Uw mening?


14-03-13 TWEE WEKELIJKS BERICHT VAN ONZE WIJKAGENT

Met excuses dat ik wat laat ben met mijn overzicht van incidenten over de afgelopen 14 dagen. Griep en een cursus waren hier debet aan. Ik word ook niet echt blij met wat ik op papier moet zetten, maar besef mij dat u wel recht hebt te weten wat er gebeurd is. Een hele reeks woninginbraken in verschillende wijken, op verschillende dagen van de week en verschillende tijdstippen. Niet alleen in Naarden wordt veel ingebroken. Ook in andere delen van het Gooi en zelfs in het hele land zien we deze trend. We hebben in de regio woninginbrekers kunnen arresteren en de laatste dagen is het wat rustiger maar het blijft oppassen. Er lijkt een heel “nest” te zijn van dit soort criminelen. Mijn collega’s en ik surveilleren dagelijks in uw wijk. U belt ons als u iets verdachts ziet en samen zorgen wij voor een veilige buurt. Wat is dan verdacht? Dat kan zijn een auto met draaiende motor in uw straat, onbekende personen daarin. Personen die meerdere malen langslopen en interesse tonen in de woningen. Onbekenden die met allerlei smoesjes aan de deur komen. Wees alert en bel de politie als u het niet vertrouwd. Liever een keer te veel dan te weinig.

WONINGINBRAKEN

Dinsdag 26 februari tussen 10.00 en 10.20 uur aan de Meerstraat (Keverdijk). Achterdeur opengebroken en sieraden gestolen. Mogelijk gepleegd door twee Noord Afrikaans uitziende jongens waarvan 1 met een opgerolde zwarte tas van een meter lang en gekleed in een grijze trui en beige jas. De een was langer dan de ander. Heb je iets gezien die dag op dat tijdstip bel dan de politie.

Tussen 26 en 27 februari werd ingebroken in een woning aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten) door een aantal ruiten in te slaan.

Woensdag 27 februari tussen 11.30 en 23.15 uur werd een woning opengebroken aan de Godelindeweg (Rembrandtpark) door een keukenraam aan de achterzijde van de woning open te breken.

Vrijdag 1 maart rond 21.00 uur via een bovenlicht van een woning aan de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark). Het alarm ging af, maar men is toch binnen geweest.

Vrijdag 1 maart rond 22.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Graaf Janlaan (Oranje Nassaupark).

Op donderdag 7 maart rond 06.30 uur trof de bewoonster van een woning aan de Sandtmanlaan (Ministerpark) een inbreker in haar huis. De inbreker had het slot van de achterdeur verbroken. De man koos onmiddellijk zonder buit het hazenpad. Het betrof een blanke man, ongeveer 40 jaar, 1,85 meter lang, normaal postuur, pet zonder klep en grijs jack.

Tussen zaterdag 9 en zondag 10 maart werd een draairaam van een woning aan de Vermeerlaan (Rembrandtpark) opengebroken. De woning is doorzocht. Wat er gestolen is, is niet bekend.

Op zaterdag 9 maart tussen 19.30 en 22.20 uur werd een raam aan de achterzijde van een woning aan de Evert de Bruijnstraat (Keverdijk) opengebroken op de eerste etage. Ook hier werd de woning doorzocht.

AUTO-INBRAKEN

Tussen 1 en 2 maart werd aan de Lisztlaan (Componisten) ingebroken in een BMW 5 serie. De zijruit werd uitgenomen en de navigatie gestolen. Aan de Beethovenlaan werd die nacht ingebroken in een Volkswagen Golf. Ook daar werd de navigatie gestolen. In de Chopinlaan werd een poging ondernomen om in een Volkswagen Passat in te breken.

Tussen 2 en 5 maart werd aan de Amersfoortsestraatweg een Mercedes opengebroken en de radio gestolen.

Op dinsdag 5 maart tussen 17.00 en 17.05 uur werd aan de Cort vd Lindenlaan een Opel Astra opengebroken. Er werden identiteitspapieren gestolen.

CONFLICTEN EN HUISELIJK GEWELD

Op dinsdag 26 februari sloeg een volwassen fietser een jongen van 12 op zijn hoofd naar aanleiding van een verkeerssituatie. Deze zaak is in onderzoek.

Op donderdag 28 februari rond 18.00 uur ontstond een worsteling naar aanleiding van een zakelijk conflict. Er is door ons bemiddeld. Er werd geen aangifte gedaan.

Op vrijdag 1 maart werd door een bewoner van Naarden gebeld dat er ruzie was bij zijn buren. Er was inderdaad sprake van een conflict tussen man en vrouw waarbij de man nogal een harde stem had. Verder bleek er niets aan de hand en konden mijn collega’s na bemiddeling weer met vervolg.

DIEFSTAL FIETS

Er werd op vrijdag 1 maart tussen 12.00 en 12.15 uur een fiets gestolen vanaf de Cort vd Lindenlaan. Het betrof een Blauw/beige Sparta damesfiets met rode fietstassen.

Tussen 8 en 9 maart werd vanaf de Anna van Burenlaan (Oranje Nassaupark) een zwarte bakfiets.nl gestolen.

JEUGDOVERLAST

Op zondag 3 maart omstreeks 04.00 uur werd gemeld dat de jeugd op het Prinses Irenehof een bushokje aan het vernielen was. De politie trof een groep jeugd aan maar van vernieling was geen sprake.

VERNIELING

Op woensdag 6 maart tussen 08.45 en 09.45 uur werd een auto bekrast aan de Raadhuisstraat (Vesting).

Tussen 7 en 8 maart werd een auto bekrast aan de Wuijvert (Vesting).

In het weekend van 8 tot 11 maart werden ruiten van de Vitus Mavo ingegooid en deels ingesmeerd met pindasaus (lekker volwassen ook). Mocht je informatie hebben schroom dan niet dit te delen met mij. Anoniem kan ook via 0900-7000.

BEDRIJFSINBRAAK

Op woensdag 6 maart werd geprobeerd in te breken in een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg (Industriepark). De beide verdachten konden na een tip van een getuige worden gearresteerd.

Op donderdag 7 maart omstreeks 00.30 uur werd de kantine van de golfclub opengebroken aan de Ijsselmeerweg (Naarderbos).

VOORSPELLENDE BLIK

Ik verwacht helaas eenzelfde beeld voor aankomende twee weken.

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent Naarden

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden

Postbus 42, 1200 AA Hilversum

M 999522

T (0900) 8844

Twitter @wijkagentmark

 

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha