Uw mening?


10-04-13 27-03-2013 - TWEE WEKELIJKS BERICHT VAN ONZE WIJKA

Hierbij het tweewekelijks overzicht van incidenten in uw buurt. Er vallen meteen een aantal zaken op. Het aantal woninginbraken en een forse stijging van het aantal gestolen (bak)fietsen. Je moet er van uit gaan dat wij er alles aan doen om de cijfers omlaag te krijgen, maar we hebben jullie hulp hard nodig. Zet (bak)fietsen altijd ergens aan vast, ook in de tuin. Zet hem niet in zicht.

Besef je ook dat inbrekers graag spullen van de bewoners gebruiken om in te breken. Het voordeel is duidelijk. Als wij ze controleren hebben ze geen inbrekerswerktuigen bij zich (dat is namelijk verboden). Een losliggende ladder in de tuin, een container of tuinmeubelen kunnen gebruikt worden om op een balkon of uitbouw te klimmen. Schuurdeurtjes die open staan nodigen uit om even te zoeken naar een grote schroevendraaier, een hamer of een bijl.

WONINGINBRAKEN

Op donderdag 28 maart tussen 08.30 uur en 15.30 uur werd via het bovenlicht van de keukendeur ingebroken in een woning aan de Prins Frederik Hendriklaan (Oranje Nassaupark). Geld en computerapparatuur werden gestolen.

Op vrijdag 29 maart, vermoedelijk tussen 20.00 en 21.00 uur werd de achterdeur van een hoekwoning aan de Kuyperlaan (Ministerpark) opengebroken. Men wist te ontkomen met geld en sieraden en probeerde ook nog de auto mee te nemen. Dat laatste lukte niet.

Op vrijdag 29 maart omstreeks 21.05 uur probeerden inbrekers een woning open te breken aan de Ernst Casimirlaan (Oranje Nassaupark). Toen ze uiteindelijk een raam ingooiden ging het alarm af en sloegen de inbrekers op de vlucht. Er werd niets gestolen.

Op zaterdag 30 maart tussen 00.30 en 08.30 uur werden er computers, een spelcomputer en kleding gestolen vanuit een woning aan de Kolonel Verveerstraat (Keverdijk). Vermoedelijk hebben de bewoners de achterdeur niet afgesloten voordat men ging slapen.

Tussen zaterdag 30 en zondag 31 maart werd geprobeerd een woning open te breken aan de Julianalaan (Oranje Nassaupark).

Tussen 28 maart en 1 april werd via de achterdeur ingebroken in een woning aan de Amersfoortsestraat (Componisten).

Op woensdag 3 april tussen 07.45 uur en 17.35 uur werd de achterruit van een woning aan de Julianalaan (Oranje Nassaupark) ingeslagen met een bijl van de bewoner zelf. Vanuit de woning werden een kluis, geld en computerapparatuur gestolen.

Op zaterdag 6 april tussen 20.00 en 22.30 uur werd ingebroken in een woning aan de B. van Rooijenstraat (Keverdijk).

INBRAAK BEDRIJF

Tussen 3 en 4 april werd geprobeerd de etalageruit van een bedrijf aan de Marktstraat (Vesting) kapot te snijden. Dit lukte niet.

FIETSENDIEFSTALLEN

Tussen maandag 25 te 21.30 uur en dinsdag 26 maart te 07.00 uur pleegden onbekenden een diefstal van een Long bakfiets, kleur spierwit en een rode bakfiets met dekzijl vanaf de prins Frederik Hendriklaan (Oranje Nassau). Van beiden ontbraken de juiste gegevens. Hieronder een voorbeeld van een Long bakfiets van bakfiets.nl.

Tussen vrijdag 29 en zaterdag 30 maart werd een gele bakfiets van bakfiets.nl gestolen. Ook dit keer vanaf de Prins Frederik Hendriklaan (Oranje Nassaupark) en ook dit keer ontbraken de juiste gegevens.

Tussen woensdag 3 en donderdag 4 april werd wederom een zwarte cargobike long gestolen. Ditmaal vanaf de van der Helstlaan (Rembrandtpark).

Tussen vrijdag 5 en zaterdag 6 april werd vanaf de Heemskerklaan (Ministerpark) een zwarte Cargobike long gestolen. Ook deze lijkt op onderstaande afbeelding.

Tussen vrijdag 5 en zaterdag 6 april werd vanaf de Lijndenlaan (Ministerpark) wederom een zwarte Cargobike gestolen.

Zaterdag 6 april tussen 00.15 en 16.30 uur werd vanaf de Kuijperlaan (Ministerpark) een blauwe Basic omafiets gestolen.

CONFLICTEN

Op donderdag 28 maart rond 16.00 uur werd een 16 jarige jongen aan de Amersfoortsestraatweg geslagen door twee andere 16 jarige jongens. Er werd vooralsnog geen aangifte gedaan.

Op 2 april ontstond een conflict in de Vesting. Visite van een bewoner reed met zijn auto twee keer tegen een bloempot van de buurvrouw. De auto beschadigde hierdoor en de visite verplaatste de bloempot. De buurvrouw knapte hier niet van op en vroeg de visite de bloembak weer terug te zetten omdat deze erg zwaar is. Dit werd een conflict waar mijn collega’s in bemiddeld hebben.

JEUGDOVERLAST

Op donderdag 28 maart rond 16.00 uur troffen mijn collega’s een hut achter de Comeniusschool aan. Omdat er in het verleden vernielingen zijn gepleegd aan de Comeniusschool en de schutting daarvan, in overleg met de gemeente besloten de hut te verwijderen.

Op vrijdag 29 maart tussen 20.30 en 21.15 uur liepen vier, 13 en 14 jarige jongens over de Rembrandtlaan. Zij schenen in woningen met laserlampjes. Een bewoner belde de politie en mijn collega’s troffen de jongens inderdaad aan. In eerste instantie logen de jongens tegen de politie, je zult het maar durven als 13 jarig jochie. Ze gaven een valse naam op (360 euro!!!!) en ontkenden dat ze in woningen hadden geschenen. De leugens hielden natuurlijk geen stand maar ik vind het nogal wat. Voor dergelijke baldadigheid kan ook nog eens een bekeuring uitgeschreven worden van 130 euro. Al met al had dit een kostbare avond kunnen worden. Mijn collega’s hebben gekozen voor een gesprek met de goed meewerkende ouders en niet voor het uitschrijven van de bekeuringen. De jongens woonden trouwens in de directe omgeving.

Tussen 28 maart en 3 april werden er vernielingen gepleegd aan het gebouw van de Vitus MAVO aan de Cort vd Lindenlaan. In dit geval aan het dak, de vijver en een buitenlamp. Dit is niet de eerste keer dat er vernielingen gepleegd worden. Het betreft nu nog openbaar terrein maar wellicht dat we andere maatregelen moeten treffen daar. Het is in ieder geval jeugd uit de omgeving want die treffen wij doorgaans aan. Heb je informatie schroom niet dit met mij te delen. De zaak is in onderzoek.

Op zaterdag 6 april rond 21.30 uur klaagde een bewoner van de Drossaard (Ministerpark/Fortlanden) over overlast van drinkende jeugd in het speeltuintje. Mijn collega’s waren 25 minuten na de melding ter plaatse en de jeugd was inmiddels verdwenen. De melder wilde geen terugkoppeling en had ook niet gebeld toen de jeugd vertrok. Jammer.

Op zondag 7 april rond 00.30 uur staat er een grote groep jeugd bij de Vitus MAVO. Een oplettende buurtbewoonster gaf dit door aan de politie. Wij konden door drukte echter niet ter plaatse komen.

AANHOUDINGEN

Er werden in Naarden twee mensen gearresteerd. Een bejaarde dame ter zake van winkeldiefstal en een jongen ter zake van vernieling van een bushokje in Muiderberg.

Op 19 maart wist ikzelf, met hulp van collega’s twee mannen te arresteren in Bussum ter zake van rijden in een gestolen auto. Van deze zaak is proces verbaal opgemaakt. De heren zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Op 1 april wisten mijn collega’s drie jongens aan te houden ter zake van diefstal van een auto in Amsterdam. Een achtervolging (waar ik ook deel van uitmaakte) ging hieraan vooraf. Wij hebben het er zonder kleerscheuren vanaf gebracht. De boefjes (in de leeftijd van 14 tot 19 jaar) niet. Zij sloegen over de kop. De achtervolging eindigde in Amsterdam.

VOORUITZIENDE BLIK

De vrije dagen van de kinderen komen er aan. Evenals het mooie(re) weer. Ik ga er dus vanuit dat we met zijn allen last krijgen van de jeugd. Bedenk altijd dat we zelf ook jong zijn geweest en dat jeugd zich niet altijd beseft dat ze lawaai maken. Ontoelaatbaar gedrag dient gecorrigeerd te worden. Vernielingen, baldadigheid, bel daar gerust de politie voor. Probeer echter zelf ook contact te krijgen met de jeugd. Dat werkt vaak goed. En als je dan een melding aan ons doet en je ziet dat de jeugd vanuit zichzelf verdwijnt neem dan ook de moeite ons even te bellen om te zeggen dat we niet meer langs hoeven te komen. Kunnen we andere dingen doen.

 

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese en Dennis vd Berg,

Wijkagenten Naarden

 

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha