken. Hoe is het gesteld met het hang- en sluitwerk? Zorg verder voor een bewoonde indruk. Ik wens u een fijne vakantie toe.

Dan de afgelopen twee weken. Frustrerend om te lezen dat er veel auto-inbraken plaatsvonden. In twee nachten wist het dievengilde ongestoord toe te slaan. Niemand die iets gehoord of gezien heeft. Wij doen er alles aan maar dit (landelijke) probleem is lastig te tackelen. Bij de autodealer zijn er overigens prima sloten te kopen voor de ingebouwde navigatiesystemen. Wellicht dat een goed autoalarm iets kan uitrichten. Ook zijn er nog steeds autobezitters die hun hele hebben en houden in de auto bewaren. Dat dit niet een heel handige keus is, hoef ik niet uit te leggen.

Verder, de vernielzucht van dronken jeugd. Na een periode van behoorlijke rust op dit punt vond een groepje jeugd het kennelijk een goed idee spiegels van auto’s te trappen en over auto’s te lopen. Hoe achterlijk ben je toch? De schade is groot, de woede bij de benadeelden nog veel groter. Als je informatie hebt, als je camerabeelden hebt, neem contact op met de politie. Dat kan ook anoniem.

Tenslotte een kijkje in de toekomst. Ik schreef het al eerder, ik vrees voor een toename van het aantal woninginbraken. Wees alert en bel meteen de politie bij verdachte situaties. 112 als het spoedeisend is.

WONING-INBRAKEN

Op woensdag 12 juni tussen 00.15 en 06.30 uur werd via de achterzijde van een woning aan de Pater Wijnterlaan (Oranje Nassau) ingebroken. Het slot werd in zijn geheel uit de deur gehaald nadat de cilinder werd afgebroken. De buit bestond uit laptops en telefoons. De bewoners, die thuis waren, hebben niets gemerkt. (tip: zorg voor inbraakwerend hang- en sluitwerk.)

AUTO-INBRAKEN

Maandag 10 juni tussen 12.00 en 16.00 uur werd een Toyota Prius op de Westwalstraat (Vesting) opengebroken. Een tas met fotoapparatuur is gestolen.

Tussen woensdag 19 en donderdag 20 juni werden op de Rijksweg, de Graaf Willem de Oudelaan, Koningin Wilhelminalaan en Stadhouder Willem 2 laan (Oranje Nassau) twee Seats Ibiza, een BMW en een Volkswagen Polo opengebroken. In alle gevallen werden de airbags gestolen. Ook aan het Prinses Irenehof ging het mis, daar betrof het een Nissan Juke. Buiten de airbag nam men ook een Tomtom mee. Aan de Burgemeester Visserlaan (Keverdijk) was een Renault Twingo aan de beurt en aan het Prinses Margriethof wederom een Renault Twingo.

Op donderdag 20 juni tussen 14.00 en 19.00 uur werd een Peugeot 5008 opengebroken op Over de Tol (Abri, Componisten). Behalve een zwembroek werd een aktetas gestolen met daarin voor de dief onbelangrijk spullen.

Tussen vrijdag 21 en zaterdag 22 juni werd aan de Huibert van Eijkenstraat (Keverdijk) een BMW opengebroken. Er werden een navigatiesysteem, dvd speler en laptop gestolen. Dezelfde nacht werd aan de Dobbestraat (Keverdijk) een Volkswagen Golf opengebroken. Ook hier werd de navigatie gestolen.

VERNIELING

Tussen zaterdag 22 en zondag 23 juni werden spiegels van twee auto’s afgetrapt in de Verlengde Fortlaan (Fortlanden).

Waarschijnlijk vonden bovenstaande incidenten plaats rond 02.00 uur want dat is het tijdstip waarop een groepje jeugd over auto’s heenliep op de Graaf Willem de Oudelaan (Oranje Nassaupark). Bewoners die getuige waren van dit voorval belden meteen de politie. Mijn collega’s waren binnen twee minuten ter plaatse maar troffen helaas niemand meer aan. Twee auto’s raakten beschadigd.

JEUGDOVERLAST

Op vrijdag 21 juni rond 23.30 uur had men last van een groep jeugd in de Sint Vitusstraat (Vesting). Mijn collega’s troffen geen jeugdigen en overlast aan.

DIEFSTAL FIETS

Op vrijdag 14 juni tussen 13.00 en 15.00 uur werd een Zilverkleurige Gazelle damesfiets gestolen vanaf de Cort vd Lindenlaan (Ministerpark). Helaas was er geen framenummer bekend en kon de fiets niet gesignaleerd worden.

(BUREN)CONFLICTEN EN HUISELIJK GEWELD

Op donderdag 13 juni ontstond een conflict tussen twee zakenpartners. In eerste aanleg woordelijk en intimiderend, later zou er ook geweld gebruikt zijn. Er werd aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak. Een en ander vond plaats in industriepark Gooimeer zuid.

Op vrijdag 14 juni rond 10.00 uur hadden bewoners van de Graaf Lodewijklaan (Oranje Nassau) behoorlijke last van de blaffende honden van de buren. Dit was niet de eerste keer dat er over geklaagd werd en mijn ter plaatse gekomen collega’s constateerden dat de klacht terecht was. Ik heb contact opgenomen met de eigenaar van de honden en die beloofde beterschap.

Op vrijdag 14 juni kreeg een 16 jarig meisje ruzie met haar vriendje en belde de politie. Zoals mijn collega het zelf omschreef:”na een vaderlijk gesprek zullen de geliefden proberen weer nader tot elkaar te komen”.

Op zondag 23 juni rond 08.00 uur kregen twee echtgenotes ruzie in de woning. Mijn collega’s wisten te bemiddelen en de ouders van het stel zouden het verder begeleiden. In verband met een minderjarig kind is er een zorgmelding aan de Raad voor de Kinderbescherming opgemaakt.

OVERIGE

Tussen 12 en 17 juni werden een bouwkeet en een container aan de Ijsselmeerweg opengebroken. Daarbij werd een hoeveelheid gereedschap gestolen.

Op vrijdag 14 juni tussen 15.30 en 16.15 uur werd een dame gerold van haar mobiele telefoon in een winkel aan de Amsterdamsestraatweg. De telefoon zat in haar tas.

Tussen 16 en 17 juni werd ingebroken in een bedrijf aan de Lambertus Hortensiuslaan (Rembrandtpark). Er werd geld gestolen.

Tussen 17 en 20 juni heeft men geprobeerd in te breken in het havenkantoor aan de Onderwal (Naarderwoonbos).

AANHOUDING

Op 19 juni werd een 58 jarige Naarder gearresteerd terzake van bedreiging van een gemeenteambtenaar.

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent Naarden

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden

Postbus 42, 1200 AA Hilversum

M 999522

T (0900) 8844

Twitter @wijkagentmark

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha