Uw mening?


28-04-13 TWEE WEKELIJKS BERICHT VAN ONZE WIJKAGENT

Met vertraging het overzicht tussen 8 en 26 april. Wij, Dennis en ik, zijn de afgelopen weken erg druk geweest met allerlei geheime en technische hulpmiddelen om het boevengilde een slag toe te brengen. Met de aankomende Kroningsdag voor de deur en aansluitend Bevrijdingsdag, dodenherdenking en een weekje vakantie zal ik niet veel tijd hebben om een overzicht te maken over anderhalve week. Ik heb dan ook de vrijheid genomen het overzicht tot en met vandaag te maken en niet van maandag tot maandag zoals gebruikelijk.

In de bijlage zend ik de flyer “let op uw woning ook tijdens de kroning” mee. Ik heb aan het bureau een stapel van die flyers liggen, dus als je ze wilt verspreiden kom ze vooral even aan het bureau halen.

Uiteraard zijn Dennis en ik in dienst met de aankomende Kroningsdag. Dennis ’s morgens en ik ’s avonds. Wellicht dat wij elkaar treffen.

WONINGINBRAKEN

Op dinsdag 9 april rond 16.00 uur werd er vanuit een woning aan de Amersfoortsestraatweg (Componistenkwartier) een Ipad gestolen. Er waren camerabeelden beschikbaar en op basis daarvan zijn we een onderzoek gestart. De dief, een minderjarige inwoner van Naarden, werd snel herkend en aangehouden. De Ipad bleek al enige malen van “eigenaar” gewisseld te zijn maar wisten we ook te traceren. Alle personen die de Ipad in handen hadden gehad zijn aangehouden ter zake van heling. De Ipad is weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Tussen dinsdag 9 april 22.30 uur en woensdag 10 april 07.30 uur werd er aan de Nagtglaslaan (Ministerpark) in een woning ingebroken. Er zijn geen sporen van braak. Computerapparatuur werd gestolen.

Op woensdag 10 april rond 13.00 uur kreeg de bejaarde bewoonster van een woning aan de Jan Houtmanstraat (Keverdijk) bezoek van een man die zich uitgaf voor medewerker van het waterleidingbedrijf. Hij zei tegen de bewoonster dat ze geld terugkreeg en vroeg haar de pincode in te toetsen op de telefoon. Toen hij vertrok was de pinpas gestolen. Later werd er met de pinpas geld opgenomen. De man voldeed aan het volgende signalement: man, blank, fors postuur, 1.85 meter lang, 50 jaar bij benadering, blauwe jas met knopen. De man sprak goed Nederlands. De man gezien? Neem contact met me op!

Op vrijdag 12 april rond 22.00 uur kwam een bewoner van de Godelindeweg (Rembrandtpark) thuis en zag nog net hoe een inbreker de woning via een raam verliet. Een raam aan de achterzijde was opengebroken.

Op zondag 14 april werd tijdens een feestje in een woning aan de Thorbeckelaan (Ministerpark) een jas gestolen van een van de gasten. Even later konden de beide dieven in Bussum worden aangehouden. Het betroffen twee 17 jarige inwoners van Bussum. De jas is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar en de jongens zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Op maandag 15 april rond 22.45 uur werd een bewoner van de J. van Woensel Kooylaan (Bosch van Bredius) wakker van een harde knal. De ruit bleek ingeslagen. De bewoner begon meteen te schreeuwen en de boeven zijn er vandoor gegaan zonder iets mee te nemen.

Tussen zaterdag 20 april te 22.00 uur werd een inbraak gepleegd in een woning aan de Thierenshof (Oranje Nassau) door een achterraam open te breken.

Tussen dinsdag 23 en woensdag 24 april heeft men geprobeerd in te breken in een woning aan de Graaf Willem de Oudelaan (Oranje Nassaupark). Er werd een gat geboord in het kozijn van een raam en geprobeerd het raamboompje te openen. Dat mislukte omdat het raam voorzien was van een extra slot.

AUTOINBRAKEN en DIEFSTAL VAN AUTO

Tussen maandag 8 en dinsdag 9 april werden de vier wielen van een Peugeot 206 gestolen in het Nesciohof (Keverdijk).

Op woensdag 17 april tussen 09.00 en 18.30 uur werd geprobeerd in te breken in een Toyota Aygo die geparkeerd stond aan de Ijsselmeerweg (Golfbaan).

Tussen woensdag 17 april te 21.30 uur en donderdag 18 april te 16.30 uur werd er een Volkswagen Golf, kleur groen, voorzien van het kenteken 19-NLS-7 gestolen vanaf het Binnenhof (Ministerpark).

Tussen dinsdag 23 en woensdag 24 april werd er een diefstal gepleegd vanuit een aan de Piersonlaan (Oranje Nassau) geparkeerde BMW. Over de eventuele schade is niets bekend. Wel zaten er nogal wat spullen in de auto die gestolen zijn zoals een Ray-ban zonnebril, een iPod, e.d..

VERNIELING

Tussen vrijdag 12 en zaterdag 13 april werd er een auto bekrast in de Lambertus Hortensiuslaan (Ministerpark).

Op woensdag 24 april rond 21.00 uur werden de bewoners van een woning aan de Evert de Bruynstraat (Keverdijk) opgeschrikt doordat iemand (of meerdere personen) eieren tegen de ramen gooide(n). Dit valt in feite onder vandalisme maar er werd aangifte gedaan van vernieling.

JEUGDOVERLAST

Op zaterdag 13 april rond 23.30 uur klaagden omwonenden van de van Limburg Stirumlaan (Keverdijk) over overlast van jeugd bij de bibliotheek. Ter plaatse troffen mijn collega’s 5 jongeren aan die aangeven daar altijd te “chillen” en alles netjes opruimden. Mijn collega’s waren van mening dat ze geen overlast mochten veroorzaken, lieten ze alles opruimen en vertrekken.

De aanwezigheid van jongeren alleen is niet voldoende om ze weg te sturen. Er gelden daar geen uitzonderlijke regels of alcoholverbod op basis waarvan we kunnen optreden. Het is voor de jeugd een mooi (openbaar) plekje beschut tegen weer en wind. Indien er sprake is van overlast en een tijdstip laat op de avond kunnen we uiteraard wel handhaven. De boete is 130 euro. De overlast dient wel door de politie te worden geconstateerd.

Op zondag 14 april rond 01.00 uur werden mijn collega’s gestuurd naar een school aan de Comeniuslaan (Oranje Nassau) waar een groepje jeugd herrie zou maken. De melder wenste verder geen contact meer met de politie en 13 minuten na de melding waren mijn collega’s ter plaatse. De jeugd was inmiddels vertrokken en de melder had verzuimd dit aan ons door te geven.

Op zaterdag 20 april rond 20.30 uur had de buurt opnieuw last van herriemakende en indrinkende jeugd op de van Limburg Stirumlaan (Keverdijk) bij de bibliotheek. Mijn collega’s troffen een aantal jeugdigen en een aantal flessen drank aan. De drank was van “niemand” dus dat is behandeld als gevonden voorwerp en vernietigd. De ouders van de jongeren werden gebeld en de jongeren moesten alles opruimen voordat ze weggestuurd werden. Het betrof jeugd uit de directe omgeving.

Op woensdag 24 april rond 21.00 uur hadden bewoners last van schreeuwende jeugd in het speeltuintje van de Drossaard. Wij troffen de jeugd niet aan. Misschien is het handiger als de buurt de jeugd zelf aanspreekt. Het zijn immers de kinderen van je eigen buren om het zo maar te zeggen. Lukt het dan niet, kan altijd de politie gebeld worden. Doe het op een rustige manier dan is er meestal niets aan de hand.

CONFLICTEN EN HUISELIJK GEWELD

De laatste tijd heb ik veel bewoners van het Componistenkwartier gesproken over een schreeuwend meisje in de omgeving van de Oud Blaricummerweg. Bewoners maken zich ongerust over het welzijn van dit meisje en haar ouders en het geeft uiteraard ook veel overlast.

Zonder te veel prijs te geven, het betreft immers een meer dan verdrietige situatie, kan ik zeggen dat dit meisje, dat overduidelijk leidt aan een psychische pathologie, in goede handen is. Het is een zware periode geweest voor alle betrokkenen maar de hulpverlening heeft haar nu omarmd en als het goed is moet het nu beter gaan.

Op woensdag 10 april rond 20.35 uur werden bij een woning aan de Nesciohof de ruiten ingegooid door de inzittenden van een grijze Opel Corsa. Getuigen zou ik willen oproepen contact met mij op te nemen. Anoniem kan ook op 0900-7000.

Op zondag 14 april ontstond er ruzie tussen man en vrouw in een woning aan de Fortlanden. De man is hierbij aangehouden ter zake van mishandeling van zijn inmiddels ex-echtgenote.

DIEFSTAL FIETS

Tussen 16 en 17 april werd er een Comacec mountainbike uit de tuin gestolen van een woning aan de Kloosterstraat (Vesting). De fiets stond op slot.

Tussen maandag 22 en dinsdag 23 april werd een witte Batavus gestolen vanaf de Graaf Lodewijklaan (Oranje Nassau).

OVERIGE ZAKEN

Tussen 15 en 18 april werd uit een garagebox aan de Graaf Willem de Oudelaan (Oranje Nassau) een buitenboordmotor gestolen. Het betrof een 20 pk Suzuki.

We hebben meerdere malen last gehad van de ons bekende Nils, een stevige blonde man van 34 jaar die nogal eens pech schijnt te hebben in zijn jonge leventje. Dan ligt zijn vader in het ziekenhuis, of zijn vriendin, of hij heeft zijn portemonnee vergeten, of wat er dan ook aan de hand is. Hij stuurt aan op geld voor benzine. Meestal vraagt hij het niet direct maar door zijn meestal sympathieke manier van optreden krijgt hij nogal eens geld toegestopt.

LET OP!!!!! Die gast moet gewoon gaan werken voor zijn geld. Er is niets mis met hem, nog met zijn vader, vriendin, oma of wie dan ook. Geef hem gewoon geen geld!!!

Op zondag 21 april tussen 15.45 en 17.30 uur werd uit een openstaande garage aan de Kolonel Michaelstraat (Keverdijk) een witte Ipad in een roze hoes gestolen.

Op donderdag 25 april rond 21.00 uur werden de twee mobiele telefoons van twee voetballende jongens aan de Verlengde Fortlaan gestolen. De telefoons waren daar even neergelegd achter het doel. Deze zaak is in onderzoek bij de recherche.

 

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese en Dennis vd Berg

Wijkagenten Naarden

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden

Postbus 42, 1200 AA Hilversum

M 999522

T (0900) 8844

Twitter @wijkagentmark

Twitter @WijkagentDennis

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha