Uw mening?


27-03-13 TWEE WEKELIJKS BERICHT VAN ONZE WIJKAGENT

“Slechts” 3 woninginbraken in de afgelopen 2 weken. Terwijl ik dit schrijf besef ik mij terdege dat iedere woninginbraak er 1 te veel is. Het zal maar jouw huis zijn waar werd ingebroken. Opvallend is wel dat er in 2 gevallen werd ingebroken in een woning waar de bewoners afwezig waren. Waren, want ze zijn er weer. Zorg er in ieder geval voor dat je huis een bewoonde indruk geeft. Dus geen uitpuilende brievenbus, ’s avonds licht aan, gordijnen dicht, eventueel een auto op de oprit. Kortom, laat iemand goed zorgen voor je woning. Zorg ook dat een balkon niet eenvoudig te beklimmen is. Haal containers, ladders, e.d. weg zodat die niet kunnen dienen als opstap.

Opvallend ook dat mensen steeds alerter worden en eerder geneigd zijn ons te bellen. In 1 geval leidde dit tot een arrestatie en in een ander geval kon erger voorkomen worden. Chapeau.

Dan nu het overzicht:

WONINGINBRAKEN

Tussen 16 en 18 maart werd er ingebroken in een appartement aan de Amersfoortsestraatweg (Componistenkwartier). De boeven wisten de woning binnen te komen door eerst op een balkon te klimmen en vervolgens een raam te forceren. De buit bestond uit sieraden en computerapparatuur.

Tussen 16 en 22 maart werd er ingebroken in een woning aan de Gerard Doulaan (Rembrandtpark). De tuindeuren werden opengebroken en de woning werd helemaal doorzocht. Sieraden en computerapparatuur werden gestolen.

Tussen vrijdag 22 maart te 17.30 uur en zaterdag 23 maart te 01.00 uur werd in de van Dijcklaan (Rembrandtpark) via een balkon ingebroken in een woning. Er werden uitsluitend voedingsmiddelen gestolen.

INBRAKEN IN EN DIEFSTAL VAN AUTO’S

Op vrijdag 15 maart tussen 13.30 en 14.10 uur werd aan de Schout (Ministerpark) ingebroken in een BMW. De airbag werd gestolen. Aangezien dit kennelijk overdag is gebeurd vraagt de politie om getuigen. Mocht je iets gezien hebben, laat mij dit weten.

Op zaterdag 16 maart rond 05.00 uur werd een Volkswagen Golf aan de Terborchlaan (Rembrandtpark) opengebroken. De daders, twee in donker geklede mannen wisten te ontkomen ondanks een grote zoekactie door mijn collega’s en goede aanwijzingen van een alerte getuige. De koplampen van de auto werden gestolen.

Op donderdag 21 maart tussen 21.10 en 21.25 uur werd in de Generaal Kraijenhofstraat (Keverdijk) benzine gestolen uit een geparkeerde auto. Een getuige zag een verdacht voertuig en belde ons. Wij troffen het voertuig aan en na een korte achtervolging wisten mijn collega’s de benzinedief te arresteren. De verdachte, een 33 jarige inwoner van Bussum, kwam in aanmerking voor lik op stuk en de benzine werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

DIEFSTAL (BROM) FIETS

Tussen maandag 11 en dinsdag 12 maart werd een zilverkleurige Batavus Weekend gestolen vanaf de Lagieskampweg (Ministerpark).

Op donderdag 14 maart tussen 16.00 en 20.00 uur werd een Batavus Old Dutch gestolen vanaf de Amsterdamsestraatweg. De eigenaar verloor zijn sleutel en daarmee is waarschijnlijk de fiets opengemaakt en weggenomen.

Tussen vrijdag 22 en zaterdag 23 maart werd vanaf de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark) een zilverkleurige Piaggio snorfiets gestolen.

VERNIELING

Geen

JEUGDOVERLAST

Geen

CONFLICTEN EN HUISELIJK GEWELD

Een conflict op de A1 ontstond op maandag 11 maart rond 17.30 uur toen een automobilist uit Oosterbeek bekogeld werd met bierblikjes vanuit een auto afkomstig uit Bussum. Mijn collega’s hebben verhaal gehaald bij de “veroorzaker” die alle betrokkenheid overigens ontkende. Afgedaan met een berisping. Er was geen sprake van schade.

Op donderdag 14 maart rond 12.30 uur ontstond er een conflict in het componistenkwartier over het snoeien van bomen op de erfafscheiding. Er is door mijn collega’s bemiddeld.

Op donderdag 21 maart rond 14.30 uur ontstond er een conflict over een parkeersituatie aan de Amsterdamsestraatweg. Een 46 jarige inwoner uit Eemdijk is hierbij gearresteerd.

OVERIG

Op dinsdag 12 maart rond 20.00 uur werd in een woning aan de Turfpoortstraat (Vesting) een hennepkwekerij ontdekt en ontruimd. Tegen de bewoner zal proces verbaal worden opgemaakt. Het houden van een kwekerij is erg gevaarlijk voor de omgeving. Er is veel elektriciteit nodig en dat, in combinatie met water voor de plantjes en het veelal saboteren van de meterkast, kan leiden tot kortsluiting en brand. Je zult er maar naast wonen. Ik wil iedereen met klem adviseren de politie in kennis te stellen bij het vermoeden van een kwekerij. Dat kan ook anoniem (0800-7000).

Op donderdag 14 maart rond 19.00 uur zorgde een droogkokend pannetje in een woning aan de Generaal Kraijenhof voor een brandlucht bij de buren. Bewoner wist zelf de situatie meester te worden. Er is geen brand ontstaan.

Op vrijdag 15 maart rond 13.00 uur werd de tas van een 77 jarige dame gestolen in een supermarkt aan de Amersfoortsestraatweg (Componistenkwartier).

VOORSPELLENDE BLIK

Ik verwacht eigenlijk (of hoop ik het meer?) dat de aankomende twee weken een rustig(er) beeld geven. Wel vraag ik nog steeds om alertheid. Verdachte situaties altijd doorbellen aan de politie.

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent Naarden

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha