Uw mening?


14-06-13 Incidenten 27 mei tot en met 10 juni 2013

De zomer komt eraan dus hebben we als vanouds te maken met burenconflicten. De ene buur ergert zich aan de bbq of vuurkorf van de ander en dat leidt vaak tot escalaties. Ook tuinfeestjes e.d. zijn vaak bron van ergernis. Hoewel ik uit ervaring weet dat er vaak een langslepend conflict aan ten grondslag ligt wil ik u toch meenemen in de wonderlijke wereld van naast elkaar wonen.

Volgens artikel 5.34 van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Naarden mag je sfeervuren branden zoals vuurkorven. Volgens dit zelfde artikel mag je ook de bbq aansteken. Uitzonderingen zijn code rood binnen het droogte indicatiesysteem en overlast/hinder voor de omgeving. Vooral dat laatste punt is lastig. Want wanneer is een aangestoken bbq overlastgevend en wanneer zijn dit de normale en logische gevolgen van naast elkaar wonen en het aansteken van de .....bbq? Net als geluiden die we van elkaar horen, de buurkinderen die in de tuin spelen, de buurvrouw die met hoge hakken de trap af komt stieren (geef mij een dergelijke buurvrouw, maar dat terzijde), noem het maar op. Houdt rekening met elkaar. Plaats de BBQ zodanig dat de buren er weinig last van hebben. Verbrand hout in de vuurkorf dat niet zo walmt. Stel je buren in kennis als je een feestje geeft.

Dan de inbraken in auto’s. 15 keer werd er ingebroken in een auto de afgelopen 2 weken. 2 keer bleef het bij een poging en 1 keer was de eigenaar zo handig om zijn hele hebben en houden in de auto achter te laten.12 keer echter werden er airbags en navigatiesystemen gestolen. De meeste inbraken vonden in slechts 3 nachten ’s nachts plaats, in Volkswagens, in de wijken Rembrandtpark en Keverdijk. Nu zijn er een aantal dagen geleden verschillende auto-inbrekers gearresteerd. Ik wil even afwachten wat voor gevolgen dit heeft.

Tenslotte wil ik u nu al gaan waarschuwen voor de maanden juli en augustus. Vorig jaar werden er in deze 2 maanden bovengemiddeld veel woninginbraken gepleegd. Ik hoop van niet, maar het is zeer reëel te veronderstellen dat het dit jaar ook zo zal zijn. Wij hebben uw hulp hard nodig. Wees in deze maanden nog meer dan normaal alert op verdachte situaties en personen. Let op de woning van uw buren, zeker als die op vakantie zijn. Kijk eens op deze site voor handige tips: http://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html.

INBRAAK AUTO

Tussen maandag 27 mei omstreeks 22.00 uur en dinsdag 28 mei omstreeks 08.00 uur werd ingebroken in:

Volkswagen Polo, airbags, Gerard Doulaan (Rembrandtpark).

Volkswagen Passat, airbag en radio, Tenierslaan (Rembrandtpark).

Seat Ibiza, airbags, Amersfoortsestraatweg (Componisten).

Volkswagen Polo, airbag, van Dijcklaan (Rembrandtpark).

Volkswagen Passat, airbag, computer, Gerard Doulaan (Rembrandtpark).

Volkswagen Polo, airbags, Tenierslaan (Rembrandtpark).

Tussen donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei werd een poging ondernomen een Audi A3 open te breken aan de Zwarte weg (Ministerpark). Waarom het bij een poging bleef is niet bekend.

Tussen vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni werden in tuindorp Keverdijk twee auto’s opengebroken en de navigatiesystemen gestolen. Een Volkswagen Passat aan de Generaal Kraijenhoffstraat en een Volkswagen Golf aan de Dobbestraat.

In het Ministerpark was het die nacht ook raak. Aan de Cort van der Lindenlaan werd de ruit van een Renault Espace ingeslagen. Er is niets gestolen.

Op zondag 2 juni tussen vermoedelijk 04.00 en 05.00 uur zijn er diverse auto-inbraken gepleegd in Tuindorp Keverdijk. In alle gevallen werden de navigatiesystemen gestolen. Er werd aangifte gedaan van: inbraak in een Hyundai I35 aan de Keverdijk, aan de E. de Bruijnstraat een Audi A3, nog een Audi A3 aan de Generaal Kraijenhofstraat.

In de nacht van 5 op 6 juni werd een bestelbus opengebroken aan de Chopinlaan (Componisten). Het navigatiesysteem werd gestolen. De twee daders werden later gearresteerd.

Op woensdag 5 juni tussen 17.15 en 19.30 werd een Volkswagen Passat opengebroken aan de Amsterdamsestraatweg. Een computertas met laptop, Tomtom, Fotocamera en een paspoort werden gestolen.

INBRAAK WONING

Op donderdag 6 juni rond 16.00 uur werd er aangebeld bij een 87 jarige bewoonster van de Louise de Colignylaan (Oranje Nassaupark) door een man die zei geld op te willen halen voor Syrië. Dat geld ophalen klopte wel want bewoonster vermiste na zijn bezoek een envelop met 200 euro vanuit de woonkamer. Of het voor Syrië is durf ik te betwijfelen. Het signalement van de man is: Licht getinte jongen, Midden Oosten type
sprak goed Nederlands zonder accent
donker haar, stijl
lengte, normale lengte, niet groot en niet klein
normaal postuur
leeftijd tussen de 20 en 25 jaar oud
kleding, wit overhemd met een donkere broek

Mogelijk verplaatste hij zich op een fiets. Iets gezien? Bel de politie.

INBRAAK BEDIJF

Op zaterdag 1 juni werd geconstateerd dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg. Er is aangifte gedaan.

Op zondag 2 juni werd vanuit een winkel aan de Marktstraat (Vesting) een portemonnaie gestolen.

DIEFSTAL (BROM)FIETS

Tussen 29 en 30 mei werden drie niet afgesloten fietsen gestolen uit een garage aan de Kolfbaan (Naarderwoonbos). Of de garage afgesloten was weet ik niet, maar er is niets gezegd over schade. Vanwege het ontbreken van framenummers zijn de fietsen niet gesignaleerd.

Tussen 29 en 30 mei werden ook 2 niet afgesloten fietsen gestolen uit een garage aan de van Halllaan (Ministerpark). In dit geval werd de garage opengebroken. 1 fiets werd teruggevonden.

JEUGDOVERLAST

Op zondag 2 juni rond 03.00 uur werd een bewoner van de Rijksweg (Oranje Nassaupark) opgeschrikt uit zijn slaap omdat een zestal pubers uit Muiden en Muiderberg in zijn tuin stonden. De melder vermoedde een inbraak en belde de politie. Zelf ging hij ook naar buiten met in zijn handen “iets” om zijn woorden kracht bij te zetten. De politie kwam en hoorde de partijen aan. De jeugd gaf aan terug te komen van het stappen, de sloot als urinoir te zien waarbij er 1 van de groep het water in kukelde. Om hem uit het water te kunnen halen moesten een aantal vrienden de tuin van melder betreden. In eerste aanleg dacht melder aan een misverstand maar kwam er later toch achter dat er van alles en nog wat was gestolen. De jongeren echter hadden deze spullen niet bij zich. Al met al lastige casus.

Op zaterdag 8 juni rond 18.00 uur werd geklaagd over vuurmakende jeugd op het speelveld van de van Limburg Stirumlaan (Keverdijk). Melder had er zelf geen werk van gemaakt maar meteen de politie gebeld heeft. Mijn collega’s die ter plaatse kwamen constateerden een smeulend vuurtje, bbq spulletjes maar geen jeugd. Zij hebben het vuurtje verder uitgemaakt, de spulletjes weggegooid en de zaak afgedaan.

Op zaterdag 8 juni tussen 17.15 en 18.25 uur gooiden een aantal jongeren waterballonnen naar passerende auto’s ter hoogte van de Jan Toebacklaan (Componisten). Dat dit kon leiden tot schrikbewegingen en ongelukken hoef ik niet uit te leggen. Toen mijn collega’s arriveerden renden de jongeren weg, maar een spoor van waterballonnen leidde mijn collega’s precies tot de woning waar ze naar binnen waren gevlucht. Mijn collega’s gaven de jongeren een berisping.

VERNIELING

Tussen dinsdag 4 en woensdag 5 juni werden de ruiten van een kinderdagverblijf aan de Geurt Schipperstraat (Keverdijk) ingegooid.

Op vrijdag 7 juni tussen 18.45 en 19.00 uur werd een ruit van een woning aan de JW Frisolaan ingeslagen met een parasol.

BURENRUZIES.

Op dinsdag 28 mei tussen 17.00 en 23.00 uur ontstond een burenconflict in het Ministerpark/Fortlanden doordat de ene buur zich stoorde aan de vuurkorf van de andere buur.

Op zaterdag 1 juni rond 23.00 uur werd geluids-overlast gemeld vanuit de tuin van een woning aan de Oud Huizerweg. Er zou een grote tent in de tuin staan. De melder had niet eerst zelf met de veroorzaker gesproken en vanwege drukte elders konden wij niet onmiddellijk ter plaatse gaan. Bleek een bruiloft te zijn, was reuze gezellig maar waren zeker 1 buur vergeten uit te nodigen. Feestje eindigde rond 00.30 uur.

OVERIGE

Enkele jeugdigen streken neer op het Steneneiland in de Vesting. Ze meerden af met hun bootje. Een van hen had zijn I-Phone in zijn tas laten zitten en kennelijk even weggelopen want bij terugkomst bleek de I-Phone gestolen.

Op dinsdag 4 juni tussen 08.30 en 16.30 uur werd een sloep gestolen vanaf de Jan van Goyenlaan (Rembrandtpark).

Tussen woensdag 5 en donderdag 6 juni werd een volledige louge-set vanuit een achtertuin aan de Godelindeweg gestolen.

Op zaterdag 8 juni rond 17.30 uur stak een bewoner van de Jan Steenlaan niet alleen zijn BBQ aan, maar ook zijn heg en een boom. Er zijn geen gewonden gevallen en men kon de brand zelf blussen. De schade werd tussen de buren onderling geregeld.

ARRESTATIES

We konden de volgende personen arresteren:

Een 29 jarige man zonder vast woonadres kon ik arresteren in de Vierhoven op verdenking van diefstal bromfiets en gesignaleerd voor meerdere regio’s.

In de nacht van 5 op 6 juni arresteerde mijn collega @WijkagentDennis een 22 en een 32 jarige Litouwer. Zij waren in het bezit van inbrekerswerktuigen en navigatiesystemen. In eerste instantie konden we de navigatiesystemen niet thuisbrengen en vroeg ik u om hulp. Dit heeft geresulteerd in een aangifte van een inbraak bestelbus aan de Chopinlaan. De mannen zijn in verzekering gesteld.

Op woensdag 5 juni werd een 29 jarige inwoner van Naarden gearresteerd terzake van het kweken van softdrugs.

Op donderdag 6 juni rond 23.30 uur arresteerde @WijkagentDennis nogmaals een auto-inbreker. Ditmaal in Bussum, maar niet al te ver van Naarden af. Het betrof wederom een 32 jarige Litouwer. Hij bekende de diefstal en werd op vrijdag in vrijheid gesteld. Hij zal zich, indien mogelijk, bij de rechter moeten verantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent Naarden

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden

Postbus 42, 1200 AA Hilversum

M 999522

T (0900) 8844

Twitter @wijkagentmark

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha